Forum
| vasekufr: Barcelona - special edition | 21.07. 2012 22:28 | |
á sorry, byl jsem nějakou dobu pryč a nevšiml jsem si, že se to tu řešilo už v jiném vlákně
Příspěvek naposledy editován 23.07. 2012 21:43
Příspěvek naposledy editován 23.07. 2012 21:43
| 1. | Ptr | 24.07. 2012 13:18 |
Deluxe podoba Barcelony - 3CD + 1DVD:
fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net
Proc takhle nevypadaly ty tzv. "deluxe" verze remasteru? :(
fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net
Proc takhle nevypadaly ty tzv. "deluxe" verze remasteru? :(
| 2. | bulsara | 24.07. 2012 21:56 |
Lebo to nie je vo výhradnej réžii QPL ... QPL by toto nikdy nepripustila ...
| 3. | simaaa | 28.07. 2012 03:43 |
a rekl bych, ze by ani nebylo reale vydat v jednom roce vsechna alba ve 3 diskovych edicich a k tomu jeste s dvd
| 4. | Montreux | 02.08. 2012 20:53 |
Titulní skladba v novém aranžmá.
soundcloud.com
soundcloud.com
| 5. | vasekufr | 02.08. 2012 21:35 |
Takže jsem rozhodnutej, jdu do specální edice kůli instrumentálnímu CD a samozřejmě do LPíčka.
| 6. | Ptr | 02.08. 2012 21:38 |
4: Sakra.... Já vim, že asi budu v menšině, ale mně se to nelíbí..... Teda pokud to takhle bude znít na finálním CD (což teda upřímně doufám, že opravdu ne!)....
| 7. | infiniti.cz | 02.08. 2012 21:55 |
zajímavý počin, idea dobrá, ale proč mám pocit že to zní nějak ochuzeně a je moc zvýrazněný zpěv obou protagonistů, oproti tomu třeba piano mi přijde dost utlumené...(viz odkaz i video www.youtube.com
| 8. | bulsara | 02.08. 2012 21:57 |
6.: www.queenzone.com ...no možno nebudeš v minorite :)
Za seba, pôvodná verzia vyvoláva o štipku iné pocity než nová ... V klasickej pôvodnej verzii mám zafixované určité "explozívne" dynamické vrcholky, ktoré na uvedenej ukážke až tak explozívne nepôsobia, ale chce to snáď počkať na test v poriadnom audio systéme a nie v PC plaste ...( toto prípadne dávať v mp3 je zverstvo... ) Ale tento projekt má od počiatku zakódovaný určitý rizikový prvok - nové noty v odchylne poňatých aranžmánoch, takže nie div, že to môže znieť nefamiliárne s tým, na čo si uši za tie roky už (konzervatívne) zvykli ... By som to nepopravoval. Bude to proste nová alternatíva. Kto má pôvodnú môže mať teraz dve "chute" zážitku na výber a striedať podľa nálady ... Z jednej ukážky nie sme v každom prípade až tak "múdri", že ... Až po komplete môžeme "oceniť" že Mike Moran nad tým z neznámych (mne) dôvodov "nestál" ....
Za seba, pôvodná verzia vyvoláva o štipku iné pocity než nová ... V klasickej pôvodnej verzii mám zafixované určité "explozívne" dynamické vrcholky, ktoré na uvedenej ukážke až tak explozívne nepôsobia, ale chce to snáď počkať na test v poriadnom audio systéme a nie v PC plaste ...( toto prípadne dávať v mp3 je zverstvo... ) Ale tento projekt má od počiatku zakódovaný určitý rizikový prvok - nové noty v odchylne poňatých aranžmánoch, takže nie div, že to môže znieť nefamiliárne s tým, na čo si uši za tie roky už (konzervatívne) zvykli ... By som to nepopravoval. Bude to proste nová alternatíva. Kto má pôvodnú môže mať teraz dve "chute" zážitku na výber a striedať podľa nálady ... Z jednej ukážky nie sme v každom prípade až tak "múdri", že ... Až po komplete môžeme "oceniť" že Mike Moran nad tým z neznámych (mne) dôvodov "nestál" ....
| 9. | Ptr | 02.08. 2012 22:06 |
Ten song mel nejakej vyvoj, nejakou postupne gradujici dynamiku.... Kde je???? Kde je Freddie jako rovnocenej partak Monserrat Caballe???? Vzdyt tu Freddieho uplne pohrbili, kde je jeho postupny pridavani na pile v zaveru, kde tady uplne zanika????? Freddie tu zni jako clen sboru, kterymu na chvilku pujcili "solo".... Fujtajbl!
| 10. | Andrea | 02.08. 2012 22:27 |
Ako som písala na fb :D .. nie som ani proti, ale zase ani pre. Načo to menili? Nie je to zase až tak zlé no.
| 11. | bulsara | 02.08. 2012 22:38 |
... no to je i o tom Moranovi, nikto z pôvodného hudobného "režisérskeho" tímu nebol pozvaný ..., takže autentický cit pre vyznenie a detaily "zrejme" nebude resuscitovaný ... Netvrdím, že to nemôže byť na konečnom vyznení napokon fatálna chyba, len by som osobne počkal až na celkový výsledok ... Viem si predstaviť, že len samotná existencia "živých" nástrojov bude najdôležitejší tromf u časti publika ... No Beach dal čosi o tom, že Freddie nemal gule na to, aby to hral celý orchester. Duch Freddieho a Moran mu môžu dnes prípadne túto repliku vrátiť - ak "nový tím" nad týmto projektom bol tiež akosi "bez gúľ" ... :)
| 12. | simaaa | 02.08. 2012 23:09 |
Ja povazuji za obrovskou chybu nedat do tehle nove kolekce i cele puvodni album Barcelona (strach z toho, ze by vetsina poslouchala tu starou verzi? :D). Taky by uz konecne mohli vydat Mr. Bad Guy jako solo album (ne jakou soucast boxu) a nezlobil bych se i na remasterovane Freddie Mercury Album. Ke kazdemu pekny bonus disc s nejlepsimi vecmi z toho, co vyslo pred lety na Boxu Freddieho. Ale to je zase jenom sen.
| 13. | Andrea | 02.08. 2012 23:21 |
A k tomu všetkému by mohli vydať aj tú Rogerovu kazetu s Debbie.
| 14. | simaaa | 02.08. 2012 23:23 |
A propo, kdyz jsme u toho Freddieho, v cem se prosim lisi nahravky Time (Original) / Time (2000) a In My Defence (´92) / In My Defence (2000) ? Diky :)
| 15. | Andrea | 02.08. 2012 23:29 |
In My Defence? V začiatku, v tých slovách, v roku 2000 je ten zvuk celkovo lepší (podľa mňa), potom v tej 92 tam počujem jeden zuk, ktorý v 2000 nie je. Ale aj tak, obe sú úžasné. A ozaj - ešte to gitarové sólo sa mi zdá inakšie.
A stále nezabúdajme na tú Rogerovu nahrávku :)
Příspěvek naposledy editován 02.08. 2012 23:33
A stále nezabúdajme na tú Rogerovu nahrávku :)
Příspěvek naposledy editován 02.08. 2012 23:33
| 16. | Akáda | 03.08. 2012 01:47 |
Proboha tak Barcelona to schytala. Musel jsem se přinutit to doposlouchat. V 10. vteřině jsem se leknul toho cinknutí a šel málem otevřít dveře. Ach jo.....
| 17. | bulsara | 03.08. 2012 05:29 |
Má to jedno obrovské pozitívum v každom prípade ... Nemôže sa pre výslednú podobu tohto "remixu" navážať bulsara do pána Doktora ... :-)
| 18. | dmac | 03.08. 2012 08:55 |
ad 2 - kdo to měl v režii si přečteme až na samotném obalu reedice, každopádně je jasné, že to mají na starosti stejní lidé, jako všechno ostatní od Queen, i když pochopitelně pod hlavičkou jiné firmičky - Jim Beach zastupoval Freddieho v jeho sólové kariéře stejně jako Queen. Výtěžek z prodeje se sice nebude dělit mezi ostatní členy kapely, ale jinak je vše podle mě při starém. Barcelonu si pamatuji, byl jsem z toho tenkrát mírně v rozpacích, ale líbila se mi. Mám původní vinyl (špenělský, z Barcelony, jen nerozkládcí) a později jsem si pořídil druhé vydání CD (s modrým obalem s obrázkem z klipu). Škoda jen, že to je tak krátké. Nápad se znovunatočením desky s orchestrem mi přijde dobrý, bude to znít určitě trochu jinak, i když si tvůrci nekladli za cíl vše odlišit. Obal ve stylu Joana Miró je taky hezký.
| 19. | bulsara | 03.08. 2012 09:35 |
18.:
Snáď je zrejmé, že QPL sa u mňa "zažitou realitou" scvrklo len na tú preslávenú trojicu ... Platený komparz ma tam nezaujíma, ten len skáče podľa taktu 3 dirigentov ... A v tomto projekte právo veta neprináležalo tým dvom dirigentom, takže sa mohli diať úplne normálne veci (bez ohľadu na výslednú kvalitu, ku ktorej už sú pripomienky ...a ktorú formálnou podobou deluxe verzie v "2." neriešim) ... Ak právo veta nehrozí dejú sa veci, ak hrozí (a uplatňuje sa) - potom vidíme, čo si pod menom "Queen" môžeme "už" 20 rokov kúpiť "v kráme" ...
Snáď je zrejmé, že QPL sa u mňa "zažitou realitou" scvrklo len na tú preslávenú trojicu ... Platený komparz ma tam nezaujíma, ten len skáče podľa taktu 3 dirigentov ... A v tomto projekte právo veta neprináležalo tým dvom dirigentom, takže sa mohli diať úplne normálne veci (bez ohľadu na výslednú kvalitu, ku ktorej už sú pripomienky ...a ktorú formálnou podobou deluxe verzie v "2." neriešim) ... Ak právo veta nehrozí dejú sa veci, ak hrozí (a uplatňuje sa) - potom vidíme, čo si pod menom "Queen" môžeme "už" 20 rokov kúpiť "v kráme" ...
| 20. | dmac | 03.08. 2012 10:09 |
Právě, že si díky těm, kterými neustále pohrdáš (a kteří mají své zaměstnance a díky tomu co dělají zájemce o svoje produkty všude po světě) můžeme koupit to, co se prodává i zde. O co nebyl doposud zájem, to je rozebrané a už se jako nové zboží nedoplňuje. Barcelona byla bohužel album, které asi většina fandů Queen nepřivítala. Dnes je ale vhodná doba uvádět na trh reedice a tahle podoba zmíněné desky je podle mého názoru ideální. Kdo však Barcelonu už někdy v minulosti chtěl, ten ji dávno má. Původně to se skutečným orchestrem nebylo natočené asi proto, že by stál na rozdíl od Moranových kláves šílené peníze a po neúspěchu Mr. Bad Guy by tu produkci ani gramofirma nezaplatila.
| 21. | bulsara | 03.08. 2012 10:58 |
Nie som si istý, či viem, čo si v kontexte mojich príspevkov chcel povedať (lebo si namýšľam, že reaguješ na ne :)) ... Ak si chcel povedať, že bez 2 dirigentov (ich súhlasu) by nebolo na trhu nič, tak súhlas ... Ak si chcel povedať, že tie produkty sa predávajú, tak súhlas (sám som ich dlho nekriticky kupoval a dnes vlastne hoc prevažne s trpkosťou kupujem ďalej) ... Ak si ale myslíš, že záujem o tie produkty je pre to, čo tí dirigenti robia, súhlas skončil (nie som náctiletý fanda Lamberta aby som 20 rokov objavoval Queen, že ...). Záujem je pre to, čo tí dirigenti urobili pred strašne dávnou dobou v jednej partii, ktorá z nich vytiahla to najlepšie, čo v nich bolo, a preto sú z nich legendy a preto by už nemuseli dávať 20 rokov na trh nič a aj tak by neboli odkázaní na sociálku ... Ak to berieš minimalisticky, tak pardón, patrí im neoceniteľná vďaka za to, že niečo "nové" pod menom "Queen" ešte furt na trhu vychádza ... To klobúk dole. No niekto je jednoducho nenažratý a chce furt viac, nehovoriac, keď cez dvere iných dirigentov vidno, že dávať a dať viac je "normálne" ..., a keď to potom nedostáva "prudí", že ... No a vety o "Barcelone" nepatrili zaiste mne ... :-)
| 22. | bulsara | 03.08. 2012 11:22 |
Interesantná konfrontácia starého a nového ... obrazu: www.youtube.com
| 23. | DeaconJohn | 03.08. 2012 11:59 |
Na novou edici se velmi těším, nevím, jak vy. Původní Freddieho sólovka je na tom u mě podobně, jako Mr. Bad Guy, nebo také Hot Space. Výborné skladby, ale špatné aranžmá a vůbec zvuk, který se zasloužil o to, že jsem si tyto desky je neoblíbil tolik, jako některé jiné počiny Queen nebo jednotlivých členů. Nápad nahrát Barcelonu znova a tak, jako to možná bylo původně v plánu (celkem bych věřil, že to tehdy nevyšlo hlavně z finančních a časových důvodů) se mi líbí. Živá kapela nebo orchestr prostě budou vždycky znít lépe a nadčasověji, než klávesy, a tak jsem zvědav. Podle ukázek si nemůžeme udělat úplnou představu o celém projektu, Barcelona 2012 však podle mě zní hodně dobře. Osobně si myslím, že jde jen o nějaký edit, věřím, že studiovka bude přepracovaná podle originálu. Barcelona je i po letech celkem unikátní záležitost a je skvělé, že o sobě dává takovým způsobem opět vědět. Zpracování vypadá slibně, taktéž bonusy. Opět a znova se potvrdilo, že Deluxe může být Deluxe nejen podle názvu, ale i podle obsahu. Jen chtít, že ano?
Abych jen nechválil... Také jsem čekal, že přiloží remasterovanou původní verzi. Jakkoliv ji opravdu nemusím, patřila by tam a jednalo by se o ucelený komplet, který by dokumentoval Freddieho operní výlet.
Abych jen nechválil... Také jsem čekal, že přiloží remasterovanou původní verzi. Jakkoliv ji opravdu nemusím, patřila by tam a jednalo by se o ucelený komplet, který by dokumentoval Freddieho operní výlet.
| 24. | Andrea | 03.08. 2012 12:00 |
a tú videokazetu stále nikto nerieši :(
| 25. | Scandal | 03.08. 2012 12:19 |
Z pc zatim zvuk nic moc, ale na normalni sestave to bude urcite mnohem lepsi....jasne ty nove tony a zvuky budou dost nezvyk. Nez si na to clovek zvykne, chvilku to potrva.
Kdyz uz se teda predelavaji cela alba (a ne jen jednotlive skladby) uvital bych i novou verzi Hot Space...pridat kytary, nahrat nove bici.....na tom se neda nic zkazit a vysledek muze byt u tohodle alba jenom lepsi.
Kdyz uz se teda predelavaji cela alba (a ne jen jednotlive skladby) uvital bych i novou verzi Hot Space...pridat kytary, nahrat nove bici.....na tom se neda nic zkazit a vysledek muze byt u tohodle alba jenom lepsi.
| 26. | bulsara | 03.08. 2012 12:36 |
20.: Ešte jedna (dúfam k téme QPL na tomto vlákne posledná) poznámka ... Hoci som aktívne nabíjal v raketometnej paľbe na nepriateľské pozície (QPL) všade naokolo (naposledy v téme "od Lamberta k Budapešti cez Zlín...") Som veľmi ale skutočne veľmi rád, že QPL vydajú (ak sa to opäť nezmení, lebo oficiálne to ešte nepotvrdili) Hungarian Rhapsody - Queen Live In Budapest v tomto roku na blu-ray. Verím, že to bude totožná verzia filmu, ktorý v ost-bloku fičal v kinách pred vyše 20 rokmi. Dokonca som po skúsenosti s obrazovou kvalitou DVD Live At Wembley Stadium 2003 versus 2011 (a oboma Greatest Video Hits) rád, že Budapešť nesprznili brutálnou videokvalitou na DVD už pred dekádou ... (a treba spomenúť, že podobne vďačne sa vyjadril aj ten "nešťastný" Miklos) ... 1000 krát dodám, že iní dirigenti by to urobili lepšie, ale bluray je bluray - má to potenciál byť druhým video grálom v mojej kolekcii Queen ... :)
| 27. | DeaconJohn | 03.08. 2012 12:45 |
25: ad Hot Space - ne, že by mě to nenapadlo, ale tady by to bylo trochu víc proti přírodě, nebo spíš historii. Jistě, "Rock Space", by asi 90% fanouškům Queen zněl přijatelněji, než originál. Mě tedy rozhodně! V roce 1982 měli ale Queen (no, všichni členové ne...) představu o tom, co chtějí zkusit a tak to zkusili. Vzápětí toho litovali, jenže stalo se. V případě Barcelony měli Freddie s Moranem jasnou představu o operním albu, ze které zřejmě museli částečně ustoupit a to je trochu jiná situace.
Na druhou stranu by mě zajímalo, jak by takové rockové Hot Space znělo. Pokud by se inspirací stalo zvukově třeba The Game, mohlo by se jednat o výbornou záležitost nejen pro skalní fanoušky. Jen mám pocit, že se k této desce Brian s Rogerem nechtějí asi moc vracet. Remasterem z roku 2011 to pro ně nejspíš skončilo a žít svým věčným životem bude tak maximálně Under Pressure.
Příspěvek naposledy editován 03.08. 2012 12:47
Na druhou stranu by mě zajímalo, jak by takové rockové Hot Space znělo. Pokud by se inspirací stalo zvukově třeba The Game, mohlo by se jednat o výbornou záležitost nejen pro skalní fanoušky. Jen mám pocit, že se k této desce Brian s Rogerem nechtějí asi moc vracet. Remasterem z roku 2011 to pro ně nejspíš skončilo a žít svým věčným životem bude tak maximálně Under Pressure.
Příspěvek naposledy editován 03.08. 2012 12:47
| 28. | Mr.Scully | 03.08. 2012 13:02 |
Možná že příčinou přílišného odchýlení od originálu je třeba i absence Mika Morana. Já osobně mám zatím rozporuplné pocity. Reedici velmi vítám, z nahrávky jsem lehce rozpačitý, má silná i slabá místa. Myslím, že bude lepší hodnotit až výsledný produkt (všechny skladby), ne jen tu titulní.
| 29. | bulsara | 03.08. 2012 13:31 |
28. Čo opisuješ, Martin, to je neprípustné, máš dnes za päť ... :-D
| 30. | merhaut | 03.08. 2012 14:22 |
Nanovo přetáčet instrumentální základy je jak přemalovávat pozadí u obrazu – umělecký zločin.
| 31. | Montreux | 03.08. 2012 14:43 |
:-)))
| 32. | Ptr | 03.08. 2012 15:06 |
Sakra to me desi.... souhlasit v necem s Merhautem :D
| 33. | bulsara | 03.08. 2012 15:16 |
No možno to zločin je, ak sa to nepodarí :), ale ak to sadne, zločin vymazaný :) ... Ako alternatívu - experiment to beriem. Ak by to mal niekto prezentovať ako "definitívnu verziu" - dáme po papuli a ideme ďalej ... :D
| 34. | PavelRokyta | 03.08. 2012 15:42 |
Natáčet znova a znova Mozarta je taky zločin??
Restaurovat vybledlé malby či fresky je taky zločin??
Natočit novou verzi téhož je taky umělecký zločin??
Jakýkoliv remix čehokoliv je zločin??
Převod starých mono songů Beatles do sterea je zločin???
Já to prostě beru jako totální remix. Jelikož mám zažitou původní Barcelonu a líbí se mi tak nevim estli si tuhle ,,remix novinku,, budu někdy pouštět. Ale jako uměleckej zločin to neberu.
Ale všechno to záleží na tom kdy a k jaký verzi se člověk ke skladbám dostane.
Kdysi před 20ti lety, když sem s Queen začínal tak sem znal jen GHI a GHII. Měl jako děcko všechny skladby doslova pod kůží. Jaký pak bylo moje překvapení, když sem si začal postupně kupovat další a další alba a nalezl tam pozměněný třeba Hammer To Fall, I Want It All atd...
Člověk kerej novou Bracelonu uslyší poprvé v nové verzi a zažije si ji a pak někde náhodou uslyší tu starou tak si téměř skoro jistě řekne co to je za zvukově chemickej paskvil (asi nějaký demo)...
přitom nám se bude pravděpodobně líbit víc ta původní verze.
Prostě co se umění týče je všechno pouze subjektivní pocit. A u muziky tuplem...
Restaurovat vybledlé malby či fresky je taky zločin??
Natočit novou verzi téhož je taky umělecký zločin??
Jakýkoliv remix čehokoliv je zločin??
Převod starých mono songů Beatles do sterea je zločin???
Já to prostě beru jako totální remix. Jelikož mám zažitou původní Barcelonu a líbí se mi tak nevim estli si tuhle ,,remix novinku,, budu někdy pouštět. Ale jako uměleckej zločin to neberu.
Ale všechno to záleží na tom kdy a k jaký verzi se člověk ke skladbám dostane.
Kdysi před 20ti lety, když sem s Queen začínal tak sem znal jen GHI a GHII. Měl jako děcko všechny skladby doslova pod kůží. Jaký pak bylo moje překvapení, když sem si začal postupně kupovat další a další alba a nalezl tam pozměněný třeba Hammer To Fall, I Want It All atd...
Člověk kerej novou Bracelonu uslyší poprvé v nové verzi a zažije si ji a pak někde náhodou uslyší tu starou tak si téměř skoro jistě řekne co to je za zvukově chemickej paskvil (asi nějaký demo)...
přitom nám se bude pravděpodobně líbit víc ta původní verze.
Prostě co se umění týče je všechno pouze subjektivní pocit. A u muziky tuplem...
| 35. | merhaut | 03.08. 2012 15:53 |
Bramboračka kombinovaná s pletením si pojmů a dojmů...
1. uvedený příklad s Mozartem je z vícera důvodů nesmyslný, v jeho případě by byl jako příklad podobného zločinu pokus o přepsání not některých nástrojů v pozadí hudební scény...
2. o restaurování obrazu, analogicky zvuku, není řeč
3. o nové verzi téhož, čili cover verzi, rovněž
4. remix pracuje s původními záznamy, nic nového do díla nepřidává, opět nesouvisející s Barcelonou
5. dobové stereo verze Beatles vzniky mixem ze třístopých záznamů, realizoval je George Martin, opět poznámka o koze v debatě o voze, alias nové Barceloně
Brát Barcelonu s přetočenými instrumentálními základy za jakýsi (sic!) totální remix je už totálně mimo:-)
Opakuju, bramboračka kombinovaná s pletením si pojmů a dojmů...
Příspěvek naposledy editován 03.08. 2012 15:59
1. uvedený příklad s Mozartem je z vícera důvodů nesmyslný, v jeho případě by byl jako příklad podobného zločinu pokus o přepsání not některých nástrojů v pozadí hudební scény...
2. o restaurování obrazu, analogicky zvuku, není řeč
3. o nové verzi téhož, čili cover verzi, rovněž
4. remix pracuje s původními záznamy, nic nového do díla nepřidává, opět nesouvisející s Barcelonou
5. dobové stereo verze Beatles vzniky mixem ze třístopých záznamů, realizoval je George Martin, opět poznámka o koze v debatě o voze, alias nové Barceloně
Brát Barcelonu s přetočenými instrumentálními základy za jakýsi (sic!) totální remix je už totálně mimo:-)
Opakuju, bramboračka kombinovaná s pletením si pojmů a dojmů...
Příspěvek naposledy editován 03.08. 2012 15:59
| 36. | DeaconJohn | 03.08. 2012 16:39 |
Pane Merhaut, při vší úctě k Vaší práci, Vašemu rozhledu v oblasti hudby atd., by bylo dobré začít se chovat trochu slušně, neútočit a nedělat ze sebe Brouka Pytlíka. O Vašich znalostech tady snad nikdo nepochybuje, tak proč to neustálé machrování? Máme tu různé odborníky na různé věci, které se netýkají jen Queen a osobně jsem si za ty roky nevšiml, že by se tu někdo tak vytrvale opájel svou vlastní výjimečností (viz. nezapomenutelná hi-fi debata s xonim, nebo nedávná diskuze o Lambertovi). Neškodilo by trochu pokory a nadhledu. I kdybyste na to neměl inteligenci, máte na to přece minimálně věk, nebo ne? Ano, mnohdy tu uvádíte různé věci na pravou míru, ale jakým způsobem? Jde to napsat i jinak. Proč třeba Scully nepotápí každého nováčka, který sem přijde a "nezná mapu"? Nebo proč jsem tu nezažil, aby v nějaké technicky zaměřené diskuzi podobně agresivně útočil Akáda? Mrzí mě to za Vás, protože je mi blízký styl, jakým píšete a oblast, kterou se v muzice zabýváte.
Co se nové Barcelony týče, beru to jako alternativní verzi původního alba. Někomu se bude líbit více, někomu ne. Remix je to jen částečný, orchestr a další nástroje budou samozřejmě nahrány nanovo, takže takhle to asi brát nejde. Teď abych se bál, co jsem to uklohnil za pochutinu..?
Co se nové Barcelony týče, beru to jako alternativní verzi původního alba. Někomu se bude líbit více, někomu ne. Remix je to jen částečný, orchestr a další nástroje budou samozřejmě nahrány nanovo, takže takhle to asi brát nejde. Teď abych se bál, co jsem to uklohnil za pochutinu..?
| 37. | PavelRokyta | 03.08. 2012 16:48 |
35. Já sem jenom nadhodil balonek na smeč aby se pejsek vyřádil páč mě to děsně baví. Ta reakce a ten obouručnej bekhend je přímo neuvěřitelnej.....:))))
Příspěvek naposledy editován 03.08. 2012 16:49
Příspěvek naposledy editován 03.08. 2012 16:49
| 38. | Andrea | 03.08. 2012 17:13 |
30. Preložíte mi to (zase) niekto, prosím? Po Merhautových príspevkoch premýšľam o hodine češtiny.
| 39. | Montreux | 03.08. 2012 17:14 |
"Made In Heaven" = můj nejoblíbenější hudební zločin... :-)
| 40. | DeaconJohn | 03.08. 2012 17:18 |
39: Také trpím touto deviací s prvky sadismu, pane. Už se těším na další oběť! Ještě pár týdnů...
Příspěvek naposledy editován 03.08. 2012 17:19
Příspěvek naposledy editován 03.08. 2012 17:19
| 41. | merhaut | 03.08. 2012 17:20 |
Zdejší klasika. Pojmenovat hovadinu hovadinou se nesluší. A prý balonek:-)
| 42. | Andrea | 03.08. 2012 17:22 |
Pomenovať hovadinu hovadinou sa nepatrí. A ževraj balón (zatvorte ho niekde)
| 43. | Mr. Bad Guy | 03.08. 2012 17:22 |
Rád bych také něco uvedl na pravou víru: Znovunatočení alba nemůže být zločinem, pokud původní dílo současně zůstává zachováno. Konzervativci mají vždycky možnost poslechu původního pojetí, avantgardní posluchači nového. Mě toto nepřijde jako zločin ale relativně důstojná možnost volby. Tak jako u kapely Destruction, která se před lety pokusila znovu natočit svůj materiál z 80tých let. A opět máme možnost volby. Jak s ní naložíme už je přece jen na nás.
Také poprosím pana Merhauta aby se nechoval jako náš prezident. Já ho na hrad totiž volit nebudu :-)
Také poprosím pana Merhauta aby se nechoval jako náš prezident. Já ho na hrad totiž volit nebudu :-)
| 44. | Montreux | 03.08. 2012 18:05 |
Ad "Hot Space Revisited" - k tomuto tématu se už dříve vyjádřil Brian.
www.brianmay.com
(2. 2. 2009)
Příspěvek naposledy editován 03.08. 2012 18:06
www.brianmay.com
(2. 2. 2009)
Příspěvek naposledy editován 03.08. 2012 18:06
| 45. | Andrea | 03.08. 2012 18:13 |
www.youtube.com .. o 3:33 padám na kolená.
| 46. | Ptr | 03.08. 2012 18:51 |
Já se pokusim objasnit svůj postoj:
- já se tu na to nový vydání Barcelony těšil a stále těšim, protože pořád doufám, že ten vejš odkazovanej link je nějakej amatérskej edit - ne to, co skutečně na tom konečnym produktu bude....
- pointa - nápad synťákově nahranej orchestr nahradit orchestrem skutečným mi vůbec nevadí - ovšem za předpokladu, že bude vyznění originálu zachovaný - tzn. originál zůstane v podstatě zachovanej se všim, co k tomu patří. Pokud TOHLE na soundcloudu je opravdu ta oficiální konečná verze, tak je to zmasakrování původně geniální skladby, protože někdo zjevně zapomněl na důležitost dynamiky v hudbě.... Důsledek? Vždyť je v tom celym zvukovym kolosu Freddieho zpěv utopenej.... To to neslyšíte? U toho originálu je krásně poznat, jak ohromně silnej hlas měl, protože ho v něm naplno využil - takže od krásně tichej částí šel prostě až do maxima - TADY to jeho maximum nějakej šmejd prostě "vymazal", takže ten jeho hlas zní do ztracena místo toho, aby krásně vyniknul. A to řeším jenom Freddieho. Ono u Caballé je v závěru taky pěknej průser - nechápu, proč jí v závěru bezdůvodně postupně vytahujou - tam, kde to nikdy nebylo.... A to nezmiňuju popravu toho nástupu na začátku (čas 1:21), ze kterýho nezbylo v podstatě VŮBEC nic.... Takže zjednodušeně - nevadí mi "přenahrání" nástrojů, vadí mi "přepsání" songu do rozblemcnutýho bezvýraznýho "nic".... což je ta verze na soundcloudu!
Příspěvek naposledy editován 03.08. 2012 18:53
- já se tu na to nový vydání Barcelony těšil a stále těšim, protože pořád doufám, že ten vejš odkazovanej link je nějakej amatérskej edit - ne to, co skutečně na tom konečnym produktu bude....
- pointa - nápad synťákově nahranej orchestr nahradit orchestrem skutečným mi vůbec nevadí - ovšem za předpokladu, že bude vyznění originálu zachovaný - tzn. originál zůstane v podstatě zachovanej se všim, co k tomu patří. Pokud TOHLE na soundcloudu je opravdu ta oficiální konečná verze, tak je to zmasakrování původně geniální skladby, protože někdo zjevně zapomněl na důležitost dynamiky v hudbě.... Důsledek? Vždyť je v tom celym zvukovym kolosu Freddieho zpěv utopenej.... To to neslyšíte? U toho originálu je krásně poznat, jak ohromně silnej hlas měl, protože ho v něm naplno využil - takže od krásně tichej částí šel prostě až do maxima - TADY to jeho maximum nějakej šmejd prostě "vymazal", takže ten jeho hlas zní do ztracena místo toho, aby krásně vyniknul. A to řeším jenom Freddieho. Ono u Caballé je v závěru taky pěknej průser - nechápu, proč jí v závěru bezdůvodně postupně vytahujou - tam, kde to nikdy nebylo.... A to nezmiňuju popravu toho nástupu na začátku (čas 1:21), ze kterýho nezbylo v podstatě VŮBEC nic.... Takže zjednodušeně - nevadí mi "přenahrání" nástrojů, vadí mi "přepsání" songu do rozblemcnutýho bezvýraznýho "nic".... což je ta verze na soundcloudu!
Příspěvek naposledy editován 03.08. 2012 18:53
| 47. | bulsara | 03.08. 2012 19:19 |
No v tom stoptime 1:21+ to fakt buchne do uší aj hluchému ... Tam to znie, akoby v mixe zmizli "dáke stopy" :) či rovno celé tympany aj s tympanistami (či čo tam bolo - nie je) :) ... Ptr. s tým hlasovým mixom Freddie kontra Montsy si to dal tiež presne ... to posledné Mercuryho slovo "Barcelona" znie skutočne invalidne (akoby "prelietal" popri mikrofóne) ... No isté rozpaky sú...
Příspěvek naposledy editován 03.08. 2012 20:10
Příspěvek naposledy editován 03.08. 2012 20:10
| 48. | merhaut | 03.08. 2012 20:26 |
Vykuchání původních hlasů a přilepení orchestru má stejnou uměleckou hodnotu, jako kolem dokola osprejovaná vyřízlá papula Mony Lisy.
Příspěvek naposledy editován 03.08. 2012 20:27
Příspěvek naposledy editován 03.08. 2012 20:27
| 49. | dmac | 03.08. 2012 20:36 |
re 48 - jasně, takže když Andy Warhol přemaloval pastelkama něco, co předtím bylo úplně obyčejné, tak to bylo stále obyčejné :-D D www.google.cz V případě Barcelony byla deska konečně natočena tak, jak se možná mělo stát kdysi dávno, tz. s orchestrem. Ať se to zde někomu líbí nebo ne, k dnešním fandům se znovu dostane staré album, tentokrát v nové úprvě a třeba zajímavějším zvukem. Původní nahrávku už nemá smysl opakovat, vyšla minimálně 3x. Zdůrazňuji, že svoboda projevu je ústavou zaručena minimálně od r. 1990, takže lze proti tomu podat písemný protest jak na britské tak na španělské ambasádě nebo rovnou u zastoupení Universalu v Praze/Bratislavě příp. i Jima Beama v Montreux.
Příspěvek naposledy editován 03.08. 2012 20:59
Příspěvek naposledy editován 03.08. 2012 20:59
| 50. | dmac | 03.08. 2012 21:08 |
re 46 - jasně, celé studio to slyší blbě, všechno ti amatéři zvořou a novou nahrávku ve své trapné snaživosti znehodnotí. Nikdo z celého týmu si toho nevšimne, paní Bulsarová na přímou otázku co si myslí o tom orchestru pošle SMS, že už je stará a stejně tomu houby rozumí, ségra se urazí, že naopak jí neposlali nic a Mary Poppins nekomunikuje. Poslední hlas má tak zrzka v recepci toho studia, kde se nahrávka a remastering pořizoval a to to alibisticky odmávne proto, aby už mohla jít z práce domů. Na všechno se zase přijde v jedné české internetové diskuzi, kde je to ale pochopitelně pozdě. A te je rok co rok!!! Sakra, himlhergot... :-(
| 51. | merhaut | 03.08. 2012 21:09 |
Plést do zmršené Barcelony pop-art je srandovní nepochopení souvislostí, no a ústavu, to je akorát tak na ústav...
Příspěvek naposledy editován 03.08. 2012 21:11
Příspěvek naposledy editován 03.08. 2012 21:11
| 52. | Andrea | 03.08. 2012 21:12 |
51. viete, že Vy týchto srandovných a nepochopiteľných súvislostí píšete dennodenne?
| 53. | merhaut | 03.08. 2012 21:16 |
... pravilo ze všeho vykulené děvče z Václaváku:-)
Příspěvek naposledy editován 03.08. 2012 21:18
Příspěvek naposledy editován 03.08. 2012 21:18
| 54. | Andrea | 03.08. 2012 21:30 |
53. Ano! Presne tak :) len proti mne nie sú všetci a aspoň nepíšem metaforické a nezmyselné vety, načo sa ešte nevyťahujem, že všade píšem a že mám za sebou dokonca aj moju prvú čítačku, taktiež, že som všade bola a že všetko viem :) a slovne urážam napríklad bulsaru? Nie - k nemu by som si to totiť ani nedovolila. Je starší, a dokonca rozumnejší od Vás.
Příspěvek naposledy editován 03.08. 2012 21:32
Příspěvek naposledy editován 03.08. 2012 21:32
| 55. | bulsara | 03.08. 2012 21:41 |
Andrea 2 x omyl ... :)
| 56. | Andrea | 03.08. 2012 21:45 |
55. Nebodaj som ťa niekedy urazila :D
Příspěvek naposledy editován 03.08. 2012 21:46
Příspěvek naposledy editován 03.08. 2012 21:46
| 57. | bulsara | 03.08. 2012 22:15 |
Uf božechráň, len tá posledná .... veta :)
| 58. | Andrea | 03.08. 2012 22:18 |
Tú som myslela, že si starší odo mňa, ale zase múdrejší od Merhauta
| 59. | Mr. Bad Guy | 03.08. 2012 22:37 |
Z té holky něco bude :-)
| 60. | merhaut | 03.08. 2012 22:45 |
Pokud ji nesbalí někdo na babetě:-)
| 61. | Andrea | 03.08. 2012 22:45 |
59. merhaut, toto si vytlač a zaves nad posteľ :)
Mňa by zbalil jedine Roger alebo neikto jemu podobný..i keď, peknému dlhovlasému chalanovi by som tiež nepovedala nie.
Příspěvek naposledy editován 03.08. 2012 22:47
Mňa by zbalil jedine Roger alebo neikto jemu podobný..i keď, peknému dlhovlasému chalanovi by som tiež nepovedala nie.
Příspěvek naposledy editován 03.08. 2012 22:47
| 62. | DeaconJohn | 03.08. 2012 22:50 |
51: Jestliže srovnání s pop-artem pokullhává, proč to nesrovnat s vážnou hudbou? Je to přece stejné, jako u každé klasiky - partitury jsou dané, forma skladeb a jejich vyznění také, tak se to zkrátka znova nahraje a vznikne nová verze klasického alba, jenž bude mít možná blíž k původní představě autorů. Nejsem znalec DP, ale copak aktualizovaná verze párplovského "Concerta" z roku byla nějakým plagiátem nebo zneuctěním hudebního díla? Nevím, kde je ten zločin proti přírodě... Zatím jsme takto celou Barcelonu neslyšeli a můžeme se nad tím jen hádat. Je možné, že nová verze nebude zvládnutá třeba zvukově atd., to se bohužel může stát, ale předem těžko osoudit. Záměr je to podle mě dobrý, kritika bude na místě až po soustředěném poslechu.
| 63. | merhaut | 03.08. 2012 22:56 |
U klasiky nevzniká žádná nová verze klasického alba, to za prvé. Navíc u Barcelony jde o neautorizovaný hybrid původního a nově dotočeného, a to je už z principu umělecký zločin.
P.S. Taky nevím, kde je ten zločin proti přírodě. Někdo o nějakém psal?
Příspěvek naposledy editován 03.08. 2012 23:00
P.S. Taky nevím, kde je ten zločin proti přírodě. Někdo o nějakém psal?
Příspěvek naposledy editován 03.08. 2012 23:00
| 64. | Mr. Bad Guy | 03.08. 2012 23:10 |
Z logických schopností uvažovat u pana Merhauta asi budu brzo tlačit já...
| 65. | merhaut | 03.08. 2012 23:34 |
Zatím u tebe vidím jen češtinářskou zácpu...
Příspěvek naposledy editován 03.08. 2012 23:37
Příspěvek naposledy editován 03.08. 2012 23:37
| 66. | Scandal | 03.08. 2012 23:46 |
"Plést do zmršené Barcelony pop-art je srandovní nepochopení souvislostí".......Merhaut opet dokazuje, ze mozna rozumi hudbe, ale tim to hasne. Ohani se souvislostmi, ale ty sam pozdeji popira....me prirovnani k tomu Warholovi prijde trefne a pochopitelne, kazdy snad pochopil, jak to Dmac myslel, pro Merhauta je to ale totalni nesmysl a nepochopeni. Proste Merhaute bez do politiky, s tvou metodou negace a "gramofonove desky" udelas karieru. Jeste k tomu nepochopeni souvislosti a srovnani zanru hudba a vytvarne umeni......kdysi davno, kdyz jsem jeste chodil na gympl, jsme meli v hodine vytvarky nakreslit hudbu. Pul hodiny kazdy sedel a nevedel, co ma delat (jasne, slo nakreslit noty, ale to napadlo asi vsechny), tak jsem si ted predstavil, jak by asi na tohle zareagoval Merhaut....vstal by a sel ucitelce rozbit hubu.
61: ....no vidis dlouhovlasy jsem tu snad jen ja, ale zas vekove bych mohl byt spis tvoj ocko, ale zase jsem mladsi nez Roger :-) Uvidime....ale nesmis porad otravovat s tou Rogerovou kazetou , o.k.? :-)
61: ....no vidis dlouhovlasy jsem tu snad jen ja, ale zas vekove bych mohl byt spis tvoj ocko, ale zase jsem mladsi nez Roger :-) Uvidime....ale nesmis porad otravovat s tou Rogerovou kazetou , o.k.? :-)
| 67. | merhaut | 03.08. 2012 23:55 |
Warhol se umělecky zmocňoval obyčejných věcí. Nová Barcelona je vyříznutím plus slisováním části svébytného uměleckého díla a její olepení cukrovou vatou. Hrušky / jablka.
Příspěvek naposledy editován 03.08. 2012 23:56
Příspěvek naposledy editován 03.08. 2012 23:56
| 68. | SomebodyToLove | 03.08. 2012 23:55 |
66.
Scandale- taky jsi mohl napsat "otecko":-) Chvilinku mne napadlo cosi o sledování /ocko=očko/ :-)
Scandale- taky jsi mohl napsat "otecko":-) Chvilinku mne napadlo cosi o sledování /ocko=očko/ :-)
| 69. | DeaconJohn | 03.08. 2012 23:55 |
63: Nemohu si pomoct, ale když přece existuje například jistá opera Don Giovanni (mě teď napadlo, viděl jsem cestou domů plakát...). Je jasně dán její obsah a částečně i forma. Od jejího původního uvedení uplynulo už pár set let, ale stále přece vznikají další a další nastudování a verze po celém světě. Stále je to Don Giovanni a drtivá většina se snaží o věrnost originálu a dodržet záměr autora. Jenže když dva dělají totéž, není to vždycky totéž a komu se chce, může strávit celý život jen srovnáváním různých interpretací nějakého díla, je jedno, zda je to přímo opera nebo album. V případě Barcelony je rozdíl ten, že se logicky použijí již nahrané vokály Montsy a Freddieho. Pokud by ten samý instrumentální základ nově nazpíval někdo jiný a vydal jen jako nějaký "tribute", vsadím se, že by tu nepadlo ani slovo o uměleckém zločinu.
| 70. | SomebodyToLove | 03.08. 2012 23:57 |
36.
Honzi, velmi pěkně napsané - soulas.
A to jsem pana Merhauta opravdu ráda čítavala a brala jeho rozhled.
To co zde předvádí mne velmi nemile překvapuje, kam se snížil..
Honzi, velmi pěkně napsané - soulas.
A to jsem pana Merhauta opravdu ráda čítavala a brala jeho rozhled.
To co zde předvádí mne velmi nemile překvapuje, kam se snížil..
| 71. | Scandal | 04.08. 2012 00:05 |
67: Stejne nevim, co tady zatim vsichni tak predcasne resime, kdyz finalni verze bude v top zvukove kvalite stejne k slyseni az v zari. Merhaut ma na to jiz nyni ale jasny nazor. Ja budu hodnotit az komplet album, jedna pisnicka neni cela deska. Beru ji samozrejme jako alternativu k puvodni zazite original verzi.
68: ocino :-)
68: ocino :-)
| 72. | merhaut | 04.08. 2012 00:08 |
U artificiální hudby se pracuje především s notovým zápisem, kterým je takové dílo prvotně definované. Přidaná hodnota každé verze je interpretační umělecké vyjádření a hodnotí se samostatně, odděleně od samotného notového zápisu. Jinými slovy, soutěží se v interpretaci.
U nonartificiální, neboli populární hudby, je nedílnou součástí díla i jeho interpretace. Vypreparovat část původní interpretace, a nahradit ji její novou kopií, je umělecky barbarské, zločinné.
U nonartificiální, neboli populární hudby, je nedílnou součástí díla i jeho interpretace. Vypreparovat část původní interpretace, a nahradit ji její novou kopií, je umělecky barbarské, zločinné.
| 73. | merhaut | 04.08. 2012 00:12 |
Ad 71/ Opět ukázka pletení si pojmů a dojmů. Opakuju, jde o princip, a ten je daný metodou "vystřihnu – oblepím". Samotný výsledek není z tohoto úhlu pohledu relevantní.
| 74. | Scandal | 04.08. 2012 00:20 |
73: Pokud teda je tahle verze Barcelony dle tebe barbarska a ma prichut cukrove vaty, pak mi rekni, pro koho tohle vlastne vydavaji (nepocitam ultra fans, ti koupi temer vse, ale na tech nevydelaji)? Kdo bude cilova skupina barbaru, co si to koupi?
Příspěvek naposledy editován 04.08. 2012 00:22
Příspěvek naposledy editován 04.08. 2012 00:22
| 75. | merhaut | 04.08. 2012 00:25 |
Řečnická s lopatou. V čem spočívá přidaná umělecká hodnota nové verze? V ničem. Nahrazení původní autorské instrumentace její nápodobou žádnou přidanou uměleckou hodnotu nepřináší.
| 76. | merhaut | 04.08. 2012 00:27 |
Ad 74/ Mezi mírou uměleckého barbarství a prodejností je snad nějaká úměra?
| 77. | DeaconJohn | 04.08. 2012 00:33 |
72: Však právě, souhlasím, noty jsou dané přece i v případě Barcelony a partitury lze brát jako něco, co je objektivně dané. Ty samé noty nyní nebudou zahrané klávesami, které orchestr jen suplovaly, ale přímo ním, tak v čem je tedy problém? Že tato interpretace nemusí sednout každému je jasné, tady už je to však subjektivní a obtížněji hodnotitelné. V klasice, popu, rocku atd. je hudba také definována notově, harmonicky atd., interpretace je další věc, takže z mého pohledu v tomto nevidím žádný rozdíl mezi artificiální a populární hudbou. Neřekl bych, že u vážné hudby je interpretace druhořadá, nebo že v popu je to zase jen o ní. Není to stejné? vždyť hudba je jen jedna..? Nic, už je pozdě, dobrou noc.
| 78. | Scandal | 04.08. 2012 00:35 |
Tvuj hlavni problem je, ze v kazdem tonu hledas nejakou umeleckou hodnotu....uz Mercury kdysi rikal, ze pise pisnicky na jedno pouziti...takovy spotrebni material, pouzit a zahodit a napisu dalsi (diky bohu jen kecal). Umeleckou hodnotu posoudim, az to cele uslysim...bud tam bude nebo ne, v tom jasno (oproti tobe) zatim nemam. A asi jinak bude slyset tohle album fanousek Queen a jinak zase fanda vazne hudby, jinak hudebni kritik,atd. Porad cekam na tu odpoved - kdo bude cilova skupina barbaru ?
Příspěvek naposledy editován 04.08. 2012 00:37
Příspěvek naposledy editován 04.08. 2012 00:37
| 79. | Montreux | 04.08. 2012 00:38 |
77: Amen. A dobrou, Honzo! ;-)
| 80. | merhaut | 04.08. 2012 00:56 |
Ad 77/ Je vidno, že nevnímáš ani základní rozdíly mezi tzv. vážnou a populární hudbou. A bez toho nelze vést komplexnější debatu.
Ad 78/ Kdo bude cílová skupina barbarů? Nevím, já si tu hloupost "cílová skupina barbarů" nevymyslel. Zeptej se sám sebe:-) Jo, a nepodsouvej mi ani nějaké "problémy", či co...
Příspěvek naposledy editován 04.08. 2012 01:00
Ad 78/ Kdo bude cílová skupina barbarů? Nevím, já si tu hloupost "cílová skupina barbarů" nevymyslel. Zeptej se sám sebe:-) Jo, a nepodsouvej mi ani nějaké "problémy", či co...
Příspěvek naposledy editován 04.08. 2012 01:00
| 81. | merhaut | 04.08. 2012 01:05 |
Jen tak mimochodem. Neznám jiný pokus à la nová Barcelona: obalit vypreparované původní hlasy nápodobou původní instrumentace. Tomu říkám novum! To si teda Freddie nezasloužil...
| 82. | Scandal | 04.08. 2012 01:05 |
80: Ja se chtel zeptat "odbornika" :-)
| 83. | merhaut | 04.08. 2012 01:07 |
Na svůj výmysl? To budeš muset zajít za odborníkem jiného druhu...
| 84. | Scandal | 04.08. 2012 01:16 |
81: ....zase hodnotis neco a mas finalni usudek na neco, co jsi cele jeste neslysel.....uz asi chapu, jak v casopisech pisete recenze na desky.....pusti se prvni skladba a nazor je hotovy, ze? proc to poslouchat cele....
| 85. | merhaut | 04.08. 2012 01:29 |
Já od začátku asi tak po třicáté důvodně tvrdím, že to je z principu umělecký zločin... Z PRINCIPU ... Z PRINCIPU ... Z PRINCIPU ...
A rovněž přinejmenším potřicáté, nepodsunuj mi pořád ty své výmysly, teď kupříkladu své srandovní představy, co a jak funguje v redakcích. Nevíš o tom zhola nic, natožpak abys to chápal:-)
Příspěvek naposledy editován 04.08. 2012 01:30
A rovněž přinejmenším potřicáté, nepodsunuj mi pořád ty své výmysly, teď kupříkladu své srandovní představy, co a jak funguje v redakcích. Nevíš o tom zhola nic, natožpak abys to chápal:-)
Příspěvek naposledy editován 04.08. 2012 01:30
| 86. | Scandal | 04.08. 2012 01:30 |
83: Na me vymysly by jiste stacil nejaky lokalni rozumbrada, ale u tebe to bude chtit uz nejakeho specialistu, to je ti doufam jasne. Kurna, ale nejak me to uz ani netesi se s Merhautem dohadovat a urazet, uz jsem na nej imunni.....nevim, jestli je to dobre nebo spatne :-)
| 87. | merhaut | 04.08. 2012 01:35 |
Ty seš především imunní vůči chápání významu slov, ty "cílová skupino barbarů":-)
Příspěvek naposledy editován 04.08. 2012 01:37
Příspěvek naposledy editován 04.08. 2012 01:37
| 88. | Akáda | 04.08. 2012 01:37 |
36: Naše dizkuze vznikly hlavně tím že první napsal něco zjednodušeně, aby to ostatní pochopili, tím to bylo nepřesně a druhý to doplnil. Elektrické zákony platí tak nějak všeobecně. Ale třeba vyřešit komplexní problém problém 44,1/16bit vůči kolmosti gramofonové vložky na drážce LP je věc, které se výborně popisuje, ale řešení není. Vše je v tom jak to slyší ucho a to jde pouze statisticky.
83: Merhaute bojuj, píšeš to hodně jak to cítím já, takže nebudu už nic opakovat.
Myslím že by udělali 100x líp kdyby natočili Barcelonu prostě celou nově, a né že jen cosi připasovávají.
83: Merhaute bojuj, píšeš to hodně jak to cítím já, takže nebudu už nic opakovat.
Myslím že by udělali 100x líp kdyby natočili Barcelonu prostě celou nově, a né že jen cosi připasovávají.
| 89. | merhaut | 04.08. 2012 01:39 |
Á, konečně hlas zdravého rozumu:-)
| 90. | Scandal | 04.08. 2012 01:44 |
86: Kamoska kdysi v jedne redakci pracovala a dokonce ve Zline, tak informace mam docela slusne ...nadsena z toho moc tehdy nebyla.
Album Barcelona se kdysi dalo casto v ceskych obchodech najit v regalech s klasickou hudbou....ta puvodni instrumentace dojem orchestru navozovala....pro tebe je nahrani ziveho orchestru z principu umelecky zlocin...pro vetsinu fandu to zase je alternativa k puvodni verzi....nic vic nic min. Umelecky zlocin by to byl pro me z PRINCIPU tehdy, kdyz by z toho udelali nejake techno dance album.
Album Barcelona se kdysi dalo casto v ceskych obchodech najit v regalech s klasickou hudbou....ta puvodni instrumentace dojem orchestru navozovala....pro tebe je nahrani ziveho orchestru z principu umelecky zlocin...pro vetsinu fandu to zase je alternativa k puvodni verzi....nic vic nic min. Umelecky zlocin by to byl pro me z PRINCIPU tehdy, kdyz by z toho udelali nejake techno dance album.
| 91. | merhaut | 04.08. 2012 01:56 |
Nikdy bych nevěřil, že chápání i záměrně polopaticky podaného obsahu může činit tolika zdejším diskutujícím problém. Z uměleckého barbarství se stávají cílové skupiny barbarů, nahrazení instrumentálních základů je označeno jako remix, nebo připodobněno nové interpretaci Mozarta, či Warholovu pop-artu. O pochopení rozdílů mezi principiálním a faktickým, legálním a legitimním, blbým a blbem, nemluvě. Atakdále, atakdále...
| 92. | merhaut | 04.08. 2012 01:58 |
Ad "pro tebe je nahrani ziveho orchestru z principu umelecky zlocin": krásnější příklad negramotnosti – o které píšu v 91 – bych si Scandale ani nevymyslel:-) Děkuji.
Příspěvek naposledy editován 04.08. 2012 02:00
Příspěvek naposledy editován 04.08. 2012 02:00
| 93. | Scandal | 04.08. 2012 02:09 |
91: To vis,ty Mozarte, zdejsi diskutujici jsou jen hudebni barbari. Proc sem na forum jeste vubec chodis, to se ti teda divim....ale nekdo si asi porad musi honit sve ego, ze? Ja jdu spat...ty by sis taky uz mel zazvonit na sestricku, at ti da neco na spani a odvede te na pokoj....
| 94. | merhaut | 04.08. 2012 02:11 |
P.S. Rockové nahrávky kombinované s orchestrem patří k mým oblíbeným od dob Days of Future Passed. Salisbury, Barclay James Harvest, Procol Harum Live In Concert with the Edmonton Symphony Orchestra, Odessa, Atom Heart Mother, Gun, Nová syntéza, ... a desítky a desítky dalších mám ve své sbírce... Další mou libůstkou jsou rockové nahrávky s mellotrony.
Zkrátka, víš houbelec i o tom, co poslouchám, a za co co považuju. Tak mi – opakuji po třicáté prvé – nepodsouvej své výmysly.
Příspěvek naposledy editován 04.08. 2012 02:15
Zkrátka, víš houbelec i o tom, co poslouchám, a za co co považuju. Tak mi – opakuji po třicáté prvé – nepodsouvej své výmysly.
Příspěvek naposledy editován 04.08. 2012 02:15
| 95. | simaaa | 04.08. 2012 02:11 |
Co mi vadi: 1) priserny obal jak z 1. tridy 2) nevhodne zarazeni Exercices In Free Love 3) cele znovunatoceni Barcelony. K cemu? To nemohli vydat v reedici puvodni Barcelonu, Mr. Bad Guy a The Album a cely to nejak shrnout? Mozna nekomu syntaky na puvodni Barcelone vadi, nekomu mozna ne. Ale pisen Barcelona ma diky Olympiade takove silne zazemi, ze novou verzi spousta lidi neprijme a bude rikat - to zni nejak divne. Zbytek alba uz vetsina posluchacu nezna.
| 96. | merhaut | 04.08. 2012 02:13 |
Ad 93/ Po třicáté druhé...
Příspěvek naposledy editován 04.08. 2012 02:14
Příspěvek naposledy editován 04.08. 2012 02:14
| 97. | Mirek R. | 04.08. 2012 06:36 |
61: Andreo bacha, merhaut má taky pěkně dlouhé háro, tak ať ho někde nesbalíš :-)
| 98. | vasekufr | 04.08. 2012 09:06 |
Mě vadí že na youtube je videoklip ve full HD ale vyhází jen DVD, škoda.
| 99. | merhaut | 04.08. 2012 09:15 |
97/ Nestraš:-)
| 100. | Andrea | 04.08. 2012 09:24 |
99. Nevies o co prichadzas ;)