Navigace: Queen - Královská legenda: Fórum - Novinky: Barcelona - special edition

Forum

--- Pouze přihlášení uživatelé můžou přispívat do diskuze ---stránky [1] [2] 3
vasekufr: Barcelona - special edition21.07. 2012 22:28
á sorry, byl jsem nějakou dobu pryč a nevšiml jsem si, že se to tu řešilo už v jiném vlákně

Příspěvek naposledy editován 23.07. 2012 21:43

201.Montreux 27.09. 2012 16:57
I v novinách je za obsah odpovědný vydavatel, tak nevidím důvod, proč by to u bookletu mělo být jinak. Booklet je neoddělitelná součást CD nahrávky, takže primárně ostuda vydavatele.

202.Mr.Scully 27.09. 2012 17:41
Mně to připomíná, když mě DoRo na DVD ÚMYSLNĚ zařadili do Slovenska. Pochopitelně, že 99% lidí si toho taky nevšimne, ale mě to tedy nasralo důkladně. Slováky mám rád, ale tohle Rudimu nezapomenu. Takže se dokážu vcítit do kůže členů orchestru, byť tady šlo jen o omyl.

A nebo vlastně když mi děkoval Brooks do knížky Queen Live, tak tam použil nějakej zparchantělej mix jména a nickname...

203.bulsara 27.09. 2012 18:32
Tak tak, možno si to všimne z "inostrancov" každý piaty (nespochybňoval by som IQ záujemcov o túto hudbu krížom-krážom svetom, dokonca si vážne namýšľam, že priemerné IQ záujemcov o tento album prevyšuje priemerné IQ záujemca o hudbu Queen :)...), ale z hľadiska ľudskej empatie objednávateľa a plátcu, opäť raz (a že tých príkladov z minulosti bolo, že ...) sa prejavila buranská netaktnosť (či rovno arogancia) ...
Môže byť dobrý čierny humor, ak dáky nezorientovaný "šťastlivec" z toho fidlikantského ansámblu venuje toto CD veľavýznamne svojim príbuzným s hrdou poznámkou, že sa na tom diele spolu-podieľal a je tam aj "menovaný", a ten obdarovaný ho tam potom nenájde hehe ...

Ale všetko ako má byť ... Výročná kniha s celým interview na CD - v reále s polovičným, atď. ...

204.Mr. Bad Guy 28.09. 2012 02:42
Po dlouhé době se stotožňuji s názorem Ptr...

205.Akáda 28.09. 2012 20:58
Nepoměřujte svojí inteligencí a znalostí PC, ostatní uživatele. Angličani měli odjakživa svoje znaky v pořádku a tak vubec netuší že je nějaká UTF-8. Taková sekretářka to vezme a řekne, hele tady jsou nějaký čtverečky. Pak se sběhnou další a neví co s tím. Tak to smažou a raději mlčí a mlží. :-)

206.Ptr 29.09. 2012 11:09
My predpokladame predevsim, ze prebaly u QPL netvori sekretarka. :D :D

207.Andrea 29.09. 2012 11:52
206. :DD

208.Akáda 29.09. 2012 14:39
206. Netvoří, ale dodává texty k tisku co ji dojdou na mejl. A v případě že to dostal klasickej grafik, tak to to už tu chybu chápu úplně. Tomu se ty čtverčky vůbec nemohli líbít. :-)

209.Lada 05.10. 2012 14:53
Abych nezakládal nové vlákno - pořídil si někdo z fóra DVD nebo BD The Great Pretender? Jakou má stopáž a stojí to za koupení?

210.dmac 05.10. 2012 15:37
Stopáž 107 minut, asi to bude zajímavé, ale moc nevěřím tomu, že by z archívů vykřesali něco víc, než známe z předchozích cca 4 dokumentů. www.amazon.co.uk

211.dmac 08.10. 2012 10:24
Předpokládám, že do konce roku bude v TV zkrácená verze, stejně jako v případě Days of Our Lives.

212.Montreux 08.10. 2012 11:45
210: Zajímavé, podle referencí fanoušků na QueenZone.com tvoří dříve neviděný materiál minimálně polovinu dokumentu...

213.dmac 10.10. 2012 10:11
Jasně, určitě to nebude jenom recyklace dříve viděného, ale moc nevěřím, že 20 let po smrti FM vyplavalo něco extra. Každopádně to rád uvidím, jako ostatně cokoliv od Queen.

214.pittrek 10.10. 2012 19:30
Dokument ma akurat zaujimavy zaciatok (par sekund z dema Let Me Live s Rodom Stewartom a There Must Be More To Life s Michaelom Jacksonom, plus transfer dvoch 8mm audience filmov z Crazy Tour 79 - tiez len par sekund) a koniec, kde David Wigg chce of Freddieho, aby poslal pozdravy roznym krajinam sveta, to je celkom sranda :-)

Zvysok dokumentu je v podstate nuda, je to len recyklacia toho, co sme videli v Days Of Our Lives + vo vystrihnutych scenach, a v tom minidokumente z tohtorocnej edicie Barcelony, nic nove.

215.DeaconJohn 16.11. 2012 11:20
Nuže tolik diskutovanou "novou" verzi Barcelony mám už slušně naposlouchanou, tak připojím i nějaký ten názor. Celkově si mi ten orchestrální kabát líbí a vlastně splnil má očekávání - posunul nedotažený (omlouvám se, ale je to můj názor) originál blíže k dokonalosti. Orchestr má mnohem lepší dynamiku, tišší pasáže jsou skutečně jemné a křehké, zato pompézní výbuchy a fortissima jsou tu většinou přímo grandiózní. Překvapil i zvuk, naštěstí se nekoná žádná loudness war nebo něco podobného, vokály se mi zdají lépe zakomponované do hudby. Místy bohužel zaniká klavír, který původní nahrávku v podstatě vede po celou dobu, to však kompenzují dříve neslyšené melodie a detaily orchestru. Ač nejsem odborník, nevím, kde se vzala poznámka o "ospalém českém orchestru", naopak bych chválil za svěží a suverénní interpretaci.

Má oblíbená La Japonaise zde ještě více rozkvetla do krásy, Fallen Priest je přesně tím operním šílenstvím, které skutečně vyniklo až s živými nástroji... geniální! U skladby Golden Boy se mi líbí zdůraznění kontrastů mezi jednotlivými částmi - temnější hlavní téma, gospelová "taneční" část má větší groove. Za srdce ještě více bere už tak dojemná Guide Me Home přecházející do How Can I Go On, vítám i komornější vyznění Ensueno a zařazení její předchůdkyně Exercise In Free Love. Souhlasím s tím, že titulní skladba se zrovna dvakrát nepovedla, protože například zde z nějakého důvodu pokazila píseň právě nepovedená dynamika. Chybí napětí originálu, chybí pompéznost, jako by se tu orchestr učil, jak vlastně tuto hudbu uchopit a až od další skladby na to přišel. Obal považuji také za nepříliš nápaditý, nesedí mi. Na závěr nezbývá, než opět zalitovat, že součástí deluxe edice není remaster původního alba. Jednalo by se tak o vskutku reprezentativní a kompletní shrnutí Freddieho krátkého operního dobrodružství.

Příspěvek naposledy editován 16.11. 2012 11:22

216.Andrea 16.11. 2012 12:53
Moja najobľúbenejšia pieseň z celého albumu La Japonaise sa mi ani trochu nepáči. Je divná, taká bez šťavy, spomalená ... ten divný japonský zvuky nejakého dreveného nástroja je veľmi divný a nehodí sa mi tam. Naopak mi zase chýbajú typické zvuky ktoré tam vypustili. Taká divná píšťala tam bola, chýba mi tam. A mnoho ďalších vecí. Časť ktorú milujem od tretej minúty pokazili. A celé je to také, ako som písala, bez šťavy. A nte koniec ako keby ich hlasy premenili na robotov :P

Příspěvek naposledy editován 16.11. 2012 12:54

217.DeaconJohn 16.11. 2012 14:36
216: Beru Tvůj názor, mě osobně se však ten divný japonský nástroj moc líbí, protože je pro tuto skladbu typický. Jedná se myslím o japonské Toy Koto, které nakonec známe i z The Prophet's Song. A ten tajemný prodloužený závěr také považuji za přínos, tyhle "robotické" harmonie takto prostě uměl jen Freddie... Celkově bych se nedivil, kdyby se někomu zdála většina alba pomalejší a utahanější, je to však znova o té dynamice. Zdání klame, originál je prostě rovnější, paradoxně působí i při tehdejším masteringu hlasitěji, než nová orchestrální verze. Je to holt věc vkusu a zvyku.

Příspěvek naposledy editován 16.11. 2012 14:44

218.Andrea 16.11. 2012 15:05
Som zvyknutá na originál :)
stránky [1] [2] 3

Navigace: Queen - Královská legenda: Fórum - Novinky: Barcelona - special edition