Forum
| Andrea: Kniha | 16.06. 2012 14:01 | |
Všade hľadám knihu Mecury and me od JIma Huttona. Asi to tu už bolo, no nenašla som tu takú tému.
Vedeli by ste mi o nej povedať, či je aspoňj preložená do češtiny? Viem že sa ťažko dá zohnať. A ešte jedna otázka - google mi nechce vygoogliť, či Jim Hutton ešte vôbec žije. Ako to je teda s ním a s tou knihou? Už tu bol aj link na pfd. v polštine, ale to bude veľmi ťažké čítanie - neviem ani slovo po polsky :D a v angličtine.no to je trochu lepšie, ale tiež...radšej tá čeština.
Vedeli by ste mi o nej povedať, či je aspoňj preložená do češtiny? Viem že sa ťažko dá zohnať. A ešte jedna otázka - google mi nechce vygoogliť, či Jim Hutton ešte vôbec žije. Ako to je teda s ním a s tou knihou? Už tu bol aj link na pfd. v polštine, ale to bude veľmi ťažké čítanie - neviem ani slovo po polsky :D a v angličtine.no to je trochu lepšie, ale tiež...radšej tá čeština.
| 1. | bulsara | 16.06. 2012 17:03 |
O tejto knihe tu i na queenzone (naposledy celkom "pred chvíľou") bolo celkom dosť kecnutého hoc najmä "medzi riadkami" ...ty ale ako mláďatko naše tu to máš sťažené (veľa hladania a trpezlivosti) ... No keď sa spýtaš 10 prerastených starých queen-fan capov dostaneš na knižôčku i jej autora - spoluautora 10 rôznych odpovedí ... od bol to píp a kniha je na píp - po zaujímavý "holič" a wau-kniha ....
Kniha ako ja viem (môžeš a nemusíš veriť jednému chrobákovi-truhlíkovi) v priestore medzi Ašom a Užhorodom nevyšla ... Ja mám polskú - na webe si môžeš kúpiť anglickú ... Dle mého excelentná kniha hoc z uhla pravdy - pohľadu toho šťastne-nešťastného (či naopak) už takmer 2,5 roka nebohého Jima ....
Kniha ako ja viem (môžeš a nemusíš veriť jednému chrobákovi-truhlíkovi) v priestore medzi Ašom a Užhorodom nevyšla ... Ja mám polskú - na webe si môžeš kúpiť anglickú ... Dle mého excelentná kniha hoc z uhla pravdy - pohľadu toho šťastne-nešťastného (či naopak) už takmer 2,5 roka nebohého Jima ....
| 2. | Andrea | 16.06. 2012 18:12 |
takže zomrel ... knihu chcem strašne čítať, no v angličtine by mi robila problémy, nie to ešte v polštine. To vážne nie je rpeložená? Mne je jedno, aká je kniha, či ej dobrá, či zlá. Baví ma čítať o Freddiem. Nech ju niekto preloží!
| 3. | bulsara | 16.06. 2012 20:22 |
V jednom čísle Rock&Pop (legendárny hudobný časopis s legendárnym bojom o prežitie) bol cez 2 stránky A3 (či A2?) český preklad-výcuc "peprných" či skôr drásajúcich častí z tejto knihy ... Bolo to pred 1,5 dekády (tuším v roku 1995) a pamätám si, že pri čítaní som pociťoval silné emočné vypätie a husiu kožu par excellence ... Vďaka tomu "zážitku" sa mi priam ruky triasli, keď som v jednom krakovskom kníhkupectve pri medzipristátí na ceste do Birkenau v lete v roku 1996, bral z regálu ten drobný tyrkysovo žiariaci paperback s tou trojicou na titulnom obrázku (jeden zver & 2 milenci) ... Tá knižôčka prežila dodnes a i to číslo Rock & Pop-u .... :)
Příspěvek naposledy editován 17.06. 2012 00:40
Příspěvek naposledy editován 17.06. 2012 00:40
| 4. | Andrea | 16.06. 2012 20:43 |
ako po nej túžim! zase podotýkam - takže ju nikto nepreložil..prečo?
| 5. | Scandal | 17.06. 2012 21:19 |
Takze poporadku: Kniha je skvela, hlavne dobre napsana, takze se cte o.k. a to jak v anglictine nebo nemcine a pro nas z vybezku mezi Polskem a Slovenskem (Ostravy:-) i v polstine. Pokud vim, v kamennych obchodech se jen tak sehnat neda , bavim se ted o cizojazycnych verzich. Samozrejme staci se podivat na ebay.co.uk, ebay.de, allegro.pl a mas ji.
Tobe jde ale hlavne o ceskou verzi.......na to bohuzel zapomen :-) Kdysi snad byla v planu pro vydani v Levnych knihach, ale zatim se nic nedeje. Jak psal Bulsara, vycuc z knihy vysel kdysi v Rock&Popu, dneska je to uz legendarni clanek. Pred X lety jsem byl spoluredaktorem FCQueen Praha (neplest se souc. FC Tornado) a tam zacla celou knihu do cestiny prekladat pro fanklubacky magazin jedna fanynka (myslim Eva Vlckova nebo Bohuslavova ? - fakt ted nevim a nemuzu se ani podivat, jsem momentalne v Nemecku), ale knizka nakonec cela prelozena nebyla, vyslo jen nekolik casti. Takze zatim muzes bud cekat a doufat, ze to u nas nekdo vyda a nebo to louskat z nejakeho evropskeho jazyka :-)
Tobe jde ale hlavne o ceskou verzi.......na to bohuzel zapomen :-) Kdysi snad byla v planu pro vydani v Levnych knihach, ale zatim se nic nedeje. Jak psal Bulsara, vycuc z knihy vysel kdysi v Rock&Popu, dneska je to uz legendarni clanek. Pred X lety jsem byl spoluredaktorem FCQueen Praha (neplest se souc. FC Tornado) a tam zacla celou knihu do cestiny prekladat pro fanklubacky magazin jedna fanynka (myslim Eva Vlckova nebo Bohuslavova ? - fakt ted nevim a nemuzu se ani podivat, jsem momentalne v Nemecku), ale knizka nakonec cela prelozena nebyla, vyslo jen nekolik casti. Takze zatim muzes bud cekat a doufat, ze to u nas nekdo vyda a nebo to louskat z nejakeho evropskeho jazyka :-)
| 6. | Scandal | 17.06. 2012 21:23 |
Taky tezko rict, jak je to ted s autorskymi pravy, kdyz je Jim Hutton uz nejakou dobu po smrti....
| 7. | Andrea | 17.06. 2012 23:11 |
Da sa skontaktovat s tou Evou?
| 8. | Scandal | 18.06. 2012 00:28 |
Poslal jsem ti SZ.
| 9. | Andrea | 18.06. 2012 15:42 |
Tú knihu musím mať! :D
| 10. | bulsara | 07.07. 2012 21:17 |
Andrea máš čo si chcela tu v - pozri hore na fotku - pod ňou v strede "galerie" - ťukni na "uživatelská galerie" - vľavo ťuk na "Freddie Mercury (18)" :) .... je to čitateľné a ak to vravím ja - poloslepý, tak tomu ver. :D
| 11. | Andrea | 07.07. 2012 21:53 |
Bulsara, ďakujem, máš to u mňa!!! :-)
| 12. | Bart | 23.11. 2012 08:11 |
Znáte tuhle knížku? Jaký na ni máte názor?
www.fajnsvet.cz
www.fajnsvet.cz
| 13. | Mr.Scully | 23.11. 2012 08:17 |
12. Jedna z nejlepších (vážně). Dal bych ji tak mezi Top 3, přinejhorším Top 5 toho, co kdy v historii o Queen vyšlo. A to neříkám proto, že zrovna anglickou verzi prodávám :-D
| 14. | Bart | 23.11. 2012 08:28 |
Mr.Scully: Dík za názor. Ulehčil jsi mi rozhodování.
| 15. | dmac | 23.11. 2012 11:09 |
Je to nejlepší kniha o Queen, co u nás vyšla, možná nejlepší z těch, co kdy se kdy ve světě o kapele prodávaly. Ta ke 40. výročí je sice na pohled s velkými obrázky působivější a efektnější, tahle má ale detaily, které nikde jinde nebyly dosud k mání a skutečného fandy potěší víc, než celostránkový snímek Freddieho, který je všude, navíc si počteš. Shrnuje celou kariéru kapely dosud nevídaným způsobem, navíc nezávisle na managementu skupiny, což je co do obsahu obdivuhodné.
Příspěvek naposledy editován 24.11. 2012 10:46
Příspěvek naposledy editován 24.11. 2012 10:46
| 16. | Bart | 24.11. 2012 08:31 |
dmac: Už jsem si ji objednal na Fajn Světě, nemůžu se dočkat!
| 17. | simaaa | 24.11. 2012 13:33 |
Mne se ta kniha moc nelibi
| 18. | dmac | 24.11. 2012 15:25 |
17 - konkrétně proč?
| 19. | Andrea | 24.11. 2012 15:51 |
Kto ide dnes na spomienku?
Dnes som bola v kníhkupectve a Queen legenda kde som si ju pred tým skryla tam stále bola, čiže som si zase v nej polistovala, prezerala obrázky a usmievala sa (nechcem vedieť čo si o mne museli myslieť okoloidúci ľudia). Tú legendu musím mať!
Příspěvek naposledy editován 24.11. 2012 15:52
Dnes som bola v kníhkupectve a Queen legenda kde som si ju pred tým skryla tam stále bola, čiže som si zase v nej polistovala, prezerala obrázky a usmievala sa (nechcem vedieť čo si o mne museli myslieť okoloidúci ľudia). Tú legendu musím mať!
Příspěvek naposledy editován 24.11. 2012 15:52
| 20. | simaaa | 25.11. 2012 17:59 |
18: co si jen tak vzpomenu ted matne - diskografie chybna (ostatne jako vzdycky, pritom jsou to fakta), proc tam otiskly odreny obal singlu Flash? Snad abychom si uvedomili, ze singly jsou uz dneska nejaka archivalie nebo co. Styl psani tech recenzi a vubec... nesedlo mi to. Ohledne ceskeho prekladu a korektury mam taky nejaky maly vyhrady. No a ty chyby jako - I Can´t Live Without You namisto I Can´t Live With You... nevim, zdalo se mi to moc uspechane...
| 21. | dmac | 27.11. 2012 11:36 |
20 - nějaké nepřesnosti v diskografii se najdou všude, stejně jako pár překlepů, aůe v publikaci tohoto typu to podle mě to nic neznamená, nejde přece o aktuální jízdní řád, podle kterého ti ujel rychlík a pak letadlo, ne? Odřený obal Flash? Cože, to ti vadí? Jde přece o scan skutečného papírového obalu malé gramodesky na kterém je vidět ten otisk vinylu v horní čáti, jde normální stav papírového obalu, jak vypadá po 30 letech? Mám anglickou verzi knihy, čímž jsem se případným nedostatkům v čekém překladu vyhnul. Co máš dál? Já to, že kniha je nabitá obrázky, scany nálepek, vstupenek a plakátů, pro fandu, který to nemá doma (většina z nás v téhle zemičce) je to naprosto super kolekce. Styl recenzí? Asi budou vždy do jisté míry pochvalné, nejde o výběr dobových kritik z hudebního tisku, ale o texty sestavené těmi, kteří mají Queen rádi. Vlastní recenzi mám stejně jako ty v hlavě a tam mi to stačí. Zajímala by mě ale sbírka skutečných dobových článků o Queen, kde bych si na vlastní oči přečetl, že je neměli novináři rádi, jak sami běžně říkají. Co přesně, nad čím se ofrňovali atd. :-)
Příspěvek naposledy editován 27.11. 2012 13:02
Příspěvek naposledy editován 27.11. 2012 13:02
| 22. | pittrek | 27.11. 2012 12:04 |
Sutclifova kniha je super, je tam sice kopa faktografickych nedostatkov, ale NO A CO ?
Recenzie pisalo dost vela znamych ludi, fotky su skvele, Martinove scany tiez, tych par chyb sa da predsa odpustit.
Ja odporucam toto : www.amazon.co.uk - a nie preto, preco si zrejme Martin bude mysliet, ale jednoducho preto, lebo tato faktograficka knizka obsahuje v podstate VSETKO.
Kniha k 40. vyrociu je zase plna zaujimavych obrazkov, ale priznam sa, ze text som este necital :-)
A ak ste zalozeni na obrazky, jednoznacne odporucam toto : www.amazon.co.uk - uzasne fotky, najma z "rannych cias" kapely, plus fotky kapiel, v ktorych hrali "Queenaci" pred Queen.
Rovnako nezabudajte na knihu od Micka Rocka : www.amazon.co.uk
Rovnako mozem odporucit zopar knih, co vysli iba v Japonsku, takze ich nazvy neviem (su v japoncine :-)), ale obsahuju fantasticke fotky z navstev Queen v Japonsku v rokoch 1975 a 1976
Recenzie pisalo dost vela znamych ludi, fotky su skvele, Martinove scany tiez, tych par chyb sa da predsa odpustit.
Ja odporucam toto : www.amazon.co.uk - a nie preto, preco si zrejme Martin bude mysliet, ale jednoducho preto, lebo tato faktograficka knizka obsahuje v podstate VSETKO.
Kniha k 40. vyrociu je zase plna zaujimavych obrazkov, ale priznam sa, ze text som este necital :-)
A ak ste zalozeni na obrazky, jednoznacne odporucam toto : www.amazon.co.uk - uzasne fotky, najma z "rannych cias" kapely, plus fotky kapiel, v ktorych hrali "Queenaci" pred Queen.
Rovnako nezabudajte na knihu od Micka Rocka : www.amazon.co.uk
Rovnako mozem odporucit zopar knih, co vysli iba v Japonsku, takze ich nazvy neviem (su v japoncine :-)), ale obsahuju fantasticke fotky z navstev Queen v Japonsku v rokoch 1975 a 1976
| 23. | bulsara | 27.11. 2012 13:08 |
Dokonalú knihu o Queen som ešte nevidel ...
Sutclifova je vydarená ale určite nie dokonalá ... Cítiť u nej, že žiadna QPL "autorita" nechcela mať s ňou nič spoločné, takže v grafike sa nikde neobjaví oficiálne logo - dobové logá - kapely (len ako súčasť publikovaných obalov, plagátov, atď.) a i obrazový materiál je ochudobnený o oficiálne promo fotografie (je len pokrytectvom "doby", že na jej vydanie odkazoval aj web pána Doktora ...:)) Samotná grafika a práca s obrazovými podkladmi je tiež druhotriedna. Ale ono tým trpí v podstate každý "diel" od tohoto vydavateľa s totožným zameraním (napr. Led Zeppelin) ...
Oficiálna kniha k 40. výročiu je plná zaujímavých fotografií??? Pár ich tam je, ale zbytok sú len zábery tretej kategórie ... preplácané tým papierovým "odpadom" :-)
Čo sa týka obrazovej reprezentatívnosti a komplexnosti doposiaľ neprekonaná je "len" "Queen: The Complete Illustrated Lyrics" ...
Stále čakám na konečne vizuálne reprezentatívnu knihu o Queen na pódiu ... Keď by bol publikovaný len výcuc toho obrazového naj zo stránky nášho "známeho" - www.queenlive.ca - bola by to paráda, aká sa doposiaľ ešte neudiala ...
Sutclifova je vydarená ale určite nie dokonalá ... Cítiť u nej, že žiadna QPL "autorita" nechcela mať s ňou nič spoločné, takže v grafike sa nikde neobjaví oficiálne logo - dobové logá - kapely (len ako súčasť publikovaných obalov, plagátov, atď.) a i obrazový materiál je ochudobnený o oficiálne promo fotografie (je len pokrytectvom "doby", že na jej vydanie odkazoval aj web pána Doktora ...:)) Samotná grafika a práca s obrazovými podkladmi je tiež druhotriedna. Ale ono tým trpí v podstate každý "diel" od tohoto vydavateľa s totožným zameraním (napr. Led Zeppelin) ...
Oficiálna kniha k 40. výročiu je plná zaujímavých fotografií??? Pár ich tam je, ale zbytok sú len zábery tretej kategórie ... preplácané tým papierovým "odpadom" :-)
Čo sa týka obrazovej reprezentatívnosti a komplexnosti doposiaľ neprekonaná je "len" "Queen: The Complete Illustrated Lyrics" ...
Stále čakám na konečne vizuálne reprezentatívnu knihu o Queen na pódiu ... Keď by bol publikovaný len výcuc toho obrazového naj zo stránky nášho "známeho" - www.queenlive.ca - bola by to paráda, aká sa doposiaľ ešte neudiala ...
| 24. | dmac | 27.11. 2012 13:47 |
Ale no tak, knížky o hudebních skupinách nejsou přece publikacemi typu Dějiny umění, na které lze nahlížet vědecky a podle toho je i zkoumat. Všechny výše jmenované knihy o Queen jsou dobré, zaujmou, každá jinak. V Sutcliffově kolekci jsou všechna loga a druhy písem, která kdy Queen používali, že je na titulu jiný font než dosud známe ničemu nepřekáží, nejde o ofic. publikaci Queen - ti svoje logo a písmo užívané od GH II mají na té ke 40. vydání.
| 25. | bulsara | 27.11. 2012 13:57 |
Já sú hnidopich, bodka ... (ak tam má byť kdesi "ypsilon", OK, já sú i "negramot") ...
| 26. | simaaa | 27.11. 2012 14:34 |
21: skutecne mi to vadi :) pritom diskografie, jak se tam mohou vyskytnout nepresnosti? to je neco, co je dano, chce to jen najit zdroj a dukladne to opsat. V tomhle podle me queenpedia nema chybu. A nejake odrene obaly singlu tam take moc nenajdeme. Proto mi prijde usmevne pouzit do knihy odrbany obal singlu Flash, kdyz po netu jich koluji mraky naprosto neporusenych a cistych jako sklo :) za ty penize jsem proste cekal neco vic. A ty pouzite obrazky me taky nijak neuchvatily. Uprimne - kdybych se do te knihy nejdriv nekde mrknul, nez jsem si ji koupil, asi bych si ji nekoupil a ve sbirce bych ji ted klidne postradal. Takze... ma - li nekdo zajem?
| 27. | Mr.Scully | 27.11. 2012 14:38 |
Nepřesnosti drobného rázu mě tedy netrápí, NEJDE se jim totiž vyhnout. Troufám si říci, že mám nejpřesnější koncertografii (s QueenLive za patami) a přesto tam i po patnácti letech Bob nachází drobné chyby mně a já Bobovi. Není prostě reálné být stoprocentní.
Pittrek to shrnul dobře - Sutcliffe, Purvis, Mick Rock a vybere si každý. Nebál bych se přidat ani 40 Years, byť je vcelku o ničem, ale je pěkná :-D
Pittrek to shrnul dobře - Sutcliffe, Purvis, Mick Rock a vybere si každý. Nebál bych se přidat ani 40 Years, byť je vcelku o ničem, ale je pěkná :-D
| 28. | dmac | 27.11. 2012 14:54 |
26 - je dost dobře možné, že scany obalů singlů atd. byly z těch, které tvůrci knihy někde sehnali ve fyzické podobě, ne že je někde ulovili zadarmo na webu. Kdyby tomu singlu chybělo písmeno nebo byl roztržený či politý Earl Greyem s mlékem neřeknu, ale zde jde POUZE o otisk desky, která do něj navíc patří. Je to povětšinou sbírka suvenýrů z doby, kdy sloužily svému účelu. A pro pořádek, i ostatní singly atd. v knize jsou viditelně osahané a z něčí sbírky, tzn. jsou to identické předměty, ne digitálně čisté a sterilní obrázky, kterých kolují po webu tisíce. Pochází z doby, kdy barevné kopírky byly vzácností, scannary už vůbec. Ale každému se líbí něco jiného, mně osobně ta knížka vyhovuje, jestli je tam chyba v tom, že Queen hráli někde v úterý a přitom to byla středa je mi úplně fuk, přesné názvy písniček znám. Zaráží mě ale, že dodnes nikdo nenapsal ani slovo k tomu úděsnému překladu Volnokameňákovy. Fakt to s nikým ani nehlo?
| 29. | bulsara | 27.11. 2012 16:50 |
David nám nie je dosť pozorný :-). Len čo sa týka mojej maličkosti, vylial som práve tu "na legende" slušnú dávku žlče na tento Freestonov "brak" v českom vydaní ....
| 30. | simaaa | 27.11. 2012 18:16 |
28: fakt se nechci hadat, ale ja mam doma singl Flash a kdybych ten obal naskenoval, rozhodne nebude vypadat tak priserne jako v te knize :) on totiz zadna rarita neni, aby se nedal sehnat ve slusnem stavu...
| 31. | dmac | 27.11. 2012 19:06 |
30 - Nejde přece o to, jestli to je rarita, scanovalo se to, co bylo k dispozici a na tomto obrázku nevidím závady, které by mě měly rozhodit. Když to nyní píšu, mám tu knihu před sebou (str. 156) a je fakt, že japonský obal na protější stránce je žlutější. Vadí?
| 32. | Andrea | 27.11. 2012 19:41 |
Naši sa ma pýtali, prečo sa nehádžem o zem aby som mala túto knihu: www.martinus.sk . Ani som nevedela odpoveď, preto sa pýtam na Váš názor. O čom vlastne je? Je to o tom fanúšikovi a jeho živote s Queenom?
29. Hééj, no tak. České vydanie Freestonovej knihy je náhodou veľmi dobré.
29. Hééj, no tak. České vydanie Freestonovej knihy je náhodou veľmi dobré.
| 33. | Montreux | 27.11. 2012 20:07 |
32: queen.musichall.cz
32/29: Ne, není.
32/29: Ne, není.
| 34. | Mr.Scully | 27.11. 2012 21:04 |
Já četl knížku od Freestona naštěstí pouze v angličtině.
| 35. | simaaa | 28.11. 2012 02:42 |
31: jestli maji k dispozici jen odrene sunty, proc pripravovali knihu? to se nemohli s nekym jinym spojit? to je jako kdybych ja pripravoval knihu o Queen a u Greatest Hits II naskenoval ten svuj odrbany CD obal, ktery je tak tlusty, ze se nevesel nikdy poradne do krabicky a casem se ponicil. Ale koho to zajima?
| 36. | dmac | 28.11. 2012 09:07 |
35 - nebudu ti už odporovat v utopické představě o dokonalosti obrázků archívu starých gramodesek, každý to myslíme asi jinak. Ale protože jsem sám zažil ještě dobu, kdy se singly prodávaly běžně v obchodech a sám si kdysi dávno v Anglii jedny Queen takto pořídil (The Show Must Go On - koupil jsem si ho v pondělí poté, co zemřel Freddie - do té doby se propadal v hitparádě a žádný hit to nebyl, až smrt zpěváka ho posunula zpět), tak k předchozím příspěvkům doplňuji, že i ty fungl nové singly nemusely být netknuté z jednoho prostého důvodu - byly to papírové, nijak nekryté nebo zvlášť zabalené obaly (jako dnes třeba CD), které byly skladovány na sobě, tzn. lze předpokládat nějaké drobné oděrky při přepravě, dalším skladování atd. (výše jmenovaný titul jsem v regálu vybral z několika, protože ostatní byly tak trochu na rožcích "drclé" nebo i ohnuté). Odřené šunty? Ha, ha ha, nemáš tam náhodou nějaký metylakohol? Phil Sutcliffe připravil (z mého pohledu fandy Queen) dokonalou knihu našlapanou obrázky, která v tomto množství a roztřídění nemá obdoby. Nejedná se o podklady, které jsou dodané gramofirmami v 21. století, tzn. nejsou to lidskou rukou netknuté věci přetažené z jednoho počítače do druhého. Jinak na str. 195 je nad prvním E na singlu A Kind of Magic malý škrábanec, korejský obal The Works na předchozí straně nejspíš přežil přestřelku na 38. rovnoběžce, obal Hammer to Fall pod ním má taky v horní části otisk desky uvnitř, promo copy singlu Freddieho na str. 187 má horní okraj hodně osahaný, jak z něj kdosi vyndával tu pětačtyřicítku na gramec, levý spodní okraj Body Language na str. 170 je nějak poodezřele šmrnclý. Korunu těm "odřeným šuntům" nasazuje bolivijský Mustapha na str. 127, kterým se asi někdo vykoupil ze zajetí drogového kartelu. Zatraceně, proč ta patina, když drtivá většina ostatních artefaktů je jak z trezoru EMI/Eletra, odkud byly vytaženy na denní světlo až po desítkách let, aby mohly sloužit lidstvu? :-D
Příspěvek naposledy editován 28.11. 2012 10:59
Příspěvek naposledy editován 28.11. 2012 10:59
| 37. | dmac | 28.11. 2012 09:15 |
32 - jde o komiks, který si asi prohlédneš víckrát než já, který se jím prolistoval jednou v obchodě (kde to měli v krkolomné slevě). Pokud jde o tvůj komentář k českému překladu jisté knížky, tak tě omlouvá samozřejmě fakt, že jsi Slovenka, tzn. že čeština není tvoje mateřština a že zatím asi čteš jen školní látku v učebnicích. Jinak v poho :-)
Příspěvek naposledy editován 28.11. 2012 13:27
Příspěvek naposledy editován 28.11. 2012 13:27
| 38. | simaaa | 28.11. 2012 15:01 |
36: pokud v tomhle vidis nejaky zvlastni prisun pro fanousky Queen, budiz. Pro me ta kniha byly vyhozene penize. Jsem fakt desne nadsenej, ze tam jsou tyhle odřeniny :D Dokonala kniha? Pink Floyd pripravili podle me dokonalou knihu pro sve fanousky, to se s timhle narychlo zpichnutym kabatem vubec neda srovnat. Proste konkretne u tech Floydu jsem nenasel jediny kaz, nic co by mi tam vadilo. Ale v tehle super bomba knize o Queen jsem jich nasel nekolik, ale jo, chce se mi strasne moc zit, ze ji mam. Omluvme vsechny chyby a nedostatky, jsou to prece Queen a pojdme do toho rvat prachy, je to prece uzasny.
| 39. | bulsara | 28.11. 2012 19:01 |
38. Nerozčuluj sa ... Tá kniha nie je dokonalá. Nie je dokonalá pretože je to bootlegová kniha - neoficiálna. Bodka. Ale na bootlegový-fandovský status je excelentná. Maximálne kritériá profesionálnej úrovne nedosahuje. To, že je doposiaľ najlepšia nie je jej chyba :-)... Chyba je, že QPL tak puntičkársky poňatú knihu doteraz nevydali a pochybujem že sa to zmení ....
Ako hnidopich nemôžem tú knihu považovať za komplexnú knihu o Queen, keďže tam divák nenájde ani všetky oficiálne obaly albumov (nemyslím tie, možno zberateľsky vzácne, lokálne atrapy) ... Ale povedzme si, čo v samotnom oficiálnom svete Queen je dokonalé (už takmer štvrťstoročie) ...
Ako hnidopich nemôžem tú knihu považovať za komplexnú knihu o Queen, keďže tam divák nenájde ani všetky oficiálne obaly albumov (nemyslím tie, možno zberateľsky vzácne, lokálne atrapy) ... Ale povedzme si, čo v samotnom oficiálnom svete Queen je dokonalé (už takmer štvrťstoročie) ...
| 40. | Lada | 28.11. 2012 21:24 |
Tak já se asi trochu přidám k simaaa, taky tu knihu nepovažuju za bůhvíjaký klenot. Tím je pro mě Queen: TheComplete Illustrated Lyrics. Ale jsem rád, že jí mám, patří k tomu lepšímu co o Queen nebo F.M. vyšlo.
| 41. | bulsara | 29.11. 2012 06:55 |
Tak vidíš simaaa, pomaly sa to nazbiera, už sme traja ... :-)
| 42. | dmac | 29.11. 2012 11:02 |
Jasně, kniha není oficiální produkt Queen, poskládali ji ale dokonale nadšenci. Oceňuji především spoustu fotek a suvenýrů z Japonska a Ameriky. Pro mne jako fandu, který se k těmto věcem dostane jen přes web je na našem trhu ideální a je mi úplně fuk, že je poznat, že ty nascanované předměty někdo předtím užíval. Jsou prostě autentické.
Příspěvek naposledy editován 29.11. 2012 14:15
Příspěvek naposledy editován 29.11. 2012 14:15
stránky 1