Forum
| lickerman: Koncerty Queen + Adam Lambert | 20.02. 2012 19:19 | |
30. června 2012 - Independence Square, Kyjev, UKR
3. července 2012 - Olympic Arena, Moskva, RUS
7. července 2012 - Rock In Wroclav, Vratislav, POL
11., 12. a 14. července 2012 - Hammersmith Apollo, Londýn, UK
brianmay.com
www.rockinwroclaw.pl
queenonline.com
Festival Sonisphere, kde měli BM, RT a AL rovněž zahrát, byl zrušen.
queenonline.com
Příspěvek naposledy editován 30.06. 2012 20:31
3. července 2012 - Olympic Arena, Moskva, RUS
7. července 2012 - Rock In Wroclav, Vratislav, POL
11., 12. a 14. července 2012 - Hammersmith Apollo, Londýn, UK
brianmay.com
www.rockinwroclaw.pl
queenonline.com
Festival Sonisphere, kde měli BM, RT a AL rovněž zahrát, byl zrušen.
queenonline.com
Příspěvek naposledy editován 30.06. 2012 20:31
| 401. | Ptr | 09.07. 2012 15:28 |
Jo a jeste jeden komentar si nemohu odpustit:
- lidi s hudebnim prehledem maj jiste vyhodu nadhledu, znalosti kontextu apod. na stranu druhou excesu, kterych se treba i hudebni periodika dopousteji a z pohledu casovyho odstupu jsou doslova smesny je vic nez dost. Dobove recenze starejch desek bejvaj dneska k smichu a svete div se... povetsinou prevladl nazor "vetsinovyho posluchacstva", kterej pozdejs prebere za svuj i kritika. Chces priklady? Dobovy clanky o Led Zeppelin, dobovy recenze prvniho alba Black Sabbath (u nich se nabizi i Born Again, kterej recenzenti div nepopravili, dneska je to "kult", kterej psal historii), ostatne Queen hudebni tisk v jejich dobe taky zrovna nemiloval.... :) A ostatne, muzem zustat i u nas a ja u "svejch" - vybavujes si jednu dobovou recenzi z pred pouhych 17 let, z doby, kdy vysel Purpendicular? :) A jak se na to album pohlizi dnes? :)
Příspěvek naposledy editován 09.07. 2012 15:31
- lidi s hudebnim prehledem maj jiste vyhodu nadhledu, znalosti kontextu apod. na stranu druhou excesu, kterych se treba i hudebni periodika dopousteji a z pohledu casovyho odstupu jsou doslova smesny je vic nez dost. Dobove recenze starejch desek bejvaj dneska k smichu a svete div se... povetsinou prevladl nazor "vetsinovyho posluchacstva", kterej pozdejs prebere za svuj i kritika. Chces priklady? Dobovy clanky o Led Zeppelin, dobovy recenze prvniho alba Black Sabbath (u nich se nabizi i Born Again, kterej recenzenti div nepopravili, dneska je to "kult", kterej psal historii), ostatne Queen hudebni tisk v jejich dobe taky zrovna nemiloval.... :) A ostatne, muzem zustat i u nas a ja u "svejch" - vybavujes si jednu dobovou recenzi z pred pouhych 17 let, z doby, kdy vysel Purpendicular? :) A jak se na to album pohlizi dnes? :)
Příspěvek naposledy editován 09.07. 2012 15:31
| 402. | merhaut | 09.07. 2012 15:45 |
Opět si pleteš pojmy a dojmy. Dobová hudební kritika nemohla mít už z principu výhodu nadhledu, znalost kontextu, atd., protože v té době byla veškerá ta hudba novátorská, progresivní, neslyšená, atakdále. Jinými slovy, někteří doboví kritici byli jasnozřiví, jiní ne, tak jako jejich vrstevníci, muzikanti. Nikdo z nich ale nemohl tušit, že léta 1967-1972 budou považována za ta nej. K tomuto poznání musel svět – a tedy i kritici – dospět.
| 403. | merhaut | 09.07. 2012 15:46 |
Smazal merhaut dvoják.
Příspěvek naposledy editován 09.07. 2012 15:46
Příspěvek naposledy editován 09.07. 2012 15:46
| 404. | Ptr | 09.07. 2012 16:01 |
A nekteri nedospeli ani v osmdesatych letech (viz Born Again, ztrhany nejvetsima hudebnima periodikama napric svetem - a opet, odstup casu a dneska se o tom pisou clanky do rubrik "albova klasika"), ani v devadesatych....
Podivej, ja beru hudebni novinare s velkym nadhledem, protoze novinarina vseobecne priserne upada. Clanky toho typu "poslechnu si, jak ta deska zni mejm nadpozemskym usim a memu nadpozemskemu vkusu vybudovanemu poslechem miliard alb" beru asi tak, jako kdyz nekdo pise clanky na svuj vlastni blog... Vetsi hodnotu (pro me) nemaj. :)
Podivej, ja beru hudebni novinare s velkym nadhledem, protoze novinarina vseobecne priserne upada. Clanky toho typu "poslechnu si, jak ta deska zni mejm nadpozemskym usim a memu nadpozemskemu vkusu vybudovanemu poslechem miliard alb" beru asi tak, jako kdyz nekdo pise clanky na svuj vlastni blog... Vetsi hodnotu (pro me) nemaj. :)
| 405. | Lada | 09.07. 2012 16:05 |
400: Realita??? Pouze poměr HLASUJÍCÍCH. Lidi jako já se zkusili podívat, ale po chvilce znechuceně video vypnuli aniž by je napadlo na oné stránce setrvávat a zdržovat se na ní kvůli hlasování. Této činnosti se věnuje především generace fejsbůkářů, kteří mají potřebu vždy a všude něco "lajkovat". Nechápu, jak můžeš nějaké teenagerovské hlasování na youtube brát jako bernou minci...
| 406. | Mr.Scully | 09.07. 2012 16:41 |
Ano, přiznávám, že v množině lidí, kteří zvládli koukat na video Queen + Adam Lambert a rozhodli se dle svého zvyku ze sociálních sítí hlasovat, to kapela vyhrála. Gratuluju. Není podstatné, jak se to líbí fanouškům Queen, je podstatnější, kolik puberťáků zahlasuje pro svoji nagelovanou ikonu.
Připomíná mi to hlášku, jak nějaký TV pořad byl skvělý... měl totiž jasně největší sledovanost mezi vězni ve čtyři hodiny ráno. Už nevím, jestli to bylo v Simpsonech nebo v Southparku, ale odpovídalo to :-)
Holt klasika starší generace... "Jednou jsem viděl Queen na sto metrů naživo a i když o Queenech a jejich komunitě vím v posledních dvaceti letech úplně kulový, tak jsem king a mám pravdu".
Připomíná mi to hlášku, jak nějaký TV pořad byl skvělý... měl totiž jasně největší sledovanost mezi vězni ve čtyři hodiny ráno. Už nevím, jestli to bylo v Simpsonech nebo v Southparku, ale odpovídalo to :-)
Holt klasika starší generace... "Jednou jsem viděl Queen na sto metrů naživo a i když o Queenech a jejich komunitě vím v posledních dvaceti letech úplně kulový, tak jsem king a mám pravdu".
| 407. | merhaut | 09.07. 2012 17:11 |
Holt zdejší klasika, infantilní osobní útoky...
| 408. | merhaut | 09.07. 2012 17:14 |
Ptr 404: jistě pro tebe nebude problém svá tvrzení doložit. Stačí pár odkazů pro "Born Again, ztrhany nejvetsima hudebnima periodikama napric svetem" a pár pro "a dneska se o tom pisou clanky do rubrik "albova klasika""
| 409. | Johny | 09.07. 2012 17:29 |
Chapu to tak, ze zdejsi komunita ignoruje koncert ve Wroclawi, ze ani nema sve vlakno? Asi to nikoho nebude zajimat a rozhodne nikoho nehodlam presvedcovat, ze muj nazor je jediny spravny, kazdy at si mysli, co chce, ze jo. Ja jsem ve Wroclawi byl a z koncertu jsem byl unesen. Povazuji se za velkeho fandu Queen, i kdyz uplne skalni fanousek jako diskutujici tady asi nebudu. Mel jsem tu smulu, ze jsem narodil dva roky po tom, co Queen prestali koncertovat.. i kdyz ono to je asi jedno vzhledem k tehdejsi dobe. Chci rict, ze Freddieho jsem mel moznost zazit jen ze zaznamu, at uz oficialnich, tak i boolegu (ktere trochu sbiram). Narozdil od hodne lidi dokazu jit na koncert s tim, ze chci, aby se mi libil a ze soudit budu az po nem. A take, ze nebudu porovnavat zpevaka s FM. Takhle jsem si nesmirne uzil prazsky koncert v roce 2008. Z kolaborace zrovna s Adamem Lambertem jsem nadsen nebyl, protoze to vicemene popiralo to, proc jsem ospravedlnoval projekt Queen+PR -> tzn ze se dve ikony britske hudby daly dohromady a ne ze Queen shaneli zpevaka. To se u AL rict neda, nicmene nejake sve jmeno ma (v kontrastu s Martellem z Extravagnzy napr.). Na koncert jsem vzal pritelkyni, ktera Queen nikdy poradne na chut neprisla a rodice, kteri s Queen vyrustali. Vzal jsem listky na sezeni a dobre jsem udelal, protoze v tom paraku bych nechtel cekat cele odpoledne. Cely koncert a zvlast AL me velmi prekvapil. Opravdu jsem byl velmi strizlivy, jake to vubec muze byt. A je mozne, ze me dostali tim, ze zahrali moji milovanou Don't Stop Me Now. AL zvladl svou roli podle me skvele. Ze zacatku sice chodil za Brianem jako pejsek, ale pak se dostal do role frontmana. Mozna pomohlo, ze se nebal si vzit sileny hadry na sebe a mozna take to, ze je taky gay, s cim souvisely nektere jeho pohyby, tak mi to prislo v ramci moznosti prirozene. Co se zpevu tyce tak byl super - znovu muzu zhodnotit, az si stahnu bootleg, ale neslysel jsem tu prehrsel kudrdlinek a zbytetecneho jeceni, pro ktere ho moc nemusim.
Ja vlastne stejne na koncert jel kvuli tomu, ze to muze byt posledni sance videt BM a RT nazivo. Jsou to dedci, ale neuveritelni. Minule turne oba zastihlo v lepsi hlasove forme, ale presto jsem byl z jejich vykonu unesen. Mel jsem listeky na levou tribunu, tak jsem nevidel doprovodnou cast kapely a dlouho jsem premyslel, jestli tam vubec je Spike. Nastesti byl - jakozto pro mne paty clen Queen by si zaslouzil mozna vice pozornosti. Chybel mi tam Jamie Moses (nekdo vi, proc nebyl?) a docetl jsem se, ze na basu hral nekdo jiny nez Danny Miranda (opet proc?). Rogeruv synator je dobrej typek - libilo se mi s jakou energii bubnoval a kolik dostal prostoru. Rozhodne lepsi takto, ze nekdo bubnuje, kdyz Roger zpiva a ne playback jako v roce 2005. Minula show byla propracovanejsi, logicky protoze se jednalo o normalni turne a ne par koncertu, napriklad ta pasaz na catwalku (39 se zbytkem kapely je sranda) na druhou stranu me potesilo, ze zase jinak pojali promitani Freddieho. Ze se objevil v Love Of My Life bylo prekvapeni a bylo to i dojemne, kdyz zacal zpivat "I'll be back..." Pri BoRhap jsem mel strach, ze to bude cele zpivat Adam, proto bylo fajn, ze na druhou sloku tam zase Freddieho promitli.
Takze opakuju, ja jsem nadmiru spokojen. Hudbu Queen miluju a pokud je tohle forma, jak videt Briana a Rogera nazivo delat to, v cem jsou nejlepsi, tak to beru. Ma mila ted porad posoucha Queen a nasi se mohli prostrednictvim koncertu dostat zpatky do mladych let. Ano bez Freddieho, ale to uz tak je. Videl jsem tam dost mladych a i deti na koncerte a videl jsem, jak byli nadseni. A pokud takovy koncert prispeje k tomu, aby dalsi generace poznavaly tuhle genialni hudbu, zvlast v dobe Katy Perry, Lady GaGa a dalsich sracek, tak ty koncerty smysl maji. Nebijte me, je to muj nazor!
Ja vlastne stejne na koncert jel kvuli tomu, ze to muze byt posledni sance videt BM a RT nazivo. Jsou to dedci, ale neuveritelni. Minule turne oba zastihlo v lepsi hlasove forme, ale presto jsem byl z jejich vykonu unesen. Mel jsem listeky na levou tribunu, tak jsem nevidel doprovodnou cast kapely a dlouho jsem premyslel, jestli tam vubec je Spike. Nastesti byl - jakozto pro mne paty clen Queen by si zaslouzil mozna vice pozornosti. Chybel mi tam Jamie Moses (nekdo vi, proc nebyl?) a docetl jsem se, ze na basu hral nekdo jiny nez Danny Miranda (opet proc?). Rogeruv synator je dobrej typek - libilo se mi s jakou energii bubnoval a kolik dostal prostoru. Rozhodne lepsi takto, ze nekdo bubnuje, kdyz Roger zpiva a ne playback jako v roce 2005. Minula show byla propracovanejsi, logicky protoze se jednalo o normalni turne a ne par koncertu, napriklad ta pasaz na catwalku (39 se zbytkem kapely je sranda) na druhou stranu me potesilo, ze zase jinak pojali promitani Freddieho. Ze se objevil v Love Of My Life bylo prekvapeni a bylo to i dojemne, kdyz zacal zpivat "I'll be back..." Pri BoRhap jsem mel strach, ze to bude cele zpivat Adam, proto bylo fajn, ze na druhou sloku tam zase Freddieho promitli.
Takze opakuju, ja jsem nadmiru spokojen. Hudbu Queen miluju a pokud je tohle forma, jak videt Briana a Rogera nazivo delat to, v cem jsou nejlepsi, tak to beru. Ma mila ted porad posoucha Queen a nasi se mohli prostrednictvim koncertu dostat zpatky do mladych let. Ano bez Freddieho, ale to uz tak je. Videl jsem tam dost mladych a i deti na koncerte a videl jsem, jak byli nadseni. A pokud takovy koncert prispeje k tomu, aby dalsi generace poznavaly tuhle genialni hudbu, zvlast v dobe Katy Perry, Lady GaGa a dalsich sracek, tak ty koncerty smysl maji. Nebijte me, je to muj nazor!
| 410. | PJGepr | 09.07. 2012 17:38 |
člověk sem nakoukne po drahné době a nestačí se divit ... buďte hodní, nekrmte trolly!
| 411. | King_Rat | 09.07. 2012 18:03 |
Ahoj vsem (nemuzu jinak zacit - na forum jsem se neprihlasil uz nekolik let :)
ted jsem se chvili trapil a cetl cele toto vlakno az sem (410 prispevku libi/nelibi, a hadky kdo je vetsi expert...) no a to jsem si nemohl nechat ujit :D
Zde je ma troska do mlyna: v sobotu jsem byl rovnez na inkriminovanem miste v polsku (mam to stejne daleko jako do prahy, termin byl skvelej a cena celkem lidova...
Srovnavat roky 2005/2008 s tim co jsem videl nejde - je to neporovnatelne - v roce 2005 jsem byl i v Koline, abych mohl aspon jednou zazit atmosferu koncertu na stadionu...tam bylo finale koncertu za ucasti ucinkujicich z muzikalu WWRY - snad jen k tomu se da sobotni koncert prirovnat :(
To jestli je to dobre/spatne nechci hodnotit - pro me to byl Roger, Brian, ucinkujici v cirkuse Queen - jsem rad ze jsem vystoupeni videl zive, nelituji toho, ze jsem byl na miste - jen jsem pod znamou hlavickou videl neco jineho nez jsem znal z predchozich zivaku a zaznamu... pro "pravoverne" fanousky mozna rozcarovani, pro neznalce a mlade polske slecny zajimavy "best of" od Queen ... nic vic, nic min...
Jsem rad ze "chlapi" stale neco delaj i kdyz bych byl radeji kdyby to melo jiny smer...
ted jsem se chvili trapil a cetl cele toto vlakno az sem (410 prispevku libi/nelibi, a hadky kdo je vetsi expert...) no a to jsem si nemohl nechat ujit :D
Zde je ma troska do mlyna: v sobotu jsem byl rovnez na inkriminovanem miste v polsku (mam to stejne daleko jako do prahy, termin byl skvelej a cena celkem lidova...
Srovnavat roky 2005/2008 s tim co jsem videl nejde - je to neporovnatelne - v roce 2005 jsem byl i v Koline, abych mohl aspon jednou zazit atmosferu koncertu na stadionu...tam bylo finale koncertu za ucasti ucinkujicich z muzikalu WWRY - snad jen k tomu se da sobotni koncert prirovnat :(
To jestli je to dobre/spatne nechci hodnotit - pro me to byl Roger, Brian, ucinkujici v cirkuse Queen - jsem rad ze jsem vystoupeni videl zive, nelituji toho, ze jsem byl na miste - jen jsem pod znamou hlavickou videl neco jineho nez jsem znal z predchozich zivaku a zaznamu... pro "pravoverne" fanousky mozna rozcarovani, pro neznalce a mlade polske slecny zajimavy "best of" od Queen ... nic vic, nic min...
Jsem rad ze "chlapi" stale neco delaj i kdyz bych byl radeji kdyby to melo jiny smer...
| 412. | Andrea | 09.07. 2012 18:14 |
Merhaut, už by stačilo, myslím
| 413. | Andrea | 09.07. 2012 18:14 |
Smazal Andrea
| 414. | merhaut | 09.07. 2012 18:21 |
Jsem rád, že Johny zde popsal své pocity z koncertu...
| 415. | dmac | 09.07. 2012 18:50 |
| 416. | bulsara | 09.07. 2012 19:31 |
Dám sem ešte niečo a potom na dlhú dobu dám pokoj miestnym dušiam :)
"... rozjívenci ani fanatici."
"... než názor pár zabedněných "pragováků", kteří mají pocit, že jejich názor je něco víc, než názor druhých..."
"Názor Q+PR2008 je zde bohužel v menšině, je příznačné, jak se místní ratlíci na ni vrhli svými hafhafy a "humory" z pátébeeéé – jenom proto, že má jiný názor než ostatní 3-4 ze zdejší minikomunity pěti, šesti."
"Jinými slovy. Zdejší debata je bouře ve sklenici vody. Vylezte "fandové" ven a rozhlédněte se, jak to vnímají ostatní. Možná se ze svého falešného pocitu "výjimečnosti" a "nositelů jediné pravdy" proberete. Pokud ne, nevadí, stejně si toho nikdo zvenku nevšimne ..."
"Usedlí rockeři, tím spíš zkušení hudební publicisti, mají – na rozdíl od zdejší smečky – širší znalosti, větší zkušenosti a přirozený nadhled, ..."
"Úzkoprofiloví fans většinou o své kapele sice ví i to, kdo se kde vyčůral, unikají jim ale podstatné souvislosti, protože neoplývají širším hudebním přehledem, a nemají naposloucháno."
= Bez oprávnenia som si dovolil vytrhnúť pár myšlienok (nie až tak z kontextu, že) jedného úctivého pána zo Zlína (ak sa nepletiem, že), ktorého meno nebudem už (radšej) brať do svojich úst - osobných útokov tu už bolo a čo je moc je až príliš ... bezpochyby.
Tak len tak pár úvah ...
(na úvod: v texte „Queen“ = tí štyria, ten jeden dnes žijúci a vegetujúci a tí 2 dnes žijúci, prípadne Queen Producrions Ltd.)
- Nachádzame sa na fóre o kapele Queen, kde sa predpokladá prevaha reakcií osôb dákym spôsobom „poznačených“ hudobným odkazom Queen ...
- Je relevantný predpoklad, že názory na tomto fóre vyjadrujú osoby, ktorým kapela Queen stojí za názor, teda opačne – nie je im osobne totál lautrhovnojedo, čo kapela Queen znamenala-znamená-bude znamenať (+/- s odchýlkami od tejto časovej osi). Je predpoklad, že iné osoby sa tu ku Queen nevyjadrujú (samozrejme je tu priestor i pre témy mimo Queen, ten nemám na mysli – tie osoby v nich účastné nemám na mysli).
- Vyjadrenia každej osoby na tomto fóre vo vzťahu k histórii – súčasnosti – budúcnosti Queen sú subjektívne, pokiaľ neudávajú reálne fakty, ktoré sa dajú overiť z hodnoverných zdrojov ...
- Osoby vyjadrujúce tu svoje názory sú si vedomé (bez ohľadu na svoje emócie, argumenty, množstvo vulgarizmov, hrozieb, vyhrážok a prípadnej žlče nasratosti), že absolútne nič nezmenia na minulých - súčasných - budúcich dejoch-činoch Queen ... Ak by sa aj vyskytli "pokusy" „meniť svet“ treba to brať s nadhľadom ...
- V zmysle predošlého predpokladu, na tomto fóre sa nehýbe svetom, len sa vymieňajú názory. Väčšinový názor neznamená automaticky jediný správny (bez výnimky) a naopak ... Toto je voľné diskusné fórum ...
Môj osobný (omyl?) predpoklad je, že obsah uvedených odrážok je všeobecne akceptovateľný ... a v podvedomí (tuná) uznávaný. Myslím teda, že autorovi vyššie uvedených „citácií“ bolo relevantne pre časť z nich odpovedané.
Ešte by som si dovolil, pri „nepriestrelnosti argumentov“ vyššie citovaných, zauvažovať nad svojim zaradením, pretože z logiky použitých pojmov vyššie uvedeného autora, mám sám so sebou problém so zaradením sa ... Nemyslím zaradenie typu „fanatik“ - „zabednený“ - „ratlík“ (joj to je milé :D) - či prípadne „demagóg“ ...
Takže platne Queen som začal aktívne počúvať v roku pána 1978. Majúc všetky albumy (do roku 1992) Queen na vinyloch, časť z nich som si zaobstaral účasťou na pololegálnych burzách, občas pre spestrenie rozohnaných zložkami VB ... V Budapešti som nebol lebo som bol v Havlíčkovom Brode v zelenej uniforme na VK, budúca hodnosť čatár absík. Vo Viedni 1984 som nebol, lebo som z Devínskeho hradu čumel na ostnatý drát pod hradnou skalou a na západ slnka nad Hainburgom v jednom teplom podvečerí babieho leta ... Po intenzívnom hltaní hudby a zbieraní vinylov (nič moc, len pár desiatok) som v roku 1993 presedlal (konečne) na digitálne nosiče ... Nie všetko čo som počúval od tej doby som si aj kúpil... Neprivatizoval som, nereštituoval, či inak nezbohatol, len som chodil do práce. Tým pádom CD za 600 či 700 Sk som si kupoval len a len po dlhom rozmysle a úvahe ... Po čase sa mi doma nazbierali nasledovné zakúpené „zdigitalizované“ na plastových krúžkoch CD/DVD/BRD „krámy“ – už z ich „rozptylu“ je isto zrejmé, že nie som (ortodoxný) rocker, skôr „trendař“ (číslo za menom = počet titulov - boxy uvádzané len pri obsahu 3 a viac "krúžkov"):
ABBA – 6, AC/DC – 9 (z toho 1 box (5CD)), AEROSMITH – 2, ALANIS MORISSETTE – 2, ANNA K – 1, BEATLES – 8, BJORK – 3, BLACK SABBATH – 3 (z toho 1 box (3CD)), BLONDIE - 3, BRIAN MAY – 4, THE DARKNESS – 2, DAVID BOWIE – 6 (z toho 1 box (3CD), DEBORAH HARRY – 1, DEEP PURPLE – 22, DIANA KRALL – 4, DOWNHERE – 3, ELECTRIC LIGHT ORCHESTRA – 14, ELTON JOHN – 1, EVANESCENCE – 1, FAITH NO MORE – 1, FOO FIGHTERS – 7, FREDDIE MERCURY – 6 (z toho 1 box (10CD+2DVD) a 1 box (3CD)), GARBAGE – 2, IRON MAIDEN – 5, JETHRO TULL – 8, JUDAS PRIEST – 1, KATE BUSH – 2, KATIE MELUA – 3, THE KILLERS – 4, LAMBRETTA – 1, LED ZEPPELIN – 12 (z toho 1 box (3CD) a 1 box (4CD)), LUCIE – 3, LYKKE LI – 1, MADONNA – 2, MARIKA GOMBITOVÁ – 2, MEAT LOAF – 4, METALLICA – 6, MICHAEL JACKSON – 3 ( z toho 1 box (5CD)), MIRO ŽBIRKA – 1, MOTORHEAD – 17, MUSE – 1, NATALIE IMBRUGLIA – 2, NO DOUBT – 1, PAUL MCCARTNEY – 1, PINK FLOYD – 17, P. J. HARVEY – 9, POLICE – 1, PRINCE – 1 (z toho 1 box (3CD)), QUEEN (s + i bez) – 86, RAINBOW - 1, RED HOT CHILI PEPPERS – 2, ROBBIE WILLIAMS – 4, ROGER TAYLOR – 4, THE ROLLING STONES – 8, SHANIA TWAIN – 2, SMASHING PUMPKINS – 1, STROMBOLI – 1, STYX – 1, SWEET – 4, SYSTEM OF A DOWN – 3, THIN LIZZY – 2, TORI AMOS – 12 ( z toho 1 box (5CD)), U2 – 5, URIAH HEEP – 1,VAN HALEN – 7, VLADIMÍR MIŠÍK – 1, WHITESNAKE – 1, THE WHO – 12 (z toho 1 box (4CD))
V posledných rokoch už zase diametrálne viac počúvam, než kupujem ... Napriek tomu mi aj po vyše 30 rokoch ešte stále chýbajú širšie znalosti, skúsenosti a nadhľad a obzvlášť prehľad. Moja úzkoprofilovosť mi bráni zbaviť sa ťarchy fanatizmu – nenávisti ku Queen. Neviem ako už mám odstrániť ten vážny nedostatok - nemám objektívne „naposloucháno“ – keďže napriek ešte furt účtu 40€ mesačne na hudobných online shopoch sa mierke „naposloucháno“ skôr vzďaľujem ...
Takže čo so mnou?
Takže čo s mojou mienkou, že spojenie názvu kapely + repertoáru kapely Queen s neuveriteľným (najlepším dnes žijúcim = dočítal som sa no....) vokalistom – pánom Adamom Lambertom je prúser ako hovado???
Neviem čo so sebou... Verím ale, že tento môj len a len subjektívny názor nepoškodí integritu, zdravie (či rovno život?) miliónov nadšených divákov tohto spojenia ....
Za seba ale prehlasujem, že voči každému, kto si myslí opak mojej mienky, nebudem vystupovať, nebudem sa mu vysmievať (je mi osobne ukradnutý a nechám ho žiť), nebudem ho urážať .... pokiaľ ma teda nebude pokladať pre môj názor za idiota (tým netvrdím, že sa tak už stalo, prípadne že sa tak stane :-)....)
Ďakujem za pozornosť a lúčim sa s fúzatým vančurovským: Tenhle způsob léta, zdá se mi poněkud nešťastným... (tu i tam ..."o tom potom" - bezpochyby)
Příspěvek naposledy editován 10.07. 2012 09:48
"... rozjívenci ani fanatici."
"... než názor pár zabedněných "pragováků", kteří mají pocit, že jejich názor je něco víc, než názor druhých..."
"Názor Q+PR2008 je zde bohužel v menšině, je příznačné, jak se místní ratlíci na ni vrhli svými hafhafy a "humory" z pátébeeéé – jenom proto, že má jiný názor než ostatní 3-4 ze zdejší minikomunity pěti, šesti."
"Jinými slovy. Zdejší debata je bouře ve sklenici vody. Vylezte "fandové" ven a rozhlédněte se, jak to vnímají ostatní. Možná se ze svého falešného pocitu "výjimečnosti" a "nositelů jediné pravdy" proberete. Pokud ne, nevadí, stejně si toho nikdo zvenku nevšimne ..."
"Usedlí rockeři, tím spíš zkušení hudební publicisti, mají – na rozdíl od zdejší smečky – širší znalosti, větší zkušenosti a přirozený nadhled, ..."
"Úzkoprofiloví fans většinou o své kapele sice ví i to, kdo se kde vyčůral, unikají jim ale podstatné souvislosti, protože neoplývají širším hudebním přehledem, a nemají naposloucháno."
= Bez oprávnenia som si dovolil vytrhnúť pár myšlienok (nie až tak z kontextu, že) jedného úctivého pána zo Zlína (ak sa nepletiem, že), ktorého meno nebudem už (radšej) brať do svojich úst - osobných útokov tu už bolo a čo je moc je až príliš ... bezpochyby.
Tak len tak pár úvah ...
(na úvod: v texte „Queen“ = tí štyria, ten jeden dnes žijúci a vegetujúci a tí 2 dnes žijúci, prípadne Queen Producrions Ltd.)
- Nachádzame sa na fóre o kapele Queen, kde sa predpokladá prevaha reakcií osôb dákym spôsobom „poznačených“ hudobným odkazom Queen ...
- Je relevantný predpoklad, že názory na tomto fóre vyjadrujú osoby, ktorým kapela Queen stojí za názor, teda opačne – nie je im osobne totál lautrhovnojedo, čo kapela Queen znamenala-znamená-bude znamenať (+/- s odchýlkami od tejto časovej osi). Je predpoklad, že iné osoby sa tu ku Queen nevyjadrujú (samozrejme je tu priestor i pre témy mimo Queen, ten nemám na mysli – tie osoby v nich účastné nemám na mysli).
- Vyjadrenia každej osoby na tomto fóre vo vzťahu k histórii – súčasnosti – budúcnosti Queen sú subjektívne, pokiaľ neudávajú reálne fakty, ktoré sa dajú overiť z hodnoverných zdrojov ...
- Osoby vyjadrujúce tu svoje názory sú si vedomé (bez ohľadu na svoje emócie, argumenty, množstvo vulgarizmov, hrozieb, vyhrážok a prípadnej žlče nasratosti), že absolútne nič nezmenia na minulých - súčasných - budúcich dejoch-činoch Queen ... Ak by sa aj vyskytli "pokusy" „meniť svet“ treba to brať s nadhľadom ...
- V zmysle predošlého predpokladu, na tomto fóre sa nehýbe svetom, len sa vymieňajú názory. Väčšinový názor neznamená automaticky jediný správny (bez výnimky) a naopak ... Toto je voľné diskusné fórum ...
Môj osobný (omyl?) predpoklad je, že obsah uvedených odrážok je všeobecne akceptovateľný ... a v podvedomí (tuná) uznávaný. Myslím teda, že autorovi vyššie uvedených „citácií“ bolo relevantne pre časť z nich odpovedané.
Ešte by som si dovolil, pri „nepriestrelnosti argumentov“ vyššie citovaných, zauvažovať nad svojim zaradením, pretože z logiky použitých pojmov vyššie uvedeného autora, mám sám so sebou problém so zaradením sa ... Nemyslím zaradenie typu „fanatik“ - „zabednený“ - „ratlík“ (joj to je milé :D) - či prípadne „demagóg“ ...
Takže platne Queen som začal aktívne počúvať v roku pána 1978. Majúc všetky albumy (do roku 1992) Queen na vinyloch, časť z nich som si zaobstaral účasťou na pololegálnych burzách, občas pre spestrenie rozohnaných zložkami VB ... V Budapešti som nebol lebo som bol v Havlíčkovom Brode v zelenej uniforme na VK, budúca hodnosť čatár absík. Vo Viedni 1984 som nebol, lebo som z Devínskeho hradu čumel na ostnatý drát pod hradnou skalou a na západ slnka nad Hainburgom v jednom teplom podvečerí babieho leta ... Po intenzívnom hltaní hudby a zbieraní vinylov (nič moc, len pár desiatok) som v roku 1993 presedlal (konečne) na digitálne nosiče ... Nie všetko čo som počúval od tej doby som si aj kúpil... Neprivatizoval som, nereštituoval, či inak nezbohatol, len som chodil do práce. Tým pádom CD za 600 či 700 Sk som si kupoval len a len po dlhom rozmysle a úvahe ... Po čase sa mi doma nazbierali nasledovné zakúpené „zdigitalizované“ na plastových krúžkoch CD/DVD/BRD „krámy“ – už z ich „rozptylu“ je isto zrejmé, že nie som (ortodoxný) rocker, skôr „trendař“ (číslo za menom = počet titulov - boxy uvádzané len pri obsahu 3 a viac "krúžkov"):
ABBA – 6, AC/DC – 9 (z toho 1 box (5CD)), AEROSMITH – 2, ALANIS MORISSETTE – 2, ANNA K – 1, BEATLES – 8, BJORK – 3, BLACK SABBATH – 3 (z toho 1 box (3CD)), BLONDIE - 3, BRIAN MAY – 4, THE DARKNESS – 2, DAVID BOWIE – 6 (z toho 1 box (3CD), DEBORAH HARRY – 1, DEEP PURPLE – 22, DIANA KRALL – 4, DOWNHERE – 3, ELECTRIC LIGHT ORCHESTRA – 14, ELTON JOHN – 1, EVANESCENCE – 1, FAITH NO MORE – 1, FOO FIGHTERS – 7, FREDDIE MERCURY – 6 (z toho 1 box (10CD+2DVD) a 1 box (3CD)), GARBAGE – 2, IRON MAIDEN – 5, JETHRO TULL – 8, JUDAS PRIEST – 1, KATE BUSH – 2, KATIE MELUA – 3, THE KILLERS – 4, LAMBRETTA – 1, LED ZEPPELIN – 12 (z toho 1 box (3CD) a 1 box (4CD)), LUCIE – 3, LYKKE LI – 1, MADONNA – 2, MARIKA GOMBITOVÁ – 2, MEAT LOAF – 4, METALLICA – 6, MICHAEL JACKSON – 3 ( z toho 1 box (5CD)), MIRO ŽBIRKA – 1, MOTORHEAD – 17, MUSE – 1, NATALIE IMBRUGLIA – 2, NO DOUBT – 1, PAUL MCCARTNEY – 1, PINK FLOYD – 17, P. J. HARVEY – 9, POLICE – 1, PRINCE – 1 (z toho 1 box (3CD)), QUEEN (s + i bez) – 86, RAINBOW - 1, RED HOT CHILI PEPPERS – 2, ROBBIE WILLIAMS – 4, ROGER TAYLOR – 4, THE ROLLING STONES – 8, SHANIA TWAIN – 2, SMASHING PUMPKINS – 1, STROMBOLI – 1, STYX – 1, SWEET – 4, SYSTEM OF A DOWN – 3, THIN LIZZY – 2, TORI AMOS – 12 ( z toho 1 box (5CD)), U2 – 5, URIAH HEEP – 1,VAN HALEN – 7, VLADIMÍR MIŠÍK – 1, WHITESNAKE – 1, THE WHO – 12 (z toho 1 box (4CD))
V posledných rokoch už zase diametrálne viac počúvam, než kupujem ... Napriek tomu mi aj po vyše 30 rokoch ešte stále chýbajú širšie znalosti, skúsenosti a nadhľad a obzvlášť prehľad. Moja úzkoprofilovosť mi bráni zbaviť sa ťarchy fanatizmu – nenávisti ku Queen. Neviem ako už mám odstrániť ten vážny nedostatok - nemám objektívne „naposloucháno“ – keďže napriek ešte furt účtu 40€ mesačne na hudobných online shopoch sa mierke „naposloucháno“ skôr vzďaľujem ...
Takže čo so mnou?
Takže čo s mojou mienkou, že spojenie názvu kapely + repertoáru kapely Queen s neuveriteľným (najlepším dnes žijúcim = dočítal som sa no....) vokalistom – pánom Adamom Lambertom je prúser ako hovado???
Neviem čo so sebou... Verím ale, že tento môj len a len subjektívny názor nepoškodí integritu, zdravie (či rovno život?) miliónov nadšených divákov tohto spojenia ....
Za seba ale prehlasujem, že voči každému, kto si myslí opak mojej mienky, nebudem vystupovať, nebudem sa mu vysmievať (je mi osobne ukradnutý a nechám ho žiť), nebudem ho urážať .... pokiaľ ma teda nebude pokladať pre môj názor za idiota (tým netvrdím, že sa tak už stalo, prípadne že sa tak stane :-)....)
Ďakujem za pozornosť a lúčim sa s fúzatým vančurovským: Tenhle způsob léta, zdá se mi poněkud nešťastným... (tu i tam ..."o tom potom" - bezpochyby)
Příspěvek naposledy editován 10.07. 2012 09:48
| 417. | merhaut | 09.07. 2012 20:21 |
Když pominu žánrový mišmaš "od každého lžičku", ta sbírka je zvláštní i jinak:
– na můj vkus je poměrně přebabovaná (odhadem 30-40% jmen)
– i v daném množství i bez trčících Queen 85ks trochu nerovnoměrná (Pink Floyd 17, Jethro 8, Genesis 0, Yes 0, King Crimson 0 – Deep Purple 22, Black Sabbath 3, Uriah 1, Whitesnake 1 – Beatles 8, Lennon 0, McCartney 1, Harrison 0 – Sweet 4, Slade 0, T.Rex 0, Nazareth 0 – atakdále)
– a děravá (z nejznámějších jmen chybí namátkově Doors, Joplinka, Hendrix, Springsteen, Asia, Ozzy, Dire Straits, Eagles, Bon Jovi, Def Leppard, ZZ Top, Saxon, Aerosmith, Tina Turner, Nirvana, Guns N Roses, Santana, Pearl Jam, Oasis a desítky dalších). O specialitách se nebavím, to by byla další kvanta.
Je mi jasné, že hlavním limitem jsou peníze.
Plus za odvahu.
Příspěvek naposledy editován 09.07. 2012 20:22
– na můj vkus je poměrně přebabovaná (odhadem 30-40% jmen)
– i v daném množství i bez trčících Queen 85ks trochu nerovnoměrná (Pink Floyd 17, Jethro 8, Genesis 0, Yes 0, King Crimson 0 – Deep Purple 22, Black Sabbath 3, Uriah 1, Whitesnake 1 – Beatles 8, Lennon 0, McCartney 1, Harrison 0 – Sweet 4, Slade 0, T.Rex 0, Nazareth 0 – atakdále)
– a děravá (z nejznámějších jmen chybí namátkově Doors, Joplinka, Hendrix, Springsteen, Asia, Ozzy, Dire Straits, Eagles, Bon Jovi, Def Leppard, ZZ Top, Saxon, Aerosmith, Tina Turner, Nirvana, Guns N Roses, Santana, Pearl Jam, Oasis a desítky dalších). O specialitách se nebavím, to by byla další kvanta.
Je mi jasné, že hlavním limitem jsou peníze.
Plus za odvahu.
Příspěvek naposledy editován 09.07. 2012 20:22
| 418. | Johny | 09.07. 2012 20:59 |
Mne prijde skoda pristup nekterych fandu. Na druhou stranu ho musim akceptovat. Snad jen oni take muzou pochopit, ze se nekomu koncert muze libit. A jak jsem rikal. Lambert zpival skvele. Ne jako Freddie. Jinak, ale skvele. Rozsah a do urcite miry i silu hlasu na to ma. A kdyz omezi jeceni a kudrdlinky, coz ve Wroclawi omezil, tak tem pisni dela cest. A pro mne, jakozto velkeho fandu Briana Maye, je uzasne, ze muzu diky Lambertovi videt a slyset tohot genialniho kytaristu ve skladbach Queen na koncerte. Zaznamy jsou fajn a posloucham je, ale zazitek z koncertu to nemuze nikdy nahradit. Tohle je muj pristup. Jel jsem na koncert a nebyl jsem jinak predpojatej, coz je zaklad uspechu, ale nic zvlastniho jsem necekal, a proto jsem byl prekvapen, jak to cele probehlo a jak to zvladli. Cekal jsem to horsi. Cekal jsem nejakou strasnou parodii. A videl jsem skvelou rockovou show, ktera byla odkazem na Queen. A nalijme si cisteho vina - vetsina kapel starsich 20ti let hraje jako vzpominka na slavne doby. Proto ja jsem spokojen s tim, co jsem zazil. Prijde mi skoda, ze dost lidi to odsoudi (stejne ignorantsky jako spolupraci s Rodgersem) aniz by si byt jen pustili video nebo na ten koncert jeli. A vsadim se, ze i ti nejzarytejsi fandove by si nejakou cast koncertu uzili. Minimalne tu, kde meli pevecky a i instrumentalni prostor Roger a Brian.
| 419. | Ptr | 09.07. 2012 21:26 |
418:
Spatne. Aspon ja to odsoudil prave na zaklade toho, jak to zni.... :)
1. vystoupeni v American Idolu s Lambertem docela uslo - sice jsem si myslel svy o hrani v tyhle soutezi, protoze obecne je povazuju za skodnou pro celej hudebni prumysl. Kor mi to prislo podivny od kapely, ktera natoci song s textem C-lebrity. :) Ale budiz, respektoval jsem to jako podporu mladejch hudebniku, kteri se hledaj. :)
Pak uteklo par let, na vsechno se zapomnelo.... a prisly MTV Awards. Kdyz jsem to slysel tenkrat poprvy, nedostal jsem za prvni vers Show Must Go On - tak katastrofalni to pro me bylo. Od TOHOHLE vystoupeni jsem negativista vuci jejich spolupraci, ale budiz nervozita umi divy, treba se povede celej koncert.... Tak probehl Kyjev a ja slysel tu samou katastrofu, jako pri MTV Awards a navic VIDEL tu katastrofu, ktera se odehravala.... To se mam pretvarovat? Pro me je to hnus a jako tresnicka na dortu pak prisly Brianovy zcestny kecy..... Jak to mam chvalit, kdyz se mi to OPRAVDU hnusi?
Příspěvek naposledy editován 09.07. 2012 21:33
Spatne. Aspon ja to odsoudil prave na zaklade toho, jak to zni.... :)
1. vystoupeni v American Idolu s Lambertem docela uslo - sice jsem si myslel svy o hrani v tyhle soutezi, protoze obecne je povazuju za skodnou pro celej hudebni prumysl. Kor mi to prislo podivny od kapely, ktera natoci song s textem C-lebrity. :) Ale budiz, respektoval jsem to jako podporu mladejch hudebniku, kteri se hledaj. :)
Pak uteklo par let, na vsechno se zapomnelo.... a prisly MTV Awards. Kdyz jsem to slysel tenkrat poprvy, nedostal jsem za prvni vers Show Must Go On - tak katastrofalni to pro me bylo. Od TOHOHLE vystoupeni jsem negativista vuci jejich spolupraci, ale budiz nervozita umi divy, treba se povede celej koncert.... Tak probehl Kyjev a ja slysel tu samou katastrofu, jako pri MTV Awards a navic VIDEL tu katastrofu, ktera se odehravala.... To se mam pretvarovat? Pro me je to hnus a jako tresnicka na dortu pak prisly Brianovy zcestny kecy..... Jak to mam chvalit, kdyz se mi to OPRAVDU hnusi?
Příspěvek naposledy editován 09.07. 2012 21:33
| 420. | Johny | 09.07. 2012 21:31 |
419: Ok, je to tvuj nazor. Jinak MTV Awards jsem videl taky a bylo to strasny. Proto ma ocekavani byla nulova. A mozna kdybych videl/slysel jen bootleg, tak by se mi to asi taky treba nelibilo. Na koncertu cloveka ovlivni ta atmosfera apod. Znam to z jinych koncertu kapely jejiz jsem skalni fanda - mam pres 800 audio koncertu a on je potom clovek narocnej i kdyz tam ma puvodni sestavu, to clovek na bootlegu slysi kazdej falesnej ton a spatnou notu. Ja jsem ted ve fazi, kdyz se ucim to tolik nehrotit a zjistil jsem, ze si hudbu vic uzivam :)
| 421. | merhaut | 09.07. 2012 21:35 |
A co rodiče, jak těm se koncert líbil?
| 422. | Johny | 09.07. 2012 21:46 |
Rodice byli a jsou nadseni. U nich jsem se bal, ze maji naposlouchanyho Freddieho z desek, ze se jim to libit nebude. A ted uz druhym dnem koukaji na youtube na videa :) Oni jsou typicky priklad obycejneho fandy, ktery nehoni kapelu na kazdem kroku, ale ma tu hudbu rad a je vdecny za kazdou takovou sanci.
A jeste jeden nazor - Briana i Rogera je skoda, aby nehrali koncerty. Oba byli perfektni a bylo na nich videt, jak moc je hrani bavi. Uz jen proto nejake ty koncerty maji smysl. S tim me tedy napada, ze bych se vubec nebranil, kdyby Brian nahral nejakou dalsi solovku a dal si turne.
A jeste jeden nazor - Briana i Rogera je skoda, aby nehrali koncerty. Oba byli perfektni a bylo na nich videt, jak moc je hrani bavi. Uz jen proto nejake ty koncerty maji smysl. S tim me tedy napada, ze bych se vubec nebranil, kdyby Brian nahral nejakou dalsi solovku a dal si turne.
| 423. | Andrea | 09.07. 2012 22:20 |
416. Bravo!
| 424. | another.world | 09.07. 2012 23:53 |
Ve Wroclavi jsem nebyl a nelituji. Kdyby se ke Queen vrátil Rodgers tak néváhám znovu zopakovat Paříž, Vídeň atd., ale tohle mi prostě nesedne.
| 425. | Scandal | 10.07. 2012 00:35 |
Kritizovat Merhauta jaksi nema smysl...on je prece hudebni publicista a on je KRITIK .....ma to jako povolani a dela to celkem dobre, sice drze a pro me pod latkou urcite urovne, kterou jsem mel u nej vzdy nastavenou ale co uz.
Pokud ale chce Merhaut delat moudreho i znalosti chodu tohoto Fora, zacina byt uz smesny. Treba ty jeho vypocty, kolik sem chodi lidi.....jaksi zapomina, ze kazdy nema potrebu, se tady nejak pisemne projevovat, ale staci mu si tady jen pocist. To same plati pro ty objektivni cisla libi-nelibi na YouTube, me se libi hudba, ale nelibi zpev.....tak tam nikde nehlasuju. Hlasuji snad opravdu jen nudici se decka.
Libil se mi prispevek od Johnyho, sice s nim co se tyka nazoru na Lamberta nesouhlasim, ale napsal to o.k., na nic si nehral, sepsal sve pocity.
Kdybych byl na koncertu v Polsku, jiste bych pochvalil Briana, Rogera, Rufuse....ale Lamberta proste ani nahodou. Spojeni sedesatiletych rockeru s kategorii New Kids on the Block, Take That, Backstreet Boys, atd. mi proste jaksi smrdi financnim kalkulem hudebnich byznysmenu /nemyslim ted Rogera a Briana - ti maji penez dost/, kteri se na vsem chteji samozrejme taky prizivit......ale to v dnesni dobe neni nic divneho. Co ale chci za penize (investovane do: koncertu/prizivujicich se lidi na jmenu Queen), at tam daji nekoho kdo nezni jak stovky jinych nactiletych superstar, kterych v Evrope, Americe, Asii "najdou" hledaci "talentu" rocne stovky, ale pristi rok je uz nikdo nezna. S "Five" byl kdysi WWRY zajimavy experiment - ale jednou stacilo. Ale aspon nemeceli....
Pokud ale chce Merhaut delat moudreho i znalosti chodu tohoto Fora, zacina byt uz smesny. Treba ty jeho vypocty, kolik sem chodi lidi.....jaksi zapomina, ze kazdy nema potrebu, se tady nejak pisemne projevovat, ale staci mu si tady jen pocist. To same plati pro ty objektivni cisla libi-nelibi na YouTube, me se libi hudba, ale nelibi zpev.....tak tam nikde nehlasuju. Hlasuji snad opravdu jen nudici se decka.
Libil se mi prispevek od Johnyho, sice s nim co se tyka nazoru na Lamberta nesouhlasim, ale napsal to o.k., na nic si nehral, sepsal sve pocity.
Kdybych byl na koncertu v Polsku, jiste bych pochvalil Briana, Rogera, Rufuse....ale Lamberta proste ani nahodou. Spojeni sedesatiletych rockeru s kategorii New Kids on the Block, Take That, Backstreet Boys, atd. mi proste jaksi smrdi financnim kalkulem hudebnich byznysmenu /nemyslim ted Rogera a Briana - ti maji penez dost/, kteri se na vsem chteji samozrejme taky prizivit......ale to v dnesni dobe neni nic divneho. Co ale chci za penize (investovane do: koncertu/prizivujicich se lidi na jmenu Queen), at tam daji nekoho kdo nezni jak stovky jinych nactiletych superstar, kterych v Evrope, Americe, Asii "najdou" hledaci "talentu" rocne stovky, ale pristi rok je uz nikdo nezna. S "Five" byl kdysi WWRY zajimavy experiment - ale jednou stacilo. Ale aspon nemeceli....
| 426. | merhaut | 10.07. 2012 00:46 |
Znalče chodu fóra, prozradím ti malé "tajemství". Detailní návštěvnost za posledních 10 let je volně přístupná na toplistu. Takže žádné mé výpočty, ale tvrdá statistická data. To samé platí u čísel z Youtube. Směšná je akorát tak tvoje dojmologie, kdo hlasuje a kdo ne...
P.S. Abys mudro nepodléhal pokušení. Statistika návštěvnosti registruje psavce i čtenáře.
P.S. Abys mudro nepodléhal pokušení. Statistika návštěvnosti registruje psavce i čtenáře.
| 427. | Mirek R. | 10.07. 2012 08:17 |
Než série koncertů s AL začala, prohlásil jsem, že bych se na ně určitě zašel podíval, pokud by u nás také vystoupili. Bylo to na základě videí na youtube, kde v American Idolu AL zpíval docela dost kousků z rockové oblasti, kromě Q také něco od Kiss nebo Led Zep, jestli se nepletu. Kijevský koncert mě dost zklamal, opravdu mi ten jeho vysoký hlas nesedl, na což jsem prohlásil, že lituji každého, kdo má koupený lístek na nějaký další koncert Q+AL. Ale ruku na srdce, kdyby teď hoši přidali koncert v Praze nebo Bratislavě ... kdo z vás zde na fóru by se šel podívat ? Upřímně říkám, že bych šel už jen ze zvědavosti, jak to zní ve skutečnosti, samozřejmě chtí vidět opět B+R. Stokrát slyšeno na youtube nemůže nahradit vlastní live zážitek, proto bych své definitivní (ne)odsouzení nechal až po vlastním prožití skutečného koncertu ...
A co vy ? Kdo by šel na koncert taky ? Nevěřím třeba Scullymu, že by vydržel sedět doma :-))
A co vy ? Kdo by šel na koncert taky ? Nevěřím třeba Scullymu, že by vydržel sedět doma :-))
| 428. | LG | 10.07. 2012 08:46 |
427: fakt bych nesel :)
| 429. | PJGepr | 10.07. 2012 10:02 |
to bych raději ty peníze schoval a dal si o koncert víc při Rogerovo turné ;)
| 430. | Lada | 10.07. 2012 10:06 |
427: Já taky nee
| 431. | dafi | 10.07. 2012 10:39 |
Ja tiež nie
| 432. | Mr.Scully | 10.07. 2012 11:23 |
420. Takový příspěvek beru. Že člověk na youtube slyší všechny ty chyby a skřeky atd., zatímco na koncertu si užije prostě tu atmosféru. V tomhle jsem paradoxně liberálnější než většina fóra, koneckonců Brixton 2005 pro mě byl úžasný zážitek, zatímco spousta lidí říkala, že tak hrozný výkon Brian nepodal nikdy v životě :-)
Merhauta už neřeším - začít s osobními útoky a pak je házet na ostatní, to je dětinskost nejhrubšího zrna :-))) Ale jinak mu gratuluju, pokud počítám dobře, tak už tady sehnal dva nebo tři příznivce AL :-))) Oproti asi dvanácti odpůrcům.
Mirku... kdyby hráli v Praze, tak tam na tisíc procent jsem :-) Nejsem zas TAK uražený kvůli výběru zpěváka. Jeden trotl versus dvě legendy... pořád legendy vedou :-) Polsko se svými nejhoršími řidiči v Evropě a Rusko jakožto úplně jiný (horší) svět mě teda fakt nelákaly. V Londýně jsem furt, ten taky ne. Kdyby udělali turné po Německu, tak pravděpodobně pojedu, jakkoliv by se mi nechtělo. Ale kvůli potkávání známých fanoušků a kvůli té celkové atmosféře turné bych to zkousnul. Je tam pak pochopitelně i finanční otázka; spát po ubytovnách už nehodlám a s levnýma hotelema je takové evropské turné pro fanouška záležitost třeba 60-70 tisíc kaček a to je nemalý faktor ke zvážení ;-)
Merhauta už neřeším - začít s osobními útoky a pak je házet na ostatní, to je dětinskost nejhrubšího zrna :-))) Ale jinak mu gratuluju, pokud počítám dobře, tak už tady sehnal dva nebo tři příznivce AL :-))) Oproti asi dvanácti odpůrcům.
Mirku... kdyby hráli v Praze, tak tam na tisíc procent jsem :-) Nejsem zas TAK uražený kvůli výběru zpěváka. Jeden trotl versus dvě legendy... pořád legendy vedou :-) Polsko se svými nejhoršími řidiči v Evropě a Rusko jakožto úplně jiný (horší) svět mě teda fakt nelákaly. V Londýně jsem furt, ten taky ne. Kdyby udělali turné po Německu, tak pravděpodobně pojedu, jakkoliv by se mi nechtělo. Ale kvůli potkávání známých fanoušků a kvůli té celkové atmosféře turné bych to zkousnul. Je tam pak pochopitelně i finanční otázka; spát po ubytovnách už nehodlám a s levnýma hotelema je takové evropské turné pro fanouška záležitost třeba 60-70 tisíc kaček a to je nemalý faktor ke zvážení ;-)
| 433. | Mirek R. | 10.07. 2012 12:52 |
432: Mě to bylo jasný, že bys aspoň na jeden koncert zašel :-) Mě by to jednou stačilo, nač víc koncertů ... I když v tvém případě, co je to 60 táců ... Jeden novej foťák :-))
| 434. | Mr.Scully | 10.07. 2012 13:07 |
433. Ani ne, 5DmkIII stojí 75k a 1DmkIV 100k, bohužel :-) A na případný nový BMW je taky každá koruna dobrá :-)))
Já přemýšlel, co mě na tom turné nejvíc baví a jsou to fakt ty lidi, ten adrenalin - běhání za kapelou, potkávání starých známých, pokec s roadies, pak cesta 500km k další destinaci a zase to celé znova. Je to nepředstavitelně vyčerpávající (protože my jaksi v Hiltonu nebydlíme) a to to s mými 95kg snáším lépe než ostatní. Ty koncerty samy o sobě jsou spíš třešničkou na dortu. A i ta atmosféra by mě pohltila, že bych ignoroval pěvecké nedostatky - ale k AL nedokážu "vzhlížet", mít k němu respekt. Je to prostě o půlku zážitku míň. Částečně si to samozřejmě prožil i PR. Asi nezapomenu na jeden z budapešťských koncertů, kdy přijely limuzíny a k té s PR nešel vůbec nikdo z fanoušků :-) Tehdy jsem šel za PR vysloveně jen ze soucitu, aby neměl blbej pocit, že všichni naběhli k BM a RT :-)
Já přemýšlel, co mě na tom turné nejvíc baví a jsou to fakt ty lidi, ten adrenalin - běhání za kapelou, potkávání starých známých, pokec s roadies, pak cesta 500km k další destinaci a zase to celé znova. Je to nepředstavitelně vyčerpávající (protože my jaksi v Hiltonu nebydlíme) a to to s mými 95kg snáším lépe než ostatní. Ty koncerty samy o sobě jsou spíš třešničkou na dortu. A i ta atmosféra by mě pohltila, že bych ignoroval pěvecké nedostatky - ale k AL nedokážu "vzhlížet", mít k němu respekt. Je to prostě o půlku zážitku míň. Částečně si to samozřejmě prožil i PR. Asi nezapomenu na jeden z budapešťských koncertů, kdy přijely limuzíny a k té s PR nešel vůbec nikdo z fanoušků :-) Tehdy jsem šel za PR vysloveně jen ze soucitu, aby neměl blbej pocit, že všichni naběhli k BM a RT :-)
| 435. | Andrea | 10.07. 2012 16:55 |
ja by som na ten koncert išla, no vôbec nie kvôli Lambertovi, ale kvôli Maylor. Vážne, Adama moc nemusím aj keď to WWTLF zaspieval celkom dobre, no vidieť Bri a Rogera, tak to by som si nenechala ujsť. A spýtala by som sa Rogera na tú kazeru :-)
| 436. | Andrea | 10.07. 2012 16:55 |
ja by som na ten koncert išla, no vôbec nie kvôli Lambertovi, ale kvôli Maylor. Vážne, Adama moc nemusím aj keď to WWTLF zaspieval celkom dobre, no vidieť Bri a Rogera, tak to by som si nenechala ujsť. A spýtala by som sa Rogera na tú kazeru :-)
| 437. | Mr.Scully | 10.07. 2012 17:21 |
No... na otázky ohledně sex tape určitě Roger netrpělivě čeká :-))) Ale zase "fuck off" od Rogera ještě moc lidí ve sbírce nemá :-)
| 438. | Andrea | 10.07. 2012 18:16 |
možno by mi neodpovedal, ale strašne ma to zaujíma :-D
| 439. | Ptr | 10.07. 2012 22:27 |
437:
A to je jeste otazka, jak by se lisila reakce na takovou otazku od zensky a od chlapa... :D Kdo vi, treba se dostala do rukou Lambertovi a v tom je prapuvodni pricina jejich hrani. :D
A to je jeste otazka, jak by se lisila reakce na takovou otazku od zensky a od chlapa... :D Kdo vi, treba se dostala do rukou Lambertovi a v tom je prapuvodni pricina jejich hrani. :D
| 440. | Andrea | 10.07. 2012 22:31 |
439. Tak toto ma vážne rozosmialo :D nehvorte mi, že vás by to ani torchu nezaujímalo
| 441. | Scandal | 10.07. 2012 23:39 |
Mel jsem tu pripravenou reakci na prispevek Merhauta, bylo to delsi, ale zkratim to na minimum, s nekteryma lidma je lepsi neztracet cas.
426: Chytroline, k tem SUPER PRESNYM statistikam: ted ode mne odesel kamos, nazval bych ho beznym posluchacem Queen, ukazoval jsem mu neco na tomhle Foru.....u jednoho PC jsme byli tedy DVA, tva presna statistika to samozrejme zaregistrovala, ze ?:-) na YouTube mi slo o hlasovani - libi/nelibi, pokud beru pocet shlednuti videa (cislo uvedene pod videem), mam osobne vyzkousene, ze je to nepresne jak hodinky od Vietnamcu. Nejake video jsem na YT kdysi daval, videlo to prvni den asi 6 mych znamych (to jsem si overil), statistiky dole druhy den ukazovaly pocet 3. Tyhle cisilka bych tedy bral s rezervou. Treba Aukro ma taky pocitadlo a stejne staci vypnout prohlizec a znovu zapnout a podivat se ze sveho pc na to same a zapocte te to znovu.....fakt presne statistiky. Konec.
427: Jit na koncert Queen ale s Lambertem? Tezka volba - v miste bydliste bych asi sel, a to jen kvuli Maylorovi, s.r.a.l.o. by me ale, ze cast penez za listek jde do kapsy Lambertovi, jakozto zbytecnemu komparzistovi, ktery MYM usim jaksi nezni, takze bych na koncert mozna vzal nejake shnile ovoce..... Kazdopadne do zahranici bych za situace kdy je v kapele Lambert urcite nejel, radeji vickrat Roger na jeho turne.
432: Ja z Paula taky nadseny dvakrat nebyl, ale aspon umel zpivat, mel svou historii, byl to pry i Freddieho oblibenec, atd......ale Lambert....prazdno.
439: :-)))
440: Predpokladam, ze by to zajimalo predevsim mistni damske osazenstvo, coz je normalni. Pak by to zajimalo jiste i mistni gaye....nevim, kolik jich tu na Foru je, ale predpokladam, ze Merhaut vytasi presnou statistiku.
Ja zacinam pomalu verit, ze to video je jen legenda, kdyby mel v dnesni dobe nekdo kopii, uz by to jelo na netu. Pokud si to Roger treba nejak pravne ochranil, je dost zemi kde maji internet, ale zadne pravo.... takze se Andreo zatim moc netes:-)
Ja bych dal prednost videu treba s Tarjou Turunen (kdyby existovalo).
Příspěvek naposledy editován 11.07. 2012 00:08
426: Chytroline, k tem SUPER PRESNYM statistikam: ted ode mne odesel kamos, nazval bych ho beznym posluchacem Queen, ukazoval jsem mu neco na tomhle Foru.....u jednoho PC jsme byli tedy DVA, tva presna statistika to samozrejme zaregistrovala, ze ?:-) na YouTube mi slo o hlasovani - libi/nelibi, pokud beru pocet shlednuti videa (cislo uvedene pod videem), mam osobne vyzkousene, ze je to nepresne jak hodinky od Vietnamcu. Nejake video jsem na YT kdysi daval, videlo to prvni den asi 6 mych znamych (to jsem si overil), statistiky dole druhy den ukazovaly pocet 3. Tyhle cisilka bych tedy bral s rezervou. Treba Aukro ma taky pocitadlo a stejne staci vypnout prohlizec a znovu zapnout a podivat se ze sveho pc na to same a zapocte te to znovu.....fakt presne statistiky. Konec.
427: Jit na koncert Queen ale s Lambertem? Tezka volba - v miste bydliste bych asi sel, a to jen kvuli Maylorovi, s.r.a.l.o. by me ale, ze cast penez za listek jde do kapsy Lambertovi, jakozto zbytecnemu komparzistovi, ktery MYM usim jaksi nezni, takze bych na koncert mozna vzal nejake shnile ovoce..... Kazdopadne do zahranici bych za situace kdy je v kapele Lambert urcite nejel, radeji vickrat Roger na jeho turne.
432: Ja z Paula taky nadseny dvakrat nebyl, ale aspon umel zpivat, mel svou historii, byl to pry i Freddieho oblibenec, atd......ale Lambert....prazdno.
439: :-)))
440: Predpokladam, ze by to zajimalo predevsim mistni damske osazenstvo, coz je normalni. Pak by to zajimalo jiste i mistni gaye....nevim, kolik jich tu na Foru je, ale predpokladam, ze Merhaut vytasi presnou statistiku.
Ja zacinam pomalu verit, ze to video je jen legenda, kdyby mel v dnesni dobe nekdo kopii, uz by to jelo na netu. Pokud si to Roger treba nejak pravne ochranil, je dost zemi kde maji internet, ale zadne pravo.... takze se Andreo zatim moc netes:-)
Ja bych dal prednost videu treba s Tarjou Turunen (kdyby existovalo).
Příspěvek naposledy editován 11.07. 2012 00:08
| 442. | Q+PR2008 | 11.07. 2012 01:30 |
Hmm někteří dělají pokrok nebo jen spíš úplně zapomněli, co psali pár příspěvků zpátky :-)
Bulsaro, ty jako hlavní náčelník :-) Měla bych otázku - kdyby ti přijeli s Lambertem přímo pod nos na Slovensko, lístek zadarmo, šel bys na ně?
Bulsaro, ty jako hlavní náčelník :-) Měla bych otázku - kdyby ti přijeli s Lambertem přímo pod nos na Slovensko, lístek zadarmo, šel bys na ně?
| 443. | bulsara | 11.07. 2012 05:41 |
442. Na tomto topicu by som bol už radšej (vážně chci bejt) na dlhšie dobrovoľne neprítomný, ale dáme sa patrí odpovedať ...
Bol by som potešený, keby páni rozložili nádobíčko "u nás" na Lietave a dali v scenérii hôr a pár storočných múrov dáky ušľachtilý hluk, samozrejme za predpokladu, že by "pár" percent z "výdělku" venovali do hradnej kasy ... To by sa aktuálne "mierne" spomalený pohyb miešačky a zopár robotných rúk zase dostal do pôvodného tempa a človek by sa snáď dožil na smrteľnej posteli pocitu, že ten bláznivý sen sme niekam dotiahli a hrad je z najhoršieho vonku ... :-) Ja by som si zobral Rufusa pod patronát a opáčil aj dáke jeho iné manuálne sklony, než len vibrovať s paličkami ... :-) A toho Amíka by sme tiež s radosťou privítali a zapojili ... Pri našej práci sa inteligenčné, náboženské, kultúrne a iné sklony stierajú ... pre dobro veci :D. Takže utópia ... Ale zase, odpovedal som ....
Příspěvek naposledy editován 11.07. 2012 06:23
Bol by som potešený, keby páni rozložili nádobíčko "u nás" na Lietave a dali v scenérii hôr a pár storočných múrov dáky ušľachtilý hluk, samozrejme za predpokladu, že by "pár" percent z "výdělku" venovali do hradnej kasy ... To by sa aktuálne "mierne" spomalený pohyb miešačky a zopár robotných rúk zase dostal do pôvodného tempa a človek by sa snáď dožil na smrteľnej posteli pocitu, že ten bláznivý sen sme niekam dotiahli a hrad je z najhoršieho vonku ... :-) Ja by som si zobral Rufusa pod patronát a opáčil aj dáke jeho iné manuálne sklony, než len vibrovať s paličkami ... :-) A toho Amíka by sme tiež s radosťou privítali a zapojili ... Pri našej práci sa inteligenčné, náboženské, kultúrne a iné sklony stierajú ... pre dobro veci :D. Takže utópia ... Ale zase, odpovedal som ....
Příspěvek naposledy editován 11.07. 2012 06:23
| 444. | merhaut | 11.07. 2012 09:55 |
Scandale, chabej pokus vyvlíct se z vlastní hovadinky: "Treba ty jeho vypocty, kolik sem chodi lidi.....jaksi zapomina, ze kazdy nema potrebu, se tady nejak pisemne projevovat, ale staci mu si tady jen pocist.":-) Pro tvou informovanost, mnou použitý termín tvrdá statistická data je opravdu něco jiného než tvůj výkřik o superpřesné statistice. Komik v technických termínech i počtech ze základky.
Příspěvek naposledy editován 11.07. 2012 09:58
Příspěvek naposledy editován 11.07. 2012 09:58
| 445. | Mr. Bad Guy | 11.07. 2012 11:51 |
441: Ad Tarja: Takových by bylo víc, ale poslední dobou letí kolem dost spekulací jestli jí vůbec chlapi zajímaj... Na druhou stranu by taková tape byla zajímavější, to nepopírám...
444: Nešlo by omezit osobní útoky? (To platí pro obě strany) Začínám si připadat jako v nedělní debatě politiků.
444: Nešlo by omezit osobní útoky? (To platí pro obě strany) Začínám si připadat jako v nedělní debatě politiků.
| 446. | dmac | 11.07. 2012 13:59 |
Jedna věc je lehce shodit něčí nozor, ale neustále se nadřazovat, machrovat a vlastně se snažit i urážet s miniaturními rozdíly ve slovíčkách je trapné. Hoši, vykašlete na to, nebo vás rozsadím, co?
Příspěvek naposledy editován 11.07. 2012 14:14
Příspěvek naposledy editován 11.07. 2012 14:14
| 447. | Andrea | 11.07. 2012 21:49 |
441. to je pravda, nás by to zaujímalo omnoho viac, ale tiež mi nehovor, že keby si to mal pred sebou, že by si si to nepustil :-) ja by som si hneď spravila kópiu, keby som samozerjme, mohla :-D veď to sa ti nenaskytne každý deň takáto šanca mať video s Rogerom a Debbie (tak sa volá, však?)
| 448. | Scandal | 11.07. 2012 23:01 |
Merhaute, jak pisu v 441: Konec. Pokud mas nejaky problem napis mi na SZ.
447: ...buhvi co vsechno na te kazete je, jen si predstav, jak Roger ve "finale" krici "it's magic...it's a kind of magic !!!" a leti si to hned zapsat...:-)
447: ...buhvi co vsechno na te kazete je, jen si predstav, jak Roger ve "finale" krici "it's magic...it's a kind of magic !!!" a leti si to hned zapsat...:-)
| 449. | Andrea | 11.07. 2012 23:05 |
448. no to by bolo niečo skvelé!!! :-D vidiš, ani nevieme a takto nejako možno vznikali jeho veľké hity. Chcem to vidieť :D
| 450. | Scandal | 11.07. 2012 23:07 |
449: ...jen doufam, ze nemel u sebe kameru, kdyz vznikalo Radio Ka Ka :-)
| 451. | zdenek.r | 11.07. 2012 23:08 |
sledujete? ale hodně nekvalitní stream www.ustream.tv z Londýna
| 452. | Andrea | 11.07. 2012 23:09 |
451. práve som ten link tu chcela dať :D divný zvuk, ale je to zaujímavé
450. ale take I am in love with my car by bolo dobré na zhliadnutie :-)
450. ale take I am in love with my car by bolo dobré na zhliadnutie :-)
| 453. | zdenek.r | 11.07. 2012 23:16 |
427. Mít tu možnost, asi bych se přidal k Mirkovi a jel se podívat, taky jsem pragmatik v tom, že pořád tam je 50% Queen. jenže moje situace není v současnosti taková, abych kvůli tomu byl schopen rozbíjet prasátko či rvát si vlasy, takže ať to raději nedělají, nebo a ať to ještě chvíli počká :)
Jinak koukám, že pár dnů se člověk zcela záměrně vyhýbá konzumaci obsahu vlákna fóra, a tu se "nezahálí" . Si tak říkám, není to všechno lepší nechat koňovi, má větší hlavu.......
Jinak koukám, že pár dnů se člověk zcela záměrně vyhýbá konzumaci obsahu vlákna fóra, a tu se "nezahálí" . Si tak říkám, není to všechno lepší nechat koňovi, má větší hlavu.......
| 454. | zdenek.r | 11.07. 2012 23:37 |
si mě tu klidně ukamenujte, ale když vidím ten světelný park a efekty při BoRhap, slyším zpívat Freddieho část svého partu..... taky bych si to celé patrně hodně užil, Lambert neLambert, a tu je pak to měřítko, jakou má na tom dojmu vlastně zásluhu, či jak moc potom dokáže vadit. Taky část pohledu na umění zvané šoubyznys....
Já mám stále svůj morbidní sen, že uvidím turné, kde budou Roger s Brianem hrát live a Freddie takto "odzpívá" třeba skoro celý koncert, s nějakým doprovodem................
Já mám stále svůj morbidní sen, že uvidím turné, kde budou Roger s Brianem hrát live a Freddie takto "odzpívá" třeba skoro celý koncert, s nějakým doprovodem................
| 455. | Andrea | 11.07. 2012 23:44 |
popravde, mám to video vypnuté, úplne sa to seká a ten zvuk nie je moc dobrý. Potom si to pozriem na youtube
454. niečo také by mohlo byť.
454. niečo také by mohlo byť.
| 456. | Q+PR2008 | 12.07. 2012 00:02 |
443: Uff, díky, už jsem si začínala myslet, že i ty tu začneš najednou psát, že těžká volba a že bys na ně vlastně i šel :-))
454: Kamení nebude, ale čekej větu typu: "A hele, zřejmě další takový, co by na Queen jel v jakémkoliv případě, i kdyby k mikrofonu přivázali třeba nějaké zvíře. Ideálně lišku." :-D
Jinak naprostý souhlas!
454: Kamení nebude, ale čekej větu typu: "A hele, zřejmě další takový, co by na Queen jel v jakémkoliv případě, i kdyby k mikrofonu přivázali třeba nějaké zvíře. Ideálně lišku." :-D
Jinak naprostý souhlas!
| 457. | Petr Vohralik | 12.07. 2012 00:40 |
Jsem myslel že nepřispěju. Do Wroclawi sem jel s pocitem že uvidím Briana a Rogera a mrknu se před Monopol kde Queen byly ubytovaní. Tam jsem se dostal než odjížděli, Roger a Rufus se podepsali , Spike sem nechtěl rušit prave vezl kufr a v drhy ruce měl kafe, jen ten Brian se pozdravil , ale spokojenost byla.
A co se týče koncertu, jo hlas Adama Lamberta ve všech skladbach nemůže sedět jak má, ale s jeho výkonem v Polsku sem spokojen a koncert sem si užil jako fanoušek a ne jako kritik. A některy kousky se mně naramně libily Who wants to live forever byla nezapomenutelna a necpal to tolik vysoko, Dragon Attack tam se Adam celekm uvolnil a bavil se krasně. Another One Bites Dust ukazal že si dokaže hrat s publikem. A my tajny trumfy Rock you (fast, který rozproudila kotel a Adam se šel pořadně mrknout na molo a nadherně bylo provedený I Want to Break Free na začatku.
Každý může mít ta toto spojeni svůj nazor, přece sme ve svobodný společnosti, ale občas mně přijde že toho je nějak moc .
A co se týče koncertu, jo hlas Adama Lamberta ve všech skladbach nemůže sedět jak má, ale s jeho výkonem v Polsku sem spokojen a koncert sem si užil jako fanoušek a ne jako kritik. A některy kousky se mně naramně libily Who wants to live forever byla nezapomenutelna a necpal to tolik vysoko, Dragon Attack tam se Adam celekm uvolnil a bavil se krasně. Another One Bites Dust ukazal že si dokaže hrat s publikem. A my tajny trumfy Rock you (fast, který rozproudila kotel a Adam se šel pořadně mrknout na molo a nadherně bylo provedený I Want to Break Free na začatku.
Každý může mít ta toto spojeni svůj nazor, přece sme ve svobodný společnosti, ale občas mně přijde že toho je nějak moc .
| 458. | Johny | 12.07. 2012 01:16 |
457. Jsem rad, ze nekdo sdili stejne pocity jako ja pri koncertu. Je to hodne o tom tam byt a ne se jen koukat na videa a neco rikat a je to take o tom byt trochu "open-minded" ;)
| 459. | Mr. Bad Guy | 12.07. 2012 02:05 |
Proč mám pocit, že to Maylor udělal celý proto, aby československá Bad Company konečně uznávala Paula? :-D
| 460. | Mr.Scully | 12.07. 2012 07:51 |
457. Akorát že WWRY fast je vcelku slow a nemá bohužel koule (jinak samozřejmě správná volba do setlistu).
| 461. | bulsara | 12.07. 2012 14:47 |
| 462. | dmac | 12.07. 2012 17:45 |
461 - skvělý odkaz, píšou to tam dost hustě :-D Platící diváci byli ale jistě spokojeni.
| 463. | Andrea | 12.07. 2012 20:52 |
nech prídu s Lambertom na Slovensko :D
| 464. | zdenek.r | 12.07. 2012 21:06 |
461. recenze je asi docela silné kafe,soudě podle toho, že překladač to ne a ne kousat.... translate.google.com
| 465. | bulsara | 12.07. 2012 21:44 |
...no kluci naši si o to koledovali a jeden pisálek-hovado (ako za starých čias) si na nich zgustol :)
Příspěvek naposledy editován 12.07. 2012 21:56
Příspěvek naposledy editován 12.07. 2012 21:56
| 466. | Andrea | 12.07. 2012 21:57 |
v tom prekladači stále píšu "květen a Taylor" :D ako lebo je May
| 467. | zdenek.r | 12.07. 2012 23:00 |
:)
| 468. | darkness.hell | 13.07. 2012 13:05 |
Dlouhou dobu jsem se odhodlávala sem napsat.Vcelku mě totiž mrzí postoj Vás fanoušků vůči koncertnímu spojení Queen + AL, což je asi také faktor, který mě popohnal k tomu, napsat zde svůj vůbec první příspěvek a ne jen sledovat Vaši diskuzi z pozice pozorovatele. Já osobně jsem také byla odkojena na Queenech,už od malička mi do hlavy vtloukali veškerou dostupnou rockovou muziku, ale Queen ve mně zanechali rozhodně nejhlubší stopu. A jelikož Freddie zemřel zrovna v tom roce, ve kterém jsem se narodila, jako takové znám jejich vystoupení pouze z videí.Podařilo se mi však absolvovat koncert sestavy Queen + PR v Praze v roce 2008. Samozřejmě jsem byla nadšená,že se mi alespoň takovýmto způsobem splnil sen.Paul Rodgers pro mě žádnou výraznou legendu tehdy nepředstavoval,protože jeho jakožto zpěváka jsem nikdy neměla možnost si poslechnout.Opakem však byl May a Taylor.To byli pro mě legendy.Díky nim jsem z koncertu odcházela v naprosté euforii.Jakmile se tedy ohlásil koncert ve Wroclawi, neváhala jsem ani chvíli.Protože pro mě Queen nepředstavují to + . Queen jsou pro mě May a Taylor a věděla jsem, že díky jejich pěveckému i muzikantskému talentu budu s koncertem spokojená, ať už jim tam zpívá Lambert či Rodgers. Proto souhlasím s názorem Johnyho - mluví mi v mnoha směrech z duše. Také jsem jela do Polska s očekáváním jen ze strany těchto dvou "staříků" a proto jsem byla mile překvapena výkonem, který Lambert předvedl.Dokonce musím uznat, že některé písně - CTCL,WWTLF,či DA mu sedli tak výborně, až jsem pomalu ale jistě začala přemýšlet, zda mi ve spojení Queenů nevyhovuje více právě on, než Rodgers. Ale to je samozřejmě otázka vkusu. Mrzí mě, že Lamberta tady všichni odsuzujete a hodnotíte jen podle videí na YT. Myslím, že právo takto hanit výběr ( a zřejmě opodstatněný) velikánů, jakými bezesporu May a Taylor jsou ,je smutné,obzvlášť pokud jste neslyšeli toto spojení naživo.Já jsem byla opravdu spokojená a neváhala bych ani chvíli,pokud by se rozhodli pro další opravdové turné a zavítali do ČR,či do okolí.Je mi jasné, že Lambert je zatím jen mladíček, který toho má ještě hodně před sebou a nelze ho srovnávat ani s Rodgersem natož s Mercurym, avšak co se týče hlasového rozsahu - ten má neuvěřitelný a troufám si tvrdit, že pokud svůj talent nezahodí, možná dokáže v hudební kariéře obrovské věci a naše děti jej pak také budou jednou uznávat.A rozhodně to neberu tak, že bych na koncert jela , pokud by měli za mikrofonem " zvíře". Přesvědčilo mě vystupování Lamberta v American Idolu , kde se hlasově vcelku předvedl. A samozřejmě jsem moc vděčná, že jsem měla tu možnost opravdové Queeny , ne žádný revival, možná i naposled, (kdo ví? ) , vidět/slyšet.
| 469. | Lada | 13.07. 2012 13:16 |
468: Neberu Ti Tvůj názor, ale trošku si rejpnu - "opravdové Queeny" jsi měla možnost naposledy vidět/slyšet v Knebworthu 1986 :-).
| 470. | dmac | 13.07. 2012 14:30 |
Re 468 - neviděla jsi OPRAVDOVÉ Queen. Byli to dva členové dnes neexistujícího sekupení, kterým před 21 lety zemřel zpěvák a kteří vytvořili svůj vlastní revival, jenž nazvali stejně jako tu kapelu, ze které vzešli. Mají na to právo, ale veškerá kritika je právě o tom, že neudělali jinou skupinu, která by ty písničky hrála, ale představují se pořád jako Queen, když to Queen není. Srovnávání s FM bude nekonečné, stejně jako to, jestli jeho náhradnící umí nebo ne. Jistěže umí zpívat, jenže... :-(
| 471. | Mr.Scully | 13.07. 2012 15:19 |
darkness.hell - to je naprosto legitimní názor, navíc napsaný konstruktivně a racionálně, takže to bereme ;-) Stejně tak souhlasím s tím, že AL má velký hlasový rozsah a že ho možná čeká zajímavá kariéra (byť zřejmě v popu, něco jako novodobá Madonna, jen s lepším hlasem). Ani tady neřešíme, jestli jsou to Queen nebo Queen PLUS někdo nebo Queen mínus někdo; název kapely je vyloženě jen marketingový nástroj a tudíž vcelku drobnost. Jediný spor je tu ohledně toho, zda je hlas AL vhodný pro skladby Queen. Ptr, já a další říkáme, že teoreticky vhodný je, ale prakticky ho AL neumí použít tak, aby to znělo příjemně. Chápu, že je to věc subjektivní, stejně tak hlas PR mnoha lidem neseděl (ani já jsem nebyl přesvědčen, ale měl jsem na něj menší měřítko, protože se jednalo o legendu, jehož rocková image mi navíc byla sympatická). A klidně budu i respektovat názory, že AL nebo Mika nebo kdokoliv jiný je novodobý FM - pokud budou naopak respektovány moje názory, že AL by měl na svém podání skladeb Queen zatraceně hodně zapracovat, aby to znělo aspoň přijatelně :-) Ale třeba zmíněná WWTLF zní dobře, to uznávám.
| 472. | Ptr | 13.07. 2012 17:06 |
468:
Tady je základní rozdíl, co od koncertu kdo očekává a kdo jak Queen vidí / vnímá....
1.) Vyjma těch několika hodně šťastných výjimek, které zažily koncert v Budapešti, tu NIKDO z nás koncert Queen neviděl.
2.) Já QPR neberu, jako pokračování Queen, protože to žádný pokračování Queen nebylo. QPR byli v podstatě úplně novej "projekt", kterej já osobně vnímal jako klasickou superskupinu, kterou přesně byli - May, Taylor (oba z Queen plus nějaký další bokovky u Rogera), Rodgers (tam je toho skutečně hodně - Free, Bad Company,...), Miranda (Blue Oyster) a "pomocní muzikanti" (ke kterým by se možná dal zařadit i Danny). Za uzavřenou Queenovskou historií, ukončenou stylově Made In Heaven, přibyl takovej pěknej přídavek v podobě 2 koncertních turné, několika koncertních DVD a jedný studiový desky. Co víc si přát. Zásadní fakta pro tohle spojení? Vzniklo naprosto přirozeně, v podstatě náhodně a jak jsem nedávno psal, když vidíte i dneska, to jejich první vystoupení - okamžitě chápete, proč z toho vzniklo něco "víc".... Si pamatuju doteď, jak jsem trochu pochybovačně hledal to jejich první video, ze kterýho už byli tenkrát na podzim 2004 všichni docela paf - a první pochyby zmizely okamžitě po tom prvním "yeah yeah yeaaaaaaaaaaaaaaaah" na začátku We Will Rock You. Popisoval jsem to jinde, nejobdivuhodnější na tom vystoupení bylo, že May s Taylorem nepřestali v ten okamžik hrát, protože mě to až vyděsilo, jak dokonale spolu zněli!
Pravda byly tam i momenty, který nebyly zdaleka takhle slavný, ale to se dalo očekávat u kapely, která má tak širokej záběr a s ohledem na to, že mám rád Queen hlavně kvůli věcem jako Innuendo, Son & Daughter, Fat Bottom Girls apod. tak je celkem logické, že mi až tolik nevadí, že se Rodgers trápil s popíkovejma věcma, který sice hrát musej, ale pro mě se jeho umění ukázalo úplně jinde.
3.) Nechci opakovat donekonečna proč mi Lambert vadí, jenom tu "zdůraznim" ten jeden rozdíl. QPR jsou, jak říkám, moc pěknej a důstojnej "přívazek" ke queenovský historii, takovej malej sympatickej bonus - pokud QPR chápu jako superskupinu (zas myšlený jako pojem), tak mi vadí, že Q+ (tedy Brian s Rogerem) se uchylují k něčemu, co superskupinou není - prostě proto, že Lambert za sebou nic pořádnýho zatím nemá. Druhý místo v televizní pěvecký soutěži a 2 sólovky v kontrastu s kariérou Briana a Rogera jsou nic. Prostě je to takhle jednoduchý, zatímco u Rodgerse se říkalo, že je to jeden z mála lidí, kterej není zastínenej jménem Queen s ohledem na svojí kariéru, tak teď to prostě takhle je.... Je to jako kdyby špičkověj vědeckej pracovník nechal na špičkovym vědeckym projektu o x miliardách, nechat experimentovat žáka druhýho stupně základky.... Nedává to smysl a nefunguje to.
Příspěvek naposledy editován 13.07. 2012 17:19
Tady je základní rozdíl, co od koncertu kdo očekává a kdo jak Queen vidí / vnímá....
1.) Vyjma těch několika hodně šťastných výjimek, které zažily koncert v Budapešti, tu NIKDO z nás koncert Queen neviděl.
2.) Já QPR neberu, jako pokračování Queen, protože to žádný pokračování Queen nebylo. QPR byli v podstatě úplně novej "projekt", kterej já osobně vnímal jako klasickou superskupinu, kterou přesně byli - May, Taylor (oba z Queen plus nějaký další bokovky u Rogera), Rodgers (tam je toho skutečně hodně - Free, Bad Company,...), Miranda (Blue Oyster) a "pomocní muzikanti" (ke kterým by se možná dal zařadit i Danny). Za uzavřenou Queenovskou historií, ukončenou stylově Made In Heaven, přibyl takovej pěknej přídavek v podobě 2 koncertních turné, několika koncertních DVD a jedný studiový desky. Co víc si přát. Zásadní fakta pro tohle spojení? Vzniklo naprosto přirozeně, v podstatě náhodně a jak jsem nedávno psal, když vidíte i dneska, to jejich první vystoupení - okamžitě chápete, proč z toho vzniklo něco "víc".... Si pamatuju doteď, jak jsem trochu pochybovačně hledal to jejich první video, ze kterýho už byli tenkrát na podzim 2004 všichni docela paf - a první pochyby zmizely okamžitě po tom prvním "yeah yeah yeaaaaaaaaaaaaaaaah" na začátku We Will Rock You. Popisoval jsem to jinde, nejobdivuhodnější na tom vystoupení bylo, že May s Taylorem nepřestali v ten okamžik hrát, protože mě to až vyděsilo, jak dokonale spolu zněli!
Pravda byly tam i momenty, který nebyly zdaleka takhle slavný, ale to se dalo očekávat u kapely, která má tak širokej záběr a s ohledem na to, že mám rád Queen hlavně kvůli věcem jako Innuendo, Son & Daughter, Fat Bottom Girls apod. tak je celkem logické, že mi až tolik nevadí, že se Rodgers trápil s popíkovejma věcma, který sice hrát musej, ale pro mě se jeho umění ukázalo úplně jinde.
3.) Nechci opakovat donekonečna proč mi Lambert vadí, jenom tu "zdůraznim" ten jeden rozdíl. QPR jsou, jak říkám, moc pěknej a důstojnej "přívazek" ke queenovský historii, takovej malej sympatickej bonus - pokud QPR chápu jako superskupinu (zas myšlený jako pojem), tak mi vadí, že Q+ (tedy Brian s Rogerem) se uchylují k něčemu, co superskupinou není - prostě proto, že Lambert za sebou nic pořádnýho zatím nemá. Druhý místo v televizní pěvecký soutěži a 2 sólovky v kontrastu s kariérou Briana a Rogera jsou nic. Prostě je to takhle jednoduchý, zatímco u Rodgerse se říkalo, že je to jeden z mála lidí, kterej není zastínenej jménem Queen s ohledem na svojí kariéru, tak teď to prostě takhle je.... Je to jako kdyby špičkověj vědeckej pracovník nechal na špičkovym vědeckym projektu o x miliardách, nechat experimentovat žáka druhýho stupně základky.... Nedává to smysl a nefunguje to.
Příspěvek naposledy editován 13.07. 2012 17:19
| 473. | merhaut | 13.07. 2012 18:21 |
"cekam jenom, kdy to prijde - ponizovani na zaklade veku" (c) Ptr
| 474. | Ptr | 13.07. 2012 18:31 |
473:
A copak se ti nelibi? :) Ja nemuzu za to, ze v kontrastu s Mayem a Taylorem pusobi jak pest na oko....
A copak se ti nelibi? :) Ja nemuzu za to, ze v kontrastu s Mayem a Taylorem pusobi jak pest na oko....
| 475. | Montreux | 13.07. 2012 18:37 |
472: Kdybych mohl, tak tohle podepíši.
Ad 3 - Rád bych současný projekt považoval za něco na způsob Queen + Paul Rodgers. Jenže to dost dobře nejde, nejen proto, že se mi nelíbí Lambertův zpěv, ale protože tomu neodpovídá ani repertoár. Proč - když si říkají Queen + Adam Lambert - nehrají také něco od účastníka American Idol...? "Objektivnější" důkaz umělosti tohoto spojení snad nenajdu...
Ad 3 - Rád bych současný projekt považoval za něco na způsob Queen + Paul Rodgers. Jenže to dost dobře nejde, nejen proto, že se mi nelíbí Lambertův zpěv, ale protože tomu neodpovídá ani repertoár. Proč - když si říkají Queen + Adam Lambert - nehrají také něco od účastníka American Idol...? "Objektivnější" důkaz umělosti tohoto spojení snad nenajdu...
| 476. | Andrea | 13.07. 2012 19:35 |
"Queen jsou pro mě May a Taylor" nechcem rýpať, ale fakt?
473. už meškáte, mali by ste začať
473. už meškáte, mali by ste začať
| 477. | bulsara | 13.07. 2012 19:59 |
472. Ptr - boli časy, keď som s tebou zásadne nesúhlasil, ale toto tvoje zhrnutie éry "Paul Rodgers" má hlavu i pätu a vskutku mi sadlo ... Rád si posypem hlavu popolom - ľutujem vystrieľaných nábojov v časoch prestrelky o názor na dominantné "logo" Queen(+) nad ich spoluprácou, ktoré zastrešovalo i tú nešťastnú dosku TCR ... Osobne si myslím, že to logo ublížilo objektívnemu prijatiu tejto štúdiovky ... Stále som v tom, že ako spoločné dielo pod menami všetkých troch spoluautorov by to bolo poctivejšie - minimálne by mi nepáchlo prehnanými ambíciami 2/3 účastníkov ... Našťastie jej komerčný výsledok dal tým dvom pánom zaslúžený pohlavok ...
Mňa aj s odstupom času hladí na duši husia koža pri úvodnej Reaching Out zo Sheffieldu a vlastne, na albume ROTC zostalo pre mňa to najlepšie z ich pódiovej spolupráce podčiarknuté videozáznamom SLIJ zo Saitama Super Arena ... Škoda premárnenej šance s LIU - tento produkt pokladám za väčší omyl nez Absolute Greatest (a to už je ozaj desivý suterén invencie v kontexte toho čo sa mohlo vydať) ...
Mňa aj s odstupom času hladí na duši husia koža pri úvodnej Reaching Out zo Sheffieldu a vlastne, na albume ROTC zostalo pre mňa to najlepšie z ich pódiovej spolupráce podčiarknuté videozáznamom SLIJ zo Saitama Super Arena ... Škoda premárnenej šance s LIU - tento produkt pokladám za väčší omyl nez Absolute Greatest (a to už je ozaj desivý suterén invencie v kontexte toho čo sa mohlo vydať) ...
| 478. | zdenek.r | 13.07. 2012 20:26 |
468. Také takový příspěvek do diskuze a názor beru všema deseti, proč ne.
Jak bylo napsáno, May a Taylor jsou legendy.
A mnozí z nás si právě už i v dávné či nedávné minulosti splnili ten svůj sen, vidět jejich koncertní turné, a vzhledem k ikoně Freddio i "odbyli" hodnocení spojení s P.R., který pro mnohé neprošel, pro jiné byl přijatelný či přijat s nadšením. Proto jsme dnes třebas i náročnější a dost možná i více kritičtí, zmlsaní k tomu, co je nabízeno a co bychom jako fanoušci zase rádi viděli,slyšeli. Mě to spojeni připadne také divné, zatím co u P.R. jsem vše bral tak jaxi nenucené, nadšené, byť třeba někteří poukazovali na chyby ve zpívaných textech, tak zde v případě spojení s A.L. nějak nechápu pointu..... Legendy se baví? Tak proč zrovna s tímto člověkem, byť tu je stále i to "proč ne, jejich věc". Chtěli měnit repertoár? Chtějí to posunout dále? Kam? Že by za tím bylo opravdu jen nadšení z toho hlasu, vážně? Nebo jen hrát a nikdo jiný s nimi zpívat nechtěl?
Nevidět je před tím, asi bych taky neváhal, bral všechno. Ale bohužel jsem teď každopádně ovlivněn tím, co jsem měl možnost již 3x vidět a tak to prostě srovnávat musím, neumím jinak. A tak je to zatím bez mé účasti. Je to prostě i o osobním "naladění", byť i já jsem rád, že vůbec chtějí hrát. Myslím si, že situace se tu zbytečně vyhrotila jen proto, že někdo umí unést názory jiných, a jiný ne, proto to i plynulo směrem, který ani já nemám rád. Tož tak....
472. kde se to tu podepisuje? Pěkně jsi to napsal :)))
Příspěvek naposledy editován 13.07. 2012 20:28
Jak bylo napsáno, May a Taylor jsou legendy.
A mnozí z nás si právě už i v dávné či nedávné minulosti splnili ten svůj sen, vidět jejich koncertní turné, a vzhledem k ikoně Freddio i "odbyli" hodnocení spojení s P.R., který pro mnohé neprošel, pro jiné byl přijatelný či přijat s nadšením. Proto jsme dnes třebas i náročnější a dost možná i více kritičtí, zmlsaní k tomu, co je nabízeno a co bychom jako fanoušci zase rádi viděli,slyšeli. Mě to spojeni připadne také divné, zatím co u P.R. jsem vše bral tak jaxi nenucené, nadšené, byť třeba někteří poukazovali na chyby ve zpívaných textech, tak zde v případě spojení s A.L. nějak nechápu pointu..... Legendy se baví? Tak proč zrovna s tímto člověkem, byť tu je stále i to "proč ne, jejich věc". Chtěli měnit repertoár? Chtějí to posunout dále? Kam? Že by za tím bylo opravdu jen nadšení z toho hlasu, vážně? Nebo jen hrát a nikdo jiný s nimi zpívat nechtěl?
Nevidět je před tím, asi bych taky neváhal, bral všechno. Ale bohužel jsem teď každopádně ovlivněn tím, co jsem měl možnost již 3x vidět a tak to prostě srovnávat musím, neumím jinak. A tak je to zatím bez mé účasti. Je to prostě i o osobním "naladění", byť i já jsem rád, že vůbec chtějí hrát. Myslím si, že situace se tu zbytečně vyhrotila jen proto, že někdo umí unést názory jiných, a jiný ne, proto to i plynulo směrem, který ani já nemám rád. Tož tak....
472. kde se to tu podepisuje? Pěkně jsi to napsal :)))
Příspěvek naposledy editován 13.07. 2012 20:28
| 479. | merhaut | 13.07. 2012 20:34 |
Projekty QPR a QAL mají víc společného než rozdílného...
| 480. | merhaut | 13.07. 2012 20:48 |
... a Lambert má v mnohém blíž k Freddiemu než Rodgers.
| 481. | Ptr | 13.07. 2012 20:51 |
479:
Napriklad? :)
Jezisi, chudak Freddie..... Takovy porovnavani si nezaslouzi!
Příspěvek naposledy editován 13.07. 2012 20:51
Napriklad? :)
Jezisi, chudak Freddie..... Takovy porovnavani si nezaslouzi!
Příspěvek naposledy editován 13.07. 2012 20:51
| 482. | merhaut | 13.07. 2012 21:11 |
Zkus zapřemýšlet.
K těm hlasům. Paul je na rozdíl od Freddieho a Adama především bluesový zpěvák – což je zcela zásadní fakt pro pochopení navazujících souvislostí.
K těm hlasům. Paul je na rozdíl od Freddieho a Adama především bluesový zpěvák – což je zcela zásadní fakt pro pochopení navazujících souvislostí.
| 483. | Montreux | 13.07. 2012 21:25 |
482: ...a Lambert je na rozdíl od Paula a Freddieho naprosto tuctový zpěvák.
| 484. | zdenek.r | 13.07. 2012 21:28 |
480. Já si nemyslím, že by bylo nutné tu srovnávat, kdo má ke komu blíže. to je možná potřeba některých lidí /hezky to říká v jedné povídce M.Horníček, kdy popisuje tuším to, jak sedí v kupé se zubařem, ten se na něj směje, ale v hlavě mu běží" ano, všechno je to hezké, ale ta šestka nahoře....."/, stále přisuzovat někomu něco jako blízkost, to beru jako přisuzování něčeho, co se nedá ani nijak doložit, zní to osobně a jelikož F.M. nežije, jelikož byl frontman, jelikož se nemohli ani poznat, je to nepodstatné a v kontextu vývoje kapely,která jej po jeho smrti záhy "nenahradila" nikým jiným, dle mne i nefér. To se může dost dobře myslím si třeba u Genesis, kde ať chce kdo chce, hodnotí si, zda P. Gabriel byl lepší zpěvák, než P. Collins atd. atd., přes Black Sabbath, Deep Purple či dalších kapel, ale snad ne u F.M., už z alespoň základní úcty vůči němu. Není problém zpívat jeho písně, srovnávat přesnost vyjádření, projevu, intonace atd., ale to je pak už o imitátorství. Na spojení s P.R. jsem oceňoval jak koncerty pojali, jak se toho chopil P.R. a jak to samozřejmě zazpíval, bez nějakého vlastního řekněme narcistického projevu. Osobně bych k Freddiemu nikoho zvenčí a nikdy nepřirovnával ani náhodou. Ať si to zpívá kdo chce, mě se to buďto bude či nebude líbit, ale abych to srovnával, to je podle mne blbost, max. mohu říct, zda jeho pojetí písní je či není na poslech příjemné, jak u toho vypadá a působí, což bude vždy do jisté míry subjektivní pohled, ať budu za to placen či neplacen, chválen či kárán.
Příspěvek naposledy editován 13.07. 2012 21:31
Příspěvek naposledy editován 13.07. 2012 21:31
| 485. | Ptr | 13.07. 2012 21:45 |
482:
To bych rekl, ze je Fredovi snad i Mika bliz....
Jinac teda - vzhledem k tomu, ze kdybych mel snit, tak bych ze vseho uplne nejradsi videl s Queen+ Ronnieho Jamese Dia (jak rikam, snime.... bohuzel k tomu nikdy nedoslo) a potom Johna Farnhama.... myslis si, ze je pro me podobnost / blizkost k Freddiemu podstatna? :) Ja myslim, ze absolutne ne. Nikdo po zpevakovi nechce, aby Freddieho imitoval a zadnej zpevak Top ligy, kterej ma vlastni ksicht (projev), tak nikdy imitovat nikoho nebude... Z toho pohledu povazuju tvrzeni, ze Lambert ma k Freddiemu bliz nez Rodgers, jako uplne bezpredmetny. :) Ja chci, aby to ten clovek zazpival tak, ze to bude znit jako ze ty skladby jsou pro nej napsany a znej, jako jeho - ostatne, nekteri fans si neuvedomuji, ze komentare typu "QPR zneli jako Bad Company a ne jako Queen" je nejvetsi moznej kompliment, kterej Paulovi mohli slozit.... :)
To bych rekl, ze je Fredovi snad i Mika bliz....
Jinac teda - vzhledem k tomu, ze kdybych mel snit, tak bych ze vseho uplne nejradsi videl s Queen+ Ronnieho Jamese Dia (jak rikam, snime.... bohuzel k tomu nikdy nedoslo) a potom Johna Farnhama.... myslis si, ze je pro me podobnost / blizkost k Freddiemu podstatna? :) Ja myslim, ze absolutne ne. Nikdo po zpevakovi nechce, aby Freddieho imitoval a zadnej zpevak Top ligy, kterej ma vlastni ksicht (projev), tak nikdy imitovat nikoho nebude... Z toho pohledu povazuju tvrzeni, ze Lambert ma k Freddiemu bliz nez Rodgers, jako uplne bezpredmetny. :) Ja chci, aby to ten clovek zazpival tak, ze to bude znit jako ze ty skladby jsou pro nej napsany a znej, jako jeho - ostatne, nekteri fans si neuvedomuji, ze komentare typu "QPR zneli jako Bad Company a ne jako Queen" je nejvetsi moznej kompliment, kterej Paulovi mohli slozit.... :)
| 486. | merhaut | 13.07. 2012 21:50 |
Vztah nevztah k blues je dost zásadní srovnávací měřítko. Freddie vynikal v melodiích a dynamice projevu, horší to bylo s frázováním a feelingem, stačí si poslechnout jeho podání rokenrolů. U Rodgerse je tomu přesně naopak, to je světová bluesrocková extratřída. I proto mi ve starém repertoáru Queen z větší části pocitově neseděl. Lambert má techniku a spoustu dechu. Chybí mu zatím větší schopnosti vcítění se do skladeb. Že není rocker a nemá bluesové cítění není až tak podstatné, u Queen se to ztratí, ti měli vždycky k blues hodně daleko, byli artoví, melodičtí, rozevlátí, občas až příliš poplatní době, atakdále, přitom ovšem vždy rozpoznatelní.
| 487. | zdenek.r | 13.07. 2012 21:57 |
486.Já bych Lambertovi možná paradoxně nevyčítal nějak extra schopnost vcítění se do skladeb, to si myslím, že zas tak strojově k tomu nepřistupuje, spíše je podle mne omezen používáním svého hlasu a v tom má určitě velké rezervy.
| 488. | merhaut | 13.07. 2012 21:57 |
Ptr, to mohl napsat jen někdo, kdo slyšel Bad Company z rychlíku:-) Když se Queen pokusili o blues, byl to kabaret.
Příspěvek naposledy editován 13.07. 2012 21:58
Příspěvek naposledy editován 13.07. 2012 21:58
| 489. | zdenek.r | 13.07. 2012 22:09 |
tož tu je hned jeden kabaret při pátku :)))) youtu.be
| 490. | Mr.Scully | 13.07. 2012 23:46 |
Lambert je k Freddiemu hlasově blíž než PR, to je pravda, pak je ale otázka, jestli chceme s Queeny vidět někoho podobného (pak se nabízí spíš cesta revivalu, viz výborný Marc Martel) nebo někoho úplně jiného (PR, John Farnham). AL je kočkopes, něco mezi. Pro mě je stejným typem zpěváka jako Will Smith, Tony Vincent nebo koneckonců i Kerry Ellis. Zmíněný Mika má sice podobnou "crazy gay" image, ale hlasově by mi tam seděl teda daleko přirozeněji.
Ptal jsem se kamarádky (YV z QZ) na recenzi Hammersmithu. Prý mixed feelings - část lidí přišla výhradně na B+R, část naopak výhradně na AL. Oproti Moskvě, kde taky byla, prý neviděla rozdíl. Byla vcelku zklamaná, ale jela tam už s tím, že ji AL nezajímá, takže žádné překvapení. Koncert si neužila mj. proto, že za ní stálo pět britských teen-hrošic, které řvaly jen "Adam, we love you" a hudba samotná je moc nezajímala.
Příspěvek naposledy editován 13.07. 2012 23:47
Ptal jsem se kamarádky (YV z QZ) na recenzi Hammersmithu. Prý mixed feelings - část lidí přišla výhradně na B+R, část naopak výhradně na AL. Oproti Moskvě, kde taky byla, prý neviděla rozdíl. Byla vcelku zklamaná, ale jela tam už s tím, že ji AL nezajímá, takže žádné překvapení. Koncert si neužila mj. proto, že za ní stálo pět britských teen-hrošic, které řvaly jen "Adam, we love you" a hudba samotná je moc nezajímala.
Příspěvek naposledy editován 13.07. 2012 23:47
| 491. | merhaut | 14.07. 2012 00:09 |
Jít na koncert, být zklamaný, jít na další, být zase zklamaný, ale už nepřekvapený... to je fakt zvláštní úchylka.
Příspěvek naposledy editován 14.07. 2012 00:10
Příspěvek naposledy editován 14.07. 2012 00:10
| 492. | Mr.Scully | 14.07. 2012 01:01 |
To tak občas bývá, že jde člověk na koncert s tím, že nečeká zázraky... a ony se opravdu nedostaví. Nemluvě o tom, že vstupenky i letenky se kupují na celé turné předem a i v případě nic moc koncertu není moc vyhnutí než na ty další jet taky.
| 493. | merhaut | 14.07. 2012 01:45 |
V tomto případě se jedná o poruchu na straně přijímače...
| 494. | dmac | 14.07. 2012 12:20 |
| 495. | darkness.hell | 14.07. 2012 16:12 |
469: S tímto naprosto souhlasím- plodný rok 86!
470: Samozřejmě – tím opravdoví Queen jsem měla namysli polovinu kdysi originálního seskupení.Ovšem co se týče názvu.Jednak je to samozřejmě mainstreemový tah a druhotně co se toho týče – pokud je mi známo, zatím na koncertech
vystupovali pouze s písněmi Queen (nepočítám pár písní PR).Možná to je take důvod, proč se nepojmenovali jako například BM+RT.Mohlo by to v lidech vyvolávat pocit, že budou hrát písně ze své předešlé solové tvorby.Název ovšem evokuje Queenovské hity, které take hrají.
Ovšem samozřejmě, jsou zde takoví členové The Doors, kteří byť v tvorbě nadále pokračují, již pod jménem Ray Manzarek and Robby Krieger of The Doors.
471: Děkuji za přijetí mého názoru.Váš názor respektuji a v mnohém se v něm ztotožňuji.
Opravdu, AL neumí použít ve většině svůj hlas tak, aby to znělo příjemně,co se týče písní Queen, ale pokud porovnám první koncert tohoto jejich miniturné například s tím ve Wroclawi, je pro mě zde patrné markantní zlepšení.Je tedy
možné, že se AL bude učit ze zkušeností a časem svůj hlas vypiluje k Vaší spokojenosti a spokojenosti všech jeho Queen odpůrců.
472: Díky Vám se mi otevřel zase trochu jiný náhled na věc.Proto jedinou výtku, kterou mám , je bod tři.Souhlasím, AL toho za sebou moc nemá, což jsem uváděla již ve svém prvním příspěvku,avšak upřímně ruku na srdce – proč zařadili May a Taylor WWTLF do repertoáru až nyní a ne v roce 2005,2008? Rodgers by neměl nikdy šanci tu píseň zazpívat/vyzpívat způsobem, jakým to dokázal AL.To je možná důvod, proč se rozhodli si jej na turné, právě jakožto toho žáka, vzít.Jeho hlasový rozsah je jedinečný a jediné, co potřebuje je hora zkušeností,kterou takto může získat.
476: Myšleno samozřejmě v současné době. Rozhodně jsem tam nejela na AL, případně v roce 2008 také ne na PR. Navíc – pokud je mi známo a nemýlím se, byli to první RT a BM kdo skupinu založil.Takže i proto možná stále užívají název Queen ( ačkoliv samozřejmě - co jsou Queen bez FM ?).
Jinak děkuji Vám za Vaše reakce.Je zajímavé vnímat, jak se k tomu každý z Vás staví rozdílně.
470: Samozřejmě – tím opravdoví Queen jsem měla namysli polovinu kdysi originálního seskupení.Ovšem co se týče názvu.Jednak je to samozřejmě mainstreemový tah a druhotně co se toho týče – pokud je mi známo, zatím na koncertech
vystupovali pouze s písněmi Queen (nepočítám pár písní PR).Možná to je take důvod, proč se nepojmenovali jako například BM+RT.Mohlo by to v lidech vyvolávat pocit, že budou hrát písně ze své předešlé solové tvorby.Název ovšem evokuje Queenovské hity, které take hrají.
Ovšem samozřejmě, jsou zde takoví členové The Doors, kteří byť v tvorbě nadále pokračují, již pod jménem Ray Manzarek and Robby Krieger of The Doors.
471: Děkuji za přijetí mého názoru.Váš názor respektuji a v mnohém se v něm ztotožňuji.
Opravdu, AL neumí použít ve většině svůj hlas tak, aby to znělo příjemně,co se týče písní Queen, ale pokud porovnám první koncert tohoto jejich miniturné například s tím ve Wroclawi, je pro mě zde patrné markantní zlepšení.Je tedy
možné, že se AL bude učit ze zkušeností a časem svůj hlas vypiluje k Vaší spokojenosti a spokojenosti všech jeho Queen odpůrců.
472: Díky Vám se mi otevřel zase trochu jiný náhled na věc.Proto jedinou výtku, kterou mám , je bod tři.Souhlasím, AL toho za sebou moc nemá, což jsem uváděla již ve svém prvním příspěvku,avšak upřímně ruku na srdce – proč zařadili May a Taylor WWTLF do repertoáru až nyní a ne v roce 2005,2008? Rodgers by neměl nikdy šanci tu píseň zazpívat/vyzpívat způsobem, jakým to dokázal AL.To je možná důvod, proč se rozhodli si jej na turné, právě jakožto toho žáka, vzít.Jeho hlasový rozsah je jedinečný a jediné, co potřebuje je hora zkušeností,kterou takto může získat.
476: Myšleno samozřejmě v současné době. Rozhodně jsem tam nejela na AL, případně v roce 2008 také ne na PR. Navíc – pokud je mi známo a nemýlím se, byli to první RT a BM kdo skupinu založil.Takže i proto možná stále užívají název Queen ( ačkoliv samozřejmě - co jsou Queen bez FM ?).
Jinak děkuji Vám za Vaše reakce.Je zajímavé vnímat, jak se k tomu každý z Vás staví rozdílně.
| 496. | Ptr | 14.07. 2012 19:26 |
495:
Manzarek Krieger původně hráli pod názvem The Doors Of 21st Century, ale název byli nuceni změnit, protože prohráli soud s Densmorem. Takže přešli původně na Riders On The Storm, aby skončili u tohohle (s dovolením pitomýho) názvu. Fakt je, že v případě spojení May + Taylor + Rodgers se nabízely názvy poněkud objevnější a originálnější než MTR, či QPR - velmi se mi líbil nápad, kterej snad padl tady? Good Company v čemž je odkaz jak na Queen tak na Bad Co. Otázka je, kolik kapel toho názvu už existuje a kolik z nich by je zažalovalo (viz nedávnej problém Bad Country Communion, kteří nemohli použít název Black Country).
A ještě mimochodem k Manzarekovi a Kriegerovi - viděl jsem je loni na Vltavský a ačkoliv jim zpíval pouze "zpěvák revivalu", tak to vystoupení bylo naprosto fenomenální! Excelentní po všech stránkách a taky teda pěkná divočina v kotli. :D
Manzarek Krieger původně hráli pod názvem The Doors Of 21st Century, ale název byli nuceni změnit, protože prohráli soud s Densmorem. Takže přešli původně na Riders On The Storm, aby skončili u tohohle (s dovolením pitomýho) názvu. Fakt je, že v případě spojení May + Taylor + Rodgers se nabízely názvy poněkud objevnější a originálnější než MTR, či QPR - velmi se mi líbil nápad, kterej snad padl tady? Good Company v čemž je odkaz jak na Queen tak na Bad Co. Otázka je, kolik kapel toho názvu už existuje a kolik z nich by je zažalovalo (viz nedávnej problém Bad Country Communion, kteří nemohli použít název Black Country).
A ještě mimochodem k Manzarekovi a Kriegerovi - viděl jsem je loni na Vltavský a ačkoliv jim zpíval pouze "zpěvák revivalu", tak to vystoupení bylo naprosto fenomenální! Excelentní po všech stránkách a taky teda pěkná divočina v kotli. :D
| 497. | Andrea | 14.07. 2012 20:53 |
495. jasné, v pohode, pre teba to sú stále Queen. No mne je jedno, kto skupinu založil. Pre mňa je Queen Freddie. Queen je Roger. Queen je aj Brian. A Queen je aj John. Títo sú Queen. Keď tam už jeden nie je, Queen to proste nie je. Predstav si puzzle. Chýba ti jeden kúsok, dôležitý kúsok. Bude ten obraz pekný, perfektný a dokonalý? Nie. Stále tam bude ten kúsok chýbať a aj keby si ho chcela "vymeniť" za iný kúsok, nebude tam proste pasovať. Už to nebude také úžasné.
| 498. | Andrea | 15.07. 2012 18:05 |
Smazal Andrea
Příspěvek naposledy editován 15.07. 2012 18:05
Příspěvek naposledy editován 15.07. 2012 18:05
| 499. | masakr11 | 16.07. 2012 20:23 |
Chápu že senilita,čeká každého z nás,ale začít vystupovat s nějakou "transkou" pod značkou QUEEN,trošku silná káva...Kdysi mě hodně mrzelo ,že se Deacon distancoval od QUEEN,s postupem času si ho ale velmi vážím za to ,že s tímto cirkusem nevystupuje.
ps: Bože děkuji Ti za existenci archivních materiálů.
ps: Bože děkuji Ti za existenci archivních materiálů.
| 500. | merhaut | 16.07. 2012 20:41 |
Telecí názor...
Příspěvek naposledy editován 16.07. 2012 20:42
Příspěvek naposledy editován 16.07. 2012 20:42